reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Witam serdecznie na nowym wątku!

Zaintrygował mnie tytuł. Myślałam o czymś innym. Właśnie spodziewam się piątego dziecka. Moja sytuacja jest wygodna, bo o powrocie do pracy nie myśl. Nie muszę na szczęście :-). Co nie znaczy, że nie chcę w przyszłości. Poczekam aż maluch którego noszę pod sercem "podskoczy wiekowo".
Jeśli chodzi o pomoc to spieszę z odpowiedzią: nie mam. Obie mamy (lub też babcie jak kto woli) mieszkają daleko i nie wpadają z serdeczna pomocą nawet po porodzie. Nie mam opiekunki, regularnej pomocy do prowadzenia domu. Mąż jest zaangażowany w rodzinę, bardzo duża jest tu jego rola. Jakie są moje dzieci? Różne. Kochają się bardzo, dbają o siebie, choć nie jest idealnie jak w reklamie. Kłócą się też, bywa ze pobiją, kiedy inne (wg nich) argumenty nie działają. Duża moja i męża rola w tym by tłumaczyć świat. Robimy co w naszej mocy, ale to czy nam się udało okaże się za jakieś 20 lat :-).
Moje dzieci nie moa doczekać się braciszka, pytają czy potem jeszcze urodzę siostrzyczkę. W naszym środowisku wieloletnie rodziny są na porządku dziennym. Chciałabym mieć 6, ale wiem, że jestem coraz starsza i staje się to mało realne.

reklama
Ja dalej zaganiana ....
Ale jest jest jest dozytałam MAMA05 z całego serca Tobie a właściwie Wam gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!życzę spokojnych 9 m-cy i pięknego majowego podarunku a przecież maj to najpiękniejszy miesiąc w roku:tak::tak::tak::tak:jak ja się cieszę :tak::tak::tak::tak::tak:wiedziałam :tak::tak::tak::tak::tak::tak:łzy w ozach a w sercu dzika radość :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

azile,maureen,malinka- MOJE KOCHANE- dziekuje Wam bardzo!!!ja caly czas patrze na test i usmiecham sie pod nosem z poczuciem ulgi,ze jednak moge dac mojemu kochanemu mężowi jeszcze jednego Szkraba!!

jestem dziwnie spokojna ,ze wszystko bedzie si...

mam Was i wiem ,ze w razie czego bedzecie mnie wspierac:tak:jak sie ciesze ,ze mam z kim dzielic ta radość:tak::-):-)

milego dnia moje babeczki-niedlugo tez bedziemy rodzinką wielodzietną:tak::-D:-D

jestem ledwo zywa!:no:

wczoraj Angelinke wczesniej z przedszkola odebrałam bo dzwonili ze ma gorączke, wieczorem wymioty, Alicja od godz 23.00 co godzine regularnie budziła się i krzyczała jakby jej noge i ręke łamali, nic nie pomagało, ani smoczek ani mleko ani nurofen, herbatki przez noc wypiła 0,5l, Teraz zasnęła, mnie gardło boli jakbym jeża w nim miała nos zatkany!!!
Kuźwa a tak się staram nie przegrzewać nie marznąć wietrzyc, hartowac a tu dupa blada, juz nie wiem co robic by sie nie przeziębiać:no:

pa Kochane i zdrowia zycze, idę pomidorowke gotować dla panienek to napewno zjedzą ale na czym ja mam ugotowac zupe jak mięsa i warzyw nie mam:angry::no:

PS MAM05 WIELKIE UŚCISKI DLA CIEBIE I MAŁEJ FASOLKI!!!!!! OGROMNE GRATULACJE!!! ZYCZĘ TOBIE SPOKOJU TERAZ DUZO ODPOCZYWAJ I ZAPRASZAM DO MNIE NA KAWKE.

Sempe no widzisz jakis wstretny wirus teraz panuje.Moj Antek tez bardzo podobnie chorowal.Mam nadzieje ,ze Angelice tez tak szybko to minie.Tosiek mi zagoraczkowal wieczorem i rano wymiotowal.Goraczkowal 2 dni i bardzo plakal.Na 3ci dzien juz jest O.K. tylko troche luzne kupki robi. Tak wiec zdrowka dla malej zycze.

Aneczka-w sierpniu skonczylam 28 to ze wspomagaczami masz teraz wieksze szanse na corcie:-p Arus ma spektrum autyzmu a mnie tak meczy temat dzidziusia ze M sam powiedzial dzisiaj ze bedziemy sie starali zrealizowac plan:-p:rofl2: teraz jeszcze musze ten rok wytrzymac:cool2:
mama-a kiedy masz kolejna wizyte?
sempe-zdrowka Wam zycze i jak najmniej chorob :tak:
U nas slonko i za chwilke zwijam sie z Domisiem na spacerek a popoludniu na 1.5h idzie pierwszy raz do klubu przedszkolaka ciekaw czy sie nie bedzie buntowl pani:sorry2: a z Arkiem na hipoterapie
Milego dnia

Kasik a jakie wspomagacze masz na mysli?
Ja wczoraj zdejmowalam bramke ze schodow i mowie do B zeby te sruby jeszcze zostawil bo to tylko na razie zdjemujemy.Popatrzyl na mnie , posmial chwile ale sruby zostawil:rolleyes::rofl2:
Chyba coraz bardziej godzi sie z ta mysla hehe.

Aneczkak i Kasik25 ale fajnie was się czyta:) Taki wspaniały entuzjazm z was bije:)

U nas też chorowicie, więc taki trudny czas.

reklama
AZILE- zdrowka kochana:tak:
KASIK- wizyte mam 28 wrzesnia-powiedzial,ze zarodka jeszcze nie bedzie widac,ale pecherzyk powinien juz byc w macicy:tak:

KASIK,ANECZKA-powodzenia w staraniach;-):-)

Do góry