reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hej laseczki!

witam Was z patologii ciąży. Wieczorem miałam krwawy śluz i skurcze więc pojechałam na IP. No i szyjka jakoś nie rewelacyjna ale skurcze sie pisały do tego ciśnienie 150/90 i zostawili mnie na patologii. Jak chodzę skurcze są ale szyjka w mniej porodowym stanie niż w nocy. Mam duzo wód i poród nie będzie postępował dopóki te wody sie nie zmniejszą. Indukowac mi porodu nie chcą, wiec czekamy na cud zmniejszenia ilości wód. O i taki wierszyk. O nastrojach nie będę pisała, bo byłam pewna, że już Bąbla dziś tulić będę. A nie będę...

reklama
Jotemka kurcze no, nie rozumiem ich, na co oni chca czekac, przeciez krawy sluz, cisnienie to chyba juz jakis konkretny wyznacznik, ze nalezy pomoc naturze :wściekła/y: Mareczku wez Ty juz wyciagnij ten korek i wypusc wode z tego M1:tak: bo mama jest u kresu sil :-( tule mocno... i trzymam mocno zacisniete kciuki by sie maly zlitowal i wreszcie cos ruszylo&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ja dopiero do domku weszłam ..
obiad zjedlismy i miałam pisac wieści od Jotemki,ale widzę ,że wleciała..

Jotemko
kochana..sił i cierpliwości życzę -wszystkie wiemy jak ta końcówka daje popalić psychicznie więc bądź dzielna jeszcze jakiś czas..
nagroda bedzie wielka :tak:

myślami wciąż z Tobą !

Martika
mam nadzieję ,że ta 5tka to na szczęście :-p
fajnie,że dałas radę z niemieckim-też bym tak chciała:tak:

u nas juz słonko za chmurami,ciśnienie sie zmienia ,głowa zaczyna ciążyć -chyba jednak będzie padać tak jak zapowiadali:sorry2:

Jotemka kurcze biedulko. Trzymam kciuki aby Marus cię zaskoczył szybkim powitaniem ;)

Nie wiem czy slyszalyscie...
Na moim osiedlu w Leeds uczeń zabił nauczycielkę w trakcie trwania lekcji. Szkoła katolicka a uczeń 11klasy w wieku 15lat. Został zatrzymany. Akurat szłam po dzieci a ta szkoła jest kilkaset metrów od mojego domu. Widziałam kordon policji i reporterów ale myślałam że jakiś dokument kręcą albo że jakiś polityk znowu przyjechał np na otwarcie nowej pracowni. Dowiedziałam się od jednej z uczennic. Prawdopodobnie wszystko widziala bo mówiła że to była jej nauczycielka. Lepiej by było żeby nie. .. mówili w wiadomościach że cała klasa była tego świadkiem. Masakra.
A mówiłam wam wcześniej że moja okolica jest okropna.
Wszyscy jesteśmy w szoku. Ale w głębi duszy nie jestem za bardzo zaskoczona zważywszy na to co już tu słyszałam i widzę na codzień. Strach się bać.
Do sąsiadów z dołu znowu się włamali ledwo w piątek jak byli w domu. ..a kuzynka wieczorem w autobusie była świadkiem jak nastolatek zagroził facetowi nożem i ten oddał mu telefon komórkowy. Wszędzie były kamery. Oto Anglia właśnie. ..

Ostatnia edycja:
hej..

Jotemka
wiem ...niemoc Cie ogarnęła...martwi mnie taka długa szyjka bo powinna być już malutka albo wręcz zgładzona a ona ma 2 cm .....
może zakończy sie CC u Ciebie...ile można czekać aż się ruszy..
dostałaś oxy??

Bedii
SZOK!!!!
nie do pomyślenia kiedyś było podnieść głos na nauczyciela a teraz :szok:
współczuję tym wszystkim dzieciakom traumy :-(

pozdrawiam słonecznie wszystkie kobietki:)

reklama
Do góry