reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

problemy z kompem-do poki jas bedie mial ochote. Azapytalam z czystej ciekawosci.
Ciekawi mnie czemu mamy po prostu podejmuja decuzje o odstawiemiu dzieci od piersi?
ps.a co myslicie o wplywie tabletek antykoncepcyjnych na raka , czy paleniu papierosow wplywaja na zwiekszenie lub zmiejzenie ryzyka zachorowania. I TO MIALM NA MYSLI MOWIC ZE 6 MIES KARMIENIA ZMIJESZ RYZYKO!!

reklama
Sylwia ciesze się że możesz karmić i gratuluje CI z całego serca.... szkoda tylko, że zanim zadałaś to pytanie nie poczytałas sobie troszeczkę tego wątku.
No nie mówię że od początku ale chociaz od 30 strony.... tam większość z nas karmiących dłużej lub krócej pisało z jakich przyczyn nie karmi dłużej. Dla wiekszości z nas podjęcie decyzji o wprowadzeniu mleka modyfikowanego było bardzo ciężkie. Dla mnie również... płakałam kiedy moje dziecko pierwszy raz wypiło mleko z butelki a ja miałam pełne mleka piersi.... Niestety nie kazda ma tak komfortową sytuacje jak Ty i dlatego niektóre z nas w tym ja poczułysmy się "osaczone" Twoim pytaniem... Ja jesli nie jestem w temacie, najpierw czytam kilka stron wątku do tyłu a potem dopiero pytam, lub nie pytam.

Nie rozumiem jaki związek ma karmienie piersią z tabletkami antykoncepcyjnymi lub z paleniem papierosów? Wyjasnisz mi?

I proszę Cię nie wyjeżdzaj zaraz z tekstami że jestes nielubiana.... juz kilka takich osób nas o to posądzało, całkiem niesłusznie.

Ze jestem nielubiana to da sie oczcuc-wy tu juz dlugo ze zoba piszecie i sie znacie,a nowej to ciezko sie wdrozyc.
A ze tworzycie zgrana paczke to widac nawet po zyczonkach jekie skladanie sobie i waszym dzieciaczkom.
ps. a palenie i tab nie maj zwiazku z karmieniem - posluzylam sie jako przyklad ze to tez czynniki wplywajace na zachorowanie

aha no bo ja nie pale i tabletek jak na razie tez nie stosuję więc nie jestem w temacie.

Nie chciałabym drążyć tematu, ale nie rozumiem dlaczego czujesz sie nielubiana??? Przecież jest kilka dziewczyn które dopiero niedawno dołączyły do nas, nie tylko TY! A my chcemy byc dla wszystkich gościnne. Przykro że źle się z nami czujesz.

sylwia-lesiak nie smutaj, ja Cię lubię ;D Zresztą też tu jestem od niedawna i w końcu się jakoś zaaklimatyzowałam, więc wrzuc na luz i będzie ok ;D

koreczek83 pisze:
Mel na anemie dobry jest szpinak ;D

bleeeee

sorki, ale nie mogłam się powstrzymac. Jak Artur jeszcze raz wymyśli szpinak na obiad to napiszę pozew o rozwód, w uzasadnieniu podając że próbował mnie otruc ;D

reklama
Do góry