reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

problemy z kompem-do poki jas bedie mial ochote. Azapytalam z czystej ciekawosci.
Ciekawi mnie czemu mamy po prostu podejmuja decuzje o odstawiemiu dzieci od piersi?
ps.a co myslicie o wplywie tabletek antykoncepcyjnych na raka , czy paleniu papierosow wplywaja na zwiekszenie lub zmiejzenie ryzyka zachorowania. I TO MIALM NA MYSLI MOWIC ZE 6 MIES KARMIENIA ZMIJESZ RYZYKO!!

reklama
Sylwia ciesze się że możesz karmić i gratuluje CI z całego serca.... szkoda tylko, że zanim zadałaś to pytanie nie poczytałas sobie troszeczkę tego wątku.
No nie mówię że od początku ale chociaz od 30 strony.... tam większość z nas karmiących dłużej lub krócej pisało z jakich przyczyn nie karmi dłużej. Dla wiekszości z nas podjęcie decyzji o wprowadzeniu mleka modyfikowanego było bardzo ciężkie. Dla mnie również... płakałam kiedy moje dziecko pierwszy raz wypiło mleko z butelki a ja miałam pełne mleka piersi.... Niestety nie kazda ma tak komfortową sytuacje jak Ty i dlatego niektóre z nas w tym ja poczułysmy się "osaczone" Twoim pytaniem... Ja jesli nie jestem w temacie, najpierw czytam kilka stron wątku do tyłu a potem dopiero pytam, lub nie pytam.

Nie rozumiem jaki związek ma karmienie piersią z tabletkami antykoncepcyjnymi lub z paleniem papierosów? Wyjasnisz mi?

I proszę Cię nie wyjeżdzaj zaraz z tekstami że jestes nielubiana.... juz kilka takich osób nas o to posądzało, całkiem niesłusznie.

Ze jestem nielubiana to da sie oczcuc-wy tu juz dlugo ze zoba piszecie i sie znacie,a nowej to ciezko sie wdrozyc.
A ze tworzycie zgrana paczke to widac nawet po zyczonkach jekie skladanie sobie i waszym dzieciaczkom.
ps. a palenie i tab nie maj zwiazku z karmieniem - posluzylam sie jako przyklad ze to tez czynniki wplywajace na zachorowanie

aha no bo ja nie pale i tabletek jak na razie tez nie stosuję więc nie jestem w temacie.

Nie chciałabym drążyć tematu, ale nie rozumiem dlaczego czujesz sie nielubiana??? Przecież jest kilka dziewczyn które dopiero niedawno dołączyły do nas, nie tylko TY! A my chcemy byc dla wszystkich gościnne. Przykro że źle się z nami czujesz.

sylwia-lesiak nie smutaj, ja Cię lubię ;D Zresztą też tu jestem od niedawna i w końcu się jakoś zaaklimatyzowałam, więc wrzuc na luz i będzie ok ;D

koreczek83 pisze:
Mel na anemie dobry jest szpinak ;D

bleeeee

