Ale ja nie byłam chodzącym nieszczęściem. Wyleczyć anemię przy kp nie jest prosto vPół roku Boże, niesłychane jak poród może zrobić z kobiety chodzące nieszczęście Biedne i silne my
reklama
G
guest-1714079215
Gość
to Ci powiem, że na Polnej ani razu nie zrobili moim dzieciom USG. Przyszła pediatra, obejrzała dziecko, ok, zdrowe. Dopiero jak się okazało, że chcę wyjść na własne życzenie to mnie zaczęli straszyć, że ryzykuję zdrowiem i życiem dziecka. Dziecko zdrowe nadal, a ja jak słyszę, że ojoj, Polna to tacy specjaliści to mnie pusty śmiech ogarnia. Przy pierwszym dziecku neonatolog też zaczął wymyślać, że córka ma żółtaczkę i to taką do naświetlania, to się okazało, że crp jest idealne, nie miała nawet fizjologicznej. Szkoda słów.Służba zdrowia to swoją drogą bo wiadomo że jest w tragicznym stanie ale.druga kwestią jest to na jakich ludzi się traci. Jestem w szoku że dziecko nie miało wizyty neonatologa itp.....dla mnie to nie do pomyślenia.
U nas w szpitalu opieką oczywiście moim zdaniem jest bardzo dobra. Dzieci są na salach z matkami ale oprócz położnych na oddziale są osobne pielęgniarki od noworodków i one przy nich pomagają i zajmują się jak mama chce np. wziasc prysznic albo zwyczajnie odpocząć....sama zawiozłam małego w nocy na dwie godziny abym mogła chwilę zamknąć oko a jak po niego wróciłam to zobaczyłam jak pielęgniarka siedzi z nim w fotelu i go lula
Wizyta neonatologa codziennie, jak trzeba innych konsultacji to też są np. u nas wzywała kardiologa bo jakieś tam szmerki słyszała ale wszystko ok. Jak CRP małemu wyszło 6 a normą jest do 5 to nie puscila nas do domu dopóki nie spadło poniżej normy bo mówiła że musi mieć pewność że wszystko ok. Codziennie badanie USG przezciemiaczkowe chyba z dwa razy mieliśmy.
A jak się trafi na bydło a nie ludzi to aż się nie chce więcej rodzic i przebywać w takim miejscu gdzie źle traktują pacjentkę
Magda8888
Fanka BB :)
Nie miał.na szczęście nigdy do czynienia z polną zresztą z żadnym szpitalem w Poznaniu. U nas jest jeden i wyboru niema chociaż też co człowiek to opinia. Ja trzy razy rodziłam i nie mogę złego słowa powiedzieć a są takie co narzekają na nasz szpital.to Ci powiem, że na Polnej ani razu nie zrobili moim dzieciom USG. Przyszła pediatra, obejrzała dziecko, ok, zdrowe. Dopiero jak się okazało, że chcę wyjść na własne życzenie to mnie zaczęli straszyć, że ryzykuję zdrowiem i życiem dziecka. Dziecko zdrowe nadal, a ja jak słyszę, że ojoj, Polna to tacy specjaliści to mnie pusty śmiech ogarnia. Przy pierwszym dziecku neonatolog też zaczął wymyślać, że córka ma żółtaczkę i to taką do naświetlania, to się okazało, że crp jest idealne, nie miała nawet fizjologicznej. Szkoda słów.
Jestem z Piły
G
guest-1714079215
Gość
a ja z Wronek, w Pile prawko robiłam trzy razy hahahaha. Ja też myślałam o Pile zanim się dowiedziałam, że tylko ta chora Polna w moim przypadku.Nie miał.na szczęście nigdy do czynienia z polną zresztą z żadnym szpitalem w Poznaniu. U nas jest jeden i wyboru niema chociaż też co człowiek to opinia. Ja trzy razy rodziłam i nie mogę złego słowa powiedzieć a są takie co narzekają na nasz szpital.
Jestem z Piły
Magda8888
Jaki ten świat mały. Ja na szczęście przy mojej cukrzycy ciążowej nie miałam insuliny udało się bez bo gdybym miała to też tylko polną by mi zostalaa ja z Wronek, w Pile prawko robiłam trzy razy hahahaha. Ja też myślałam o Pile zanim się dowiedziałam, że tylko ta chora Polna w moim przypadku
G
guest-1714079215
Gość
no właśnie, ktoś spoza województwa może mieć problemy ze zrozumieniem, że są przypadki w Wielkopolsce, że tylko jeden szpital na ten cały obszar nas przyjmieJaki ten świat mały. Ja na szczęście przy mojej cukrzycy ciążowej nie miałam insuliny udało się bez bo gdybym miała to też tylko polną by mi zostala
Sylwestrowa
Z Wronek? Nie chce urazić, ale Wronki to mi się kojarzą tylko z tekstem Łazuki z „Chłopaki nie płaczą” (Nawet we Wronkach tak wcześnie mnie nie budzili) No chyba, ze to inna miejscowośća ja z Wronek, w Pile prawko robiłam trzy razy hahahaha. Ja też myślałam o Pile zanim się dowiedziałam, że tylko ta chora Polna w moim przypadku.
Magda8888
Hheheh to ta sama.....Z Wronek? Nie chce urazić, ale Wronki to mi się kojarzą tylko z tekstem Łazuki z „Chłopaki nie płaczą” (Nawet we Wronkach tak wcześnie mnie nie budzili) No chyba, ze to inna miejscowość
G
guest-1714079215
Gość
ta sama w szpitalu zawsze mówiłam ten tekst i zawsze był śmiechZ Wronek? Nie chce urazić, ale Wronki to mi się kojarzą tylko z tekstem Łazuki z „Chłopaki nie płaczą” (Nawet we Wronkach tak wcześnie mnie nie budzili) No chyba, ze to inna miejscowość
reklama
Balbina90
@Sylwestrowa jak się czujesz? Jak sobie radzisz?
Podziel się: