reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

o matko u mnie na weekend znowu upal zapowiadaja...juz zreszta dzisiaj czuc ze powietrze takie przepowiadajace goraco. Jak rano wyszlam z dzieciakami z domu to taka fala ciepla nas owiala a nie chlodek po nocy taki jak wczoraj na przyklad. Olis szkole jakos przezyl, wieczorem mi opowiadal ze sie cieszy ze juz wrocil do szkoly, w sumie jeszcze dlugo widno i cieplo wiec po szkole siedza z kolegami na podworku i szaleja az czas do lozek. Wczoraj jak go przywiozlam to tylko zjadl cos w biegu i przed dom :-D Moj najmlodszy zachowal sie dzielnie w przedszkolu, wieczorek udany,dzieciaki fajne i mysle ze bedzie z niego pierwszorzedny przedszkolak :-D
Sempe trzymam kciuki za nowa prace, Bodzio - wspolczuje i tez mam nadzieje ze z Twoim zdrowkiem bedzie wszystko dobrze, Joas- super foteczki, to jedno z cala czworca jest fantastyczne! Niedlugo dolaczy do nich jeszcze jedno male zawiniatko :-D Jeszcze raz wszystkiego naj dla coreczki ;-) AnnaS - ciesze sie ze bedziesz miec mamusie bo wiem jakie to dla Ciebie wazne.
Weroniczka - dopiero dzis tak na dobrze przestudiowalam sobie Twoje wakacyjne zdjecia. Widac ze spedziliscie cudowny czas ze soba.Dzieciaki pelne szczescia a to najwazniejsze.
Lece...za chwile mam wizyte u pediatry z najmlodszym zeby mi badania szkolne podpisal przed przedszkolem. Nie lubie takich wizyt no ale coz :/

reklama
Hejka!

Weroniczka zdjecia cudne, widac ze dzieciaki szczesliwe i wypoczeliscie swietnie!
Aniu zdrowia dla Oliwi, oby nie bylo to nic powaznego! I trzymam kciuki za spelnienie planow &&&
Joas spoznione ale serdeczne zyczenia dla Jubilatki!!! I gratki dla Bartka za rower!
Sempe oby jednak syn zmadrzal &&&
Bodzio co do terminow w sluzbie zdrowia to sie nie wypowiem bo mi sie cisnienie podnosi...ale zycze aby wyniki badan byly pomyslne!!! Dla Twojego kuzyna
[*]
Pawimi czytam Twoje posty i wychodzi mi ze w Ameryce wieksza biurokracja niz u nas :szok:

Pozdrawiam wszystkie!!! :-)

głowa mi pęka na maxa!!!

Angelinke z przedszkola odebrałam chorą, pobiegłam do lekarza, ma zapalenie gardła i ucha:no::no: antybiotyk dostała biedaczka.

Rafcio Potera oglada a małżon do księdza pojechal z dokumentami, chrzciny za tydzien a ja się pokłóciłam z menagerem restaruacji i szukam czegos nowego!! mam łeb jak sklep cholera, chyba bede musiała przełożyc bo wszystko zajete a w chacie nie zrobie:no: dokładnie 47 miejsc siedzących mi potrzeba...

Byli u mnie rodzice z chłopcem, Mały jest miesiąc starszy od Aluty więc jak się zdecydują to od stycznia będę miała bliźniaki:-)

napiłabym się winka albo piwka ale mam postanowienie do dopóki nie ochrzcze dziecka zero %:-D:-D ja to chyba oszalałam:szok: 4 dzien bez kolacji i piweczka i 1,5kg mniej:-p

PS jestem guła na 100fajerek, proszę o pomoc, gdzie cos mam zrobić by dziekować WAm Kochane za posty???????????????????

Witam serdecznie w deszczową sobotę!

Bodzio - współczuję z powodu kuzyna
[*], 20 godzin w pracy???? Matko, jak Ty dasz radę??? A o zdrowie dbaj, trzymam kciuki, może termin wcześniej się zwolni? Życzę Ci tego. I dobrych wyników
Pawimi - u Ciebie upał a u nas 16st i deszcz. A może by to tak wypośrodkować??
Sempe - nie dziwię sie, ze CI głowa pęka! No nie mogę z tym managerem knajpy, ja mam jedną sprawdzoną, trzy imprezy tam mieliśmy i będzie czwarta. Ale u nas to małe imprezki skąd wziąć 47 osób??? Angelice życzę zdrówka a Tobie siły. A jeśli chodiz o podzięowania od pod postami są takie róne okienka: odpowiedz, cytuj i m.in. "dzięki". no i to sa właśnie podziękowania za post.

U nas też chorowicie. Zaczęła się jesienna wilgoć, grzyby, pleśnie no i Karolcię dopadają duszności. Masakra. W nocy się rozbiera, otwiera okno... Po Xyzalu jest lepiej, ale cała flegma jej zalega i rano to jest dopiero kaszel i duszności :-( . Czeka nas wizyta u lekarza. A już było tak pięknie... Bart wczoraj w aucie źle się poczuł, mówił, ze boli go brzuszek, potem zwymiotował, a w nocy miał 38 st. Nic, czekam co z tego wyniknie. Oj, smutnawo, smutnawo. Szaro, buro jesiennie bardzo lubię, ale dlaczego te choróbska przylazły??
Jakoś cicho od Malinki, Gali, Anineczki, Alize, Gosienkag76, Iwosz, Maureen...
Mama05 - jak Domi?? Jak się czujesz po hormonkach?
Zuzkus - a co u Ciebie?? Nic a nic nie piszesz....

Uciekam, choć posiedziałabym dłużej...
Całuski Kluski

no dzien dobry!
Joaś dzieki za podpowiedz ze ja wczesniej tego nie mogłam znaleźć to ja chyba ślepa byłam;-)

kurcze głowa nadal boli, mąz się śmieje ze to z powodu abstynecji hihihi

własnie jestem po rozmowie z inną reustaracją, podejscie super, menu po kilku godz ustaliłam takie pyszne i klarowne do tego animacje dla bachorków ufff na 15tą jadę tam wypróbować jedzonko jakie mają.

Joaś zdrówka dla dzieciaczków i sił dla Ciebie, jak dzieci chorują to masakra!!

Mama05 a ja Twój synek się czuje??
nie mogę uwierzyc ze ledwo się zrobiło chłodniej juz jakies świnstwa sie przywlokły!!!!!!!
czy z dziecmi mozna chodzic do sauny? np. suchej, ja tylko w niej jakoś mogę wytrzymać..

milego weekendu

jestem i ja weekendowo:tak:
JOSA- zdrowka dla Karolinki:tak:
SEMPE- mam nadzieje ze z pracą wypali i bedziesz miala blizniaki:-D:-D:-D

ja wczoraj bylam na kreglach(w Plazie;-))z dziewczynami-bylo nas 9...9 matek polek:-D:-Da tatusiowie z dziecmi w domku;-)
po 2 godzinach kregli ,pojechalysmy na Stary Rynek (do Samych Swoich) pisze nazwy bo Sempe pewnie wie gdzie to:tak:;-) i tam zabawa byla na 102!!parkiet nasz ,wytanczylam sie-mialam adoratora-pobawilysmy sie ,poskakalam,wypilam piwko bo na hormonach nie moge alkoholu ,wiec tylko 1,ale to nic:-p

dzis bola mnie stopy bo mialam szpilki:sorry2:

SEMPE- po hormonach czuje sie poki co git i bardzo licze ,ze tak zostanie:tak:

pozdrawiam wszystkie babeczki i życze udanego weekendu:tak:

a ja bylam chwilke popracowac, pozniej dzieciaki zabralam na plac zabaw, upal taki ze sie wierzyc nie chce ze to prawie jesien niby ;-) Klima oczywiscie musi byc wlaczona bo niezle podgrzewa....teraz jakies grillka i piwko trzeba wykonac, juz chyba nie bede nigdzie dzis jezdzic to mozna sobie cos niecos wypic. Milego weekendu zycze!

A u mnie czwarta przejęczana noc małego- górne jedynki. Do tego wstał 5.30 i oczy mi sie kleją. Zaczyna ładnie siedzieć, wczoraj sie odważyłam i zrobiłąm jazde testową w nowej spacerówce
w piątek załątwiłam małemu chrzestnych, teraz czeka mnie to co Sempe- jakaś knajpa, bo miejsca w domu brak, no chyba że we wrześniu sie przeprowadzimy, ale to ciiii..... ale wtedy też bałagan, więc raczej tak czy siak knajpa, tylko u mnie malutko bo około 15 osób, no i chyba czas sie dziś wreszcie przejść do księdza, jak ja nie cierpie takich wizyt.....ci przemądrzali księża, którzy są niewiele lepsi odemnie, albo i gorsi......no cóż, mus to mus.

Fajnie masz mamo, mój by sie na takie coś nie zgodził, i mam za to do niego żal- nie ufa mi...ciesze sie że choć ty sie wybawiłaś, to ważne żeby powiodły sie twoje plany, no i super że sie dobrze czujesz, to pół sukcesu !!!!

oj tak, ciesze sie z powrotu mamy ale i martwie, chyba jest chora.....

pozdrawiam wszystkie po kolei i każdą z osobna, bo mały jęczy spać, paskuda teraz sie wyśpi a ja musze chodzić na rzęsach...

czesc mamuski:-)
ANNA.S.- dzieki ,no Tomi nie ma z tym problemu ,zeby mnie "wypuscic na miasto ";-)ale nie zawsze jest tak ,ze kilku dziewczynom pasuje a tym razem pasowalo az 8 wiec byla nas spora gromadka:tak::-D:-D

PAWIMI- a u nas z pogoa masakre-pada,leje,pada,grzmi,wichury....

pozdrawiam wszyskie przy niedzieli;-):-)

reklama
hej babeczki! my wróciliśmy z weekendowej wycieczki - byliśmy w JuraParku w Bałtowie - dzieciaki się wyganiały, Radek też dał radę ;-), no i ja odsapnęłam od starszaków,bo Piotrek dużo z nimi ganiał :-)
a oto moje "potwory" ;-):
DSCF2783.jpg
a jutro znowu "dzień świstaka" - całe szczęście Krzym zaczyna przedszkole w tym tygodniu, więc będzie mi trochę lżej - jednak 4-latek z różkami, 2-latka w buncie i niemowlę to czasem zbyt dużo :sorry2:

Mamo - fajnie tak czasem wyjść i poszaleć :tak:ja marzę o kinie ale musi poczekać - no chyba,ze multibaby będzie coś fajnego to skoczę z Radkiem:tak:
Sempe - super,że udało ci się znaleźć fajną knajpkę - mam nadzieję,że jedzeniowo też się sprawdzą :tak:i trzymam kciuki za pracę :-)
Joaś - zdrówka dla Karoliny!! cudne masz dzieciaczki :-)

Ostatnia edycja:
Do góry