reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trzecie dziecko i.. Co dalej ??

Hana dzidzio przeżył cudownie życie. A miał ciężkie. A jest człowiekiem tego typu po których zostają tylko miłe, ciepłe i dobre wspomnienia. Nie przypominam sobie ani jednego zdarzenia z choćby odrobiną niepozytywnych uczuć. To był cudowny optymista. Zawsze patrzył na życie z radością i wiarą że będzie dobrze. I zawsze było dobrze. A teraz leży w łóżku nie otwierając oczu. Ja myślę że on już czeka na to światełko. Bo zasłużył sobie na nie bardzo, bardzo, bardzo.

mama my dopiero co się rozliczyliśmy więc kaski jeszcze troszkę nie bedzie. Ale też wile nie dostaniemy bo możemy sobie odpisać tylko 3/4 Stasia:eek:

reklama
Weroniczka a czemu tylko 3/4 Stasia:baffled:??
a w ogóle w ttm roku ulga na dzieci jest ostatni raz-w głowie sie nie mieści ,że i to zabierają :no::confused2:
my mamy sporo bo dzieci i jeszcze odsetki od kredytu za dom..

Joaś ja mierzę...mierzyłam -bo chyba dam sobie spokój -klasycznym rtęciowym...tym samym od 8 lat:tak:to jest TYLKO I WYŁĄCZNIE MÓJ i nikt go nie tyka;-)

Witam dziewczynki :-)dzis miałam wizyte u ginka co prawda tylko ''macana '' ale wszystko ok ,wyniki mam dobre u połoznej posuchałam tetna dzidzia :-Di humor lepszy a i waga dalej spada co mie cieszy bardzo:tak: od pierwszej wizyty straciłam -5 kg to ciekawe bo brzuszek mam spory .Uprzedzajac pytania nie odchudzam sie w ciazy ale mam spora nadwage i lekarz powiedział ze moge przytyc góra 5-6 kg a najlepiej wcale :-p,bo do tego mam cisnienie wysokie :eek:

Mama05 słodki a ja myslałam ze tylko moje ma takie dziwne pozycje do spania:laugh2:,jak jej zrobie fotke jak teraz wyglada to wkleje .

Miłego dnia dziewczynki chałupe musze ogarnac ,uroki pieska we wszystkich mozliwych miejscach siersc;-)

mamo - to rzeczywiście szybki zwrot kaski;-)---moj dzis dopiero zamierza pita złożyć--- zwykle prawie na sam koniec a pienążki kolo czerwca są;-)
to juz perwne ze ulge na dzieci mają znieść?????????:no:

ja po tym cyklu zamierzam odstawić pigułki i troszkę się obawiam - bo jestem typem migrenowca o o dziwo przy tabsach migreny mi się wyciszyły---boje się ze znów będą częściej:-(----no i przymierzam się do pomiaru tempki - zeby wykminić swoje ciało po odstawieniu---a potem.............:-p mam nadzieje ze się nie rozmyślę:-D

joaś - a jakież to zwierzątko to planujesz---mnie moje jak nagabują to ino rybka wchodzi w gre:-D

ide coś w garach pomieszac

a w poniedziałek już do roboty---jak ja isę rozleniwiłam:cool:

Hana-spotkałam ostatnio znajomą księgowa i jedna mama bliźniaków pytała Jej o papiery do rozliczenia i księgowa własnie jej powiedziała,że na dzieciw tym roku ostatni raz ulga:-(

odstawiaj antyki i działaj :) a my potrzymamy &&&& za owocne działania i brak migreny:tak:

Fasolka no to git ,że po wizycie oki:)
masz rację-kłaki wszędzie :-Ddobrze,że mam odkurzacz bezworkowy bo bym na worki zbańczyła:-D

Weroniczka :***

Trzymam kciuki za starajace sie :-),bo czasem tak jak u mnie długo to trwaaaaa:baffled:

co do torbieli to ja w ciazy z Dorotka miałam ale na szczescie wchłoneły sie podczas ciazy,teraz mam cztery miesniaki najwiekszy ma srednice 5 cm jest to zagrozenie dla ciazy niestety:no: choc lekarz mnie uspakaja ze sa tak umiejscowione ze nie powinny przeszkadzac zbytnio jesli sie nie wchłona to czeka mnie prawdopodobnie operacja .U nas jest to rodzinne moja mama jest juz kilkanascie lat po usunieciu macicy.

reklama
witam juz prawie weekendowo....za kilkanascie godzin bede sciskac swoje pierworodne dziecie i rownoczesnie zegnac i blogoslawic na ta ciezka droge ktora go czeka. Dziwny to czas bedzie dla mnie - radosci, bo dwa tygodnie bede go goscic pod swoim dachem a rownoczesnie rozpaczy nad tym ze nie moge tu nic zmienic i ogromnego strachu przed kolejnymi dlugimi miesiacami.

Weroniczka - faktycznie malo optymistycznie u Ciebie sie dzieje...wspolczuje kochana, bede sie modlic zeby Twoi najblizsi pozwolili dziadziusiowi spokojnie odejsc...chociaz wiesz? mysle ze kazdy ma swoj czas i czlowiek chyba nie jest w stanie tutaj niczego zaklocic. Bede trzymac kciuki za wewnetrzny spokoj Twojego tatusia i roznoczesnwe za ukojenie dla Ciebie bo tez w tym wszystkim cierpisz. A praca meza,...powtorze po raz setny chyba, zobaczysz bedzie wszystko dobrze, chociaz pewnie juz w to nie wierzysz i masz serdecznie dosc ja wierze ze ta kwestia jakos sie pouklada.

Joas- prosze szybko sie odmeldowac i zdac relacje jak sie sprawy maja:happy:

u mnie dzis deszczowo...o piatej rano zbudzila mnie potworna burza a jak zielono wszedzie...po prostu regularne lato w pelni, wszystko tak pieknie zakwitlo przez te goraca ...mam tylko nadzieje ze jakies przymrozki nas nie nawiedza bo bedzie porazka gdyby to teraz wszystko pomarzlo.

Ja dalej w przepisach siedze z wielka czarna dziura w mozgownicy. Zdecydowanie moje mysli nie sa ukierunkowane na szykowanie imprez. Jak sie wkurze to zamowie catering :-D:-D

Pzdrawiam reszte pan i do uslyszenia ;-)

Do góry