reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

reklama
Mamo Ty lepiej powiedz ze idziesz sie poprzytulas:-p:-p:-p;-):tak::-)
dokladnie! ty nie rozmyslalaj tylko za dzialania sie zabieraj bo szkoda czasu;-) nie wolno marnowac takiej okazji...

Joas - jesli chodzi o temp to u nas sa bardzo wysokie i stad te liczne burze i tornada. Praktycznie od konca marca utrzymuje sie 30 stopni i powyzej. U nas caly czas klima wlaczona bo w powietrzu unosi sie doslownie para nawet jesli sa chmury i slonca nie ma to wilgotnosc jest taka ze nie da sie oddychac normalnym powietrzem. Moje srednie dziecko dzis calutki dzien moczy pupe w jeziorze a opalony jest tak ze prezydent Obama jest obecnie jasniejszy od niego:-D Czolo ma doslownie koloru czekoladowego tylko te blekitne oczka sie swieca w bialych oprawach :tak:
Bloga Joas tez podczytuje i lubie bardzo....Jesli chodzi o zmiany w domu i przemeblowania to mnie tez non stop reka swedzi a poniewaz duzo tego metraza u mnie to mam co robic, w garazu mam chyba z 10 pudel przeroznych ozdob i dekoracji ktorych jeszcze nie zdarzylam uzyc, maz sie ze mnie smial swojego czasu ze powinnam sklep otworzyc z akcesoriami dekoracyjnymi...Mamo05 i Joas pokazcie troche tych swoich ostatnich dziel, chetnie oko zadowole nowosciami;-)

A ja jeszcze nie spie ale czytalam afere z trollem na czerwcu 2010, trzeba miec naprawde siano w glowie zeby cos takiego wymyslec. A teraz mowie dobranoc.

Witam się leniwie:-)

My z Ignasiem na dole, Sasha i Kaj jeszcze śpią:-)

Mama - gratki ogromne!!! nie martw się na zapas, dwa pęcherzyki generalnie ułatwiają zadanie ale nie przesądzają o bliźniakach. Mój najlepszy przyjaciel bardzo długo starał się z żoną o dziecko i jak już E. zaszła w ciążę i pojechali na USG to ich oczom ukazały się trzy piękne, zapłodnione jajeczka! Po dwóch tygoniach na kolejnym usg okazało się, że zagnieździły się dwa i od stycznia 2009 A i E są szczęśliwymi rodzicami bliźniaków:-))) I E normalnie karmiła, jest to możliwe, tak, że nie łam się na zapas, tylko przytulaj się ile możesz!
Btw tak sobie pomyślałam, że to się nie mogło skończyć inaczej jeśli kciuki trzymały multimatki:-)))

Pawimi - witam się z Tobą bardzo szczególnie. Dziewczyny pisały mi,że jesteś na urlopie więc nie zaglądasz, ale jak już będziesz to będziemy mogły się powymieniać doświadczeniami bo ja też jestem mamą trzech synów:-)

Joaś - włączył Ci się syndrom wicia gniazda? Podziwiam. Ja szczerze nie znoszę przemeblowań i wszelkiego rodzaju remontów:((( I już mnie trzęsie bo czeka nas pranie wykładzin w całym domu.

Zuzkus - jak mawiała moja babcia - co się odwlecze to nie uciecze:-) życzę Ci żebyś jeszcze nie raz się zapomniała!

Spadam po kwiatki bo Kaj ma dzisiaj koniec roku - reszta po południu. Miłego dnia Mamity!

tak sobie pomyślałam, że to się nie mogło skończyć inaczej jeśli kciuki trzymały multimatki:-)))
ANAKLIM- wzruszylam sie!!multimamy!!!! tez bede multi mamom
c010.gif
c010.gif
c010.gif
c010.gif

pozdrawiam wszystkie cieplo-lece rozwiesic pranie!!

Witam kochane,

wczoraj wieczorem mieliśmy problem z netem i taka byłam zła, bo nie wiedziałam co u Mamy05.. Ale wchodzę na wąteczek dziś i co widzę ??

Hurrraa!! To teraz trzymamy jeszcze mocniej :tak::tak::tak::tak: A gdyby zdarzyły się blizniaki, to jestem pewna Mamo05, że cieszyłabyś się tak samo ;-) A swoją drogą to naprawdę niesamowite :-)

Zuskus,

widocznie tak teraz musiało być, najlepiej nie myśl za dużo o tym, wtedy jak się zapomnicie z mężem, to dopiero będzie niespodzianka :tak:;-)

madziara-kr,

dziękuję za miłe słowa :tak:

bedismall,

chucham i dmucham, żeby wena szybko wróciła ;-)

Joaś,

kochana, nie szalej za bardzo z tymi porządkami domowymi - naprawdę musisz odpoczywać, zresztą co Ci będę pisać, sama wiesz,.. ale jakbyś czasem nie wiedziała.. :-D
A Twój blog - piękny :tak:

anaklim,

fajna historia :-)

AnnaS,

a jak Ty się trzymasz ??

