reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej Laseczki!
Humor kijowy. Wczoraj zamordowałam mój telefon. Wypadł mi z torebki i padł na amen. Buuu.... Dzieci dziś i jutro jeszcze w przedszkolu a potem bedzie wakacyjny rwetes. Starsi jutro wieczorem wracają z kolonii. W czasie ich nieobecności odnawialismy podłogę w salonie, jeszcze schnie. Dziś wniesiemy już meble. Duzo remontowo sie dzieje choć to tylko takie popierdułki.
Mój Mareczek na maksa cycowy. Da sobie czasami zapakować smoka, ale bardziej go ciągnie do kciuka. Przerobilam to z Pierworodnym, więc już mam stres, bo smoczek możesz odebrać a kciuka nie...
Moja dieta na ponad tydzień była zawieszona. Oj objadłam się na maksa i oczywiście już to czuję. Za niespełna 3 tygodnie wieloryb zalegnie na plaży w Białogórze i Green Peace przyjedzie go ratować. Jak o tym usłyszycie w mediach, to będzie to o mnie...
Dzisiaj zasuwam do dentysty i do kosmetyczki, muszę zadbać o siebie. U fryzjera byłam 8 kwietnia. Wieki temu i będę chyba dopiero w sierpniu. W dodatku pod koniec.
Kobietki zmykam pod prysznic póki Maruś śpi.

reklama
mama super, ze Twoje dzieci moga spedzic czas z dizadkami, na pewno dobrze to i jednym i drugim zrobi, a Twoj tata oderwie sie od czarnych mysli i choroby chociaz na chwile.

Jotemka
przykro mi z powodu telefonu. Powodzenia w przekonywaniu Mareczka ,ze smoczek jest lepszy od kciuka, u mnie Lilka tez cyckowa, smoczek jezeli w ogole da sobie wlozyc to jest w jej dziubku gora 2 s i koniec.
milej wizyty u kosmetyczki i dobrych wiesci u dentysty.
A co do wieloryba nie wierze, na pewno wrocilas juz do formy sprzed ciazy :) albo juz jestes jej blisko :) bedzie dobrze ...
Fryzjer eee a kto to taki ;-)

Hejka

Mama - zazdroszcze. .. chcialabym poleciec do rodzicow choc na 2 tyg.

Jotemka - oj przykro z powodo tel., ale ti bardzo zlosliwe urzadzenia I lubia wypadac - najczescieh do toalety.
Fryzjer.... bylam ale nie jestem zadowolona.

U mnie wypadł w piekarni Z torebki, nie wiem jakim cudem A kupienie takiego samego to tylko na raty... I chyba tak zrobię Choć wolałabym szafę na raty kupić ;-)
a co do dentysty to wymienić plombę jadę, na przeglądzie już byłam, jest generalnie bardzo ok, myślałam, ze bedzie gorzej

cześć kochane-witam ja i mój nerw :dry: a w zasadzie całe stado nerwów :baffled:

ale po kolei ..
wczoraj przed 7 wstałam -ciężko było po tak późnym powrocie i zmęczeniu..- i przed 8 jechałam z fryzjerką do Poz...
najpierw na giełdę odzieżową -kupiłam 3 sukienki,spodnie,koszulę,bluzkę,dłuuugą spódnicę i taki kombinezon-spodenki z bluzką razem-będzie nad morze :-p

potem do 3 klientek..i w drodze powrotnej kawa a mc d
po 14.00 byłam w domu-prysznic,pranie,spacer z przyjacielem...i o 16 .00 jechałam po Toma..

lecieliśmy do banku po kredycik na remont-chcemy zrobić wszystko na raz i spłacać...skoro na auto odkładamy gotówkę to na reszte rzeczy już nie styknie,więc taka decyzja..
w banku 10 min i po sprawie-kasa na koncie..

