reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Witajcie :) Zagląda tu ktoś jeszcze? Przeczytałam ten wątek od początku i chciałam nieśmiało dołączyć,jako że spodziewam się trzeciego dziecka ,ale coś cichutko tu na wątku...

Wszystko jest kwestią organizacji, pozytywnego nastawienia, nie robienia afery i problemu tam gdzie go nie ma, unikanie perfekcjonizmu i przymykanie oko na drobne domowe sprzataniowe grzeszki od czasu do czasu czasu- inaczej czlowiek by sie zarypał. Czasem jest trudniej bo są gorsze dni ale w przeliczeniu na te dobre, szczesliwe to jest mikro odsetek. Mam troje dzieci. Dwoje pierwszych rok po roku, kolejne później. Moja rodzina to cały mój skarb i cale moje życie. Do tego mam fajna prace. Daje rade i Wy dacie.
Oczywiście mamy bardzo dobrego tate i męża i o ile praca pozwala na zmiany to pomaga ile może.

To wymaga od nas jako rodziców bardzo dobrej organizacji i tez kilku wyrzeczeń przynajmniej na początku. Potem wszystko się kształtuje i moim zdaniem grunt to aby dzieci były zdrowe,bo to chyba największe zmartwienie każdego z przyszłych rodziców.

Oj 3 dziecko.... Chciałabym ale.... Się boje ;)
Mam dwoje - córka 9 lat i syn prawie 5.
Nie wiem czy różnica wieku nie będzie za duża.... Jak to jest u was ? Jaka roznica między dziećmi ? Dogaduja się czybtaczej unikają kłócą ?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Moi synowie 10 i 8 lat kłócą się wiecznie ale obaj z niecierpliwością czekają na dzidziusia który ma się pojawić we wrześniu.

Ja właśnie spodziewam się drugiego i już się boję jak to ogarnę, dlatego podziwiam wszystkie mamy 3+, które dają radę :) ja się raczej nie odważę, dwoje to mój max ;)

reklama
Ja właśnie spodziewam się drugiego i już się boję jak to ogarnę, dlatego podziwiam wszystkie mamy 3+, które dają radę :) ja się raczej nie odważę, dwoje to mój max ;)
Wszystko przychodzi jakoś naturalnie. Zazwyczaj nie ma się 3ki czy wiecej na raz :p dla mnie to wtedy jest hardcore ;)

Do góry