Znikam, bo obowiązki wzywają ( tego posta pisałam na raty prawie godzinę ha ha ), miłego dnia :-)

mucios gracjas anaklim;-) byłby piękniejszy gdyby ciągle nie padało....:dry: no ale na jutro ponoć słonko, więc żyję jutrem :tak: starsza pociecha wczoraj skończyła przedszkole a młodsza dziś jeszcze poszła, bo ubzdurała sobie, że pani ich zabierze na jakąś wycieczkę, no i poszła sie dowiadywać a ja dzięki temu mam o 1/3 hałasu w domu mniej :-) już drżę co to będzie przez wakacje, gdybym nerwowo nie wytrzymywała na wszelki wypadek zapisałam je do dyżurującego w sierpniu przedszkola, które jest 5 min. drogi od nas piechotką, więc w razie czego odprowadzę i luz, niech sie nacieszą innymi dziećmi, no i Wiktorią jest jak najbardziej na tak, bo powiedziałam , że nie trzeba sie uczyć- tylko zabawa :-) Oliwka też chce, niby zapowiadają ciepło, ale jak tak dalej z opadami pójdzie to ześwirujemy razem ze sobą w domu....

mamo dokładnie, nie martw sie na zapas, najważniejsze, że Clo pomogło i jesteś na najlepszej drodze do powiekszenia rodziny, a bliźniaki jak spokojne top jakby jedno zwyczajne ;-) buziaki i pamiętej, że cokolwiek by nie było dssz rade a teraz przytulaj sie ile wlezie i miej z tego zwykłą pprzyjemność a nie myśl o pęcherzykach- reszta zrobi sie sama:tak:

Wszystkim życzę powodzenia w ich planach i oby dzień był miły, bo ten mój deszczowy i coś sie przeziębiłam...

Cześć mamusie kochane.

Mama ale się cieszę że wszystko dobrze. To teraz może będziemy trzymać po jednym kciuku żeby jedno jajo pozostało ;-);-) A tak serio to nawet z bliźniekami dasz sobie radę.
Joaś czytając Twojego bloga pomyślałam sobie: ale ta Joasia musi być super człowiekiem. Chciałabym ją poznać osobiście.:tak::tak:
AnnaS ja też od jutro wchodzą na najwyższe obroty bo Staś kończy przedszkole i przez dwa miesiące ciągle będzie w domu a co za tym idzie nawet czasu na kawkę nie znajdę :sorry2: Ale szczerze mówiąc mnie to w ogóle nie przeszkadza. Bo ja uwielbiam być z moimi dziećmi w domu:tak::tak:
Pawimi ja to chyba nie potrafiłabym żyć w takim klimacie jaki obecnie u was panuje. Ja najlepiej znoszę pogodę typowo wiosenną.

A powiem Wam że jestem z siebie dumna. Zaspaliśmy dzisiaj i wstaliśmy o 7.10. A zawsze o 7.00 zaczynamy jedzenie śniadania żeby nie spóźnić się do przedszkola. Myślałam że się nie wyrobimy. A tym czasem zrobiłam dzieciom na śniadanie myszki z jajek ( wczoraj wieczorem im obiecałam i dziś nie potrafiłam im "złamać serc" nie robiąc ich), umyłam głowę i ją wysuszyłam, nawet zdążyłam się pomalować i do przedszkola przyszliśmy 5 min wcześniej niż zwykle:tak::tak: I teraz niech mi nikt nit mówi że mama trójki dzieci jest nie zorganizowana i nie nadaje się do pracy zawodowej;-);-)

reklama
MAUREEN,ANNA.S- dziekuje Wam moje slonka kochane-nie wiem czy pamitacie jak pisalam wiec powtorze-uwielbiam ten nasz watek bo super pozytywne tu jestescie babeczki i zawsze pomozecie,poradzicie i macie góóóóre optymizmu!!!pewnie,ze sa gorsze dni,jak u kazdego,ale ogolnie jesteści si bo bardzo wspieracie:tak::tak::tak::tak::tak:jakze sie ciesze Maureen ,ze zalozylas ten wątek;-);-)

dokladnie tak zrobimy-wczoraj juz dzialalismy,dzis mam wychodne do kumpeli na babski wieczor i wroce pozno,a jutro z rana ginek i zobaczymy czy rosna moje skarby:-D:-D:-D:-Di dalej bedziemy dzialac:-):-)najwyzej napisze podanie na bb i mi sie zlozycie na wozek bla blizniakow:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Tomi wciaz mi powtarza ,ze beda blizniaki i od razu bedzie i Hania i Rysiu:tak:;-)haha-to dogonie moich rodzicow-u mnie tez jetem ja i siostra i 2 braci-czyli 4:-D:-D
Ania- wbijaj sie do mnie-u mnie slonko od rana(caly tydzien mam slonka)-okna na taras otwarte ,zaraz wystawiam pranie na ogrod:tak:mam sernik na zimno-zapraszam...Zapraszam wszystkie:-D:-D:-D

WERONICZKA- pieknie!!!GRATULUJE-JESTEM Z CIEBIE DUMNA!!! i wlasnie dlatego uwielbiam tu zagladac-wlasnie dlatego-dajecie duzo sily i pokazujecie ,ze qrcze MOZNA!!!! przy Was wiem ,ze dam rade!!i mam takie same odczucia co do Joaś jak Ty Weronika:))

Ostatnia edycja:
Do góry