jadąc do domu zahaczyliśmy o C Handlowe bo buty potrzebowałam takie wyjściowe..zjedliśmy w sphinksie i tak jedząc pogadalismy ,że jedziemy od razu do Ikei po kuchnie bo potem to już praca w pozostałe dni tygodnia i możemy dopiero po 18.00...
w połowie drogo do ikei jak sie zerwał wicher!!! lałooooo jak smok!! zdążylismy wejść do ikei i jak gruchło to masakra..byliśmy w sklepie po 20....a czynne do 21:sorry2:
więc pędem między regałami...mielismy wypisane wszysko co potrzebujemy-latamy między tymi regałami -dochodzimy do kasy-masę ludzi a jedna kasa bo już po zamknięciu sklepu...
i tu sie kuźwa zaczął gnój:baffled:
kasa na koncie jest ,ale wypłacic nie można bo limit 2500zł dziennej wypłaty a Tom zmieniał na 5tys już chyba z 2 m-ce temu :crazy:
za meble wyszło 5,200 i dooooooopa blada-płaci kartą -odrzucone...
poleciał do bankomatu-wypłacił 2500
ludzie przy kasie czekają :dry:
my zmęczeni na maxa:dry:
kasjer też chciałby do domu a tu jeszcze pełno ludzi ..

no i tak oto wróciliśmy z pustymi rękami po 23.......
:crazy::crazy::crazy:

dzis mąż wypłaci kolejne 2500...i bedzie trzeba wieczorem w środe dygać tyle kilometrów znowu :baffled:
a jeszcze musimy jechac po panele i płyty na podwieszany sufit-czasi kuźwa brakuje bo przecież pracować trzeba ..
nie ma dzieci-mamy miejsce w aucie i guzik załatwiliśmy :wściekła/y:

nooo ,także takie oto mam nerwy ..

dzieci u dziadków oki...tata cierpi ,ale stara się uśmiechać do dzieci ,pokazuje im różne rzeczy-doceniamy to wszyscy bo wiemy jak Mu ciężko z tym wszystkim ...za tydzień ma pierwsze badania a w piątek za 1,5 tyg. szpital..

zaraz przywożą nam zmywarke po naprawie..
a wczoraj w aucie zaczęło coś trzeć ...klocki hamulcowe z tyłu do wymiany-dziś na 16.00 mam odstawić auto do mechanika
cudnie kuźwa cuuudnie :nerd::dry:

panowie własnie zmywarkę przywieźli-230zł ..nie tak źle..

Jotemka
powodzenia u dentysty..
z tel.współczuje :baffled: fajnie,że i u Was remontowo- odświeżająco .

Bedii
dzięki kochana ;)

Martika
zgadza się -wszystkim nam wyjdzie na dobre wyjazd dzieci-i nam i im i rodzicom ..tata za tydzień ma pierwsze badania a potem za 1,5 tyg.szpital i wyrok...:-(oby wieści były w miere oki bo na cud nie liczymy ..

ściskam Was kochane ;*

witam wieczorem ...

dzieci u rodziców baaardzo oki :) mama zadowolona,tata też a dzieci przeszczęsliwe-mama mówi ,że zasypiają w 3 sekundy i po chwili głośno chrapią :-Dcały dzień na nogach ,cały dzień w biegu i padają jak kawki :-p

Jotemko
wierz mi,że niewiele nam brakowało do zagotowania!!!
a mój mąż to na prawdę ozaz spokoju ,ale wczoraj para Mu uszami szła..

mechanik skasował nas dziś 400zł:baffled: ostatnio poszło 1200...szlag!!

Mamolinka
witaj na wątku i rozkładaj kocyk-zapraszam:)
życzę Ci dobrej decyzji i zdrowej ciązy :)
napisz coś o sobie-ole masz lat ,gdzie to zamieszkujesz ..
jak poznam się troszkę lepiej to łatwiej nam bedzie Tobie cos poradzić;)

Bedii
jak się autko sprawuje ??
jak dzieci?

Patik,Hana
???????????????????

jutro jedziemy do ikei po meble-mąż załatwił kumpla z busem i jadą ..a ja naszym ,że tak powiem osobowym ;-) bo oprócz mebli jeszcze różne drobiazgi potrzebne :)

śpijcie dobrze :))

Mamolinka - witaj!!
Jestes jeszcze bardzo młodziutka i masz czas na takie decyzje, ale z drugiej strony... im się jrest młodszym, tym więcej ma się sił i cierpliwosci do dzieci. Przynajmniej mnie to dotyczy.
Ale decyzja musi być Wasza. Powodzenia!!!!

reklama
Witam wieczorkiem
Świętujemy Pola obronę. Drineczki i kolacyjka. Mieliśmy dziś sadny dzień z zabawkami dzieci, segregacja i mycie. I dwa worki do oddania jeden do żłobka a drugi domu dziecka. Mili pokój wyblyszczony. Salon też. Kuchnia lśni. Jutro szafa w przedpokoju Ale najpierw badania do pracy.
U nas zimno i pada, niech jutro zaświeci slonce

Do góry