reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

reklama
beatka pisze:
eee, ja zaczęłam od marchewki i Majka zjadła pół słoika na raz ::) drugiego dnia drugie pół, a resztę zaczęłam jej dawać tyle ile chciała ;D jabłko, a potem to już prawie wszystko
a kaszkę daję od 2 tygodni chyba.

a propos szukania piersi do possania - ja Majkę podstępem wzięłam po południu, i położyłam się koło niej, ale zamiast cycka dałam smoczek z herbatką - podziałało, possała i poszła spać
a moj Nicolas to powolutku zaczynal ,tak jak pisalam po pare lyzeczek i wiecej nie chcial, tylko cycka sie domagal- a ogolnie to glodomor z niego-  teraz zjada wszystko ze sloiczka.

izis pisze:
ja tez gratuluję dziewczynom w szczególności Melanie
a jak Paris nie płacze za cycem?
jak ją przytulisz to nie szuka piersi żeby ja possać ::)

dziękujemy :)

nie płacze, nie szuka, czasem jak leżymy sobie to bawi się zamkiem od bluzy ;D

izis pisze:
acha ;D
czyli odstawianie wcale nie jest takie straszne jak mi sie wydaje ;)
u mnie tewz przebiegało to stopniowo i raczej bez problemowo( jedyny problem to nieumiejętność picia przez smoczek). Ja miałam chyba więcej zalu w sobie niż Łukasz.

jak chcialam dac dzis jabluszko na pollezaco, to Milenka myslala, ze cycus bedzie i sie do bluzki przystawiala ;D
co do tego od czego sie zaczyna to chyba kazdy specjalista mowi cos innego ;D
Milenka posmakowala dzis tylko troszke, moze 2 lyzeczki
krzywila sie niespotykanie, ale fotki nie wyszly bo sie ruszala za bardzo ;D

A Maciek dalej praktycznie tylko na moim mleku, tylko raz dziennie dostaje zupkę, bardzo smakuje mu bobovita. A w weekendy nic mu nie daję, tylko co chwila przystawiam do piersi, żeby ciągnął jak najwięcej i zeby mi pokarm nie zniknął.

reklama
A Nikolas od tego tygodnia na butelkowym mleczku- sam wprowadzil strajk- nie chcial pic z cycusia kopal mnie, odpychal reka ,wkoncu zaczynal plakac. Napoczatku sciagalam mleko i dawalam mu z butelki ( ktora nagle bardzo polubil ???), ale zdecydowalam przejsc na sztuczne mleko, bo juz mialam dosyc tego sciagania- no i Nikusiowi bylo ciagle malo. Teraz pije mleko Aptamil milupy. Ja jeszcze troche sciagam mleko ,ale juz nieduzo. Dziewczyny i tu mam pytanie jak dlugo musze jszcze sciagac mleko? kiedy skonczy sie laktacja?

Do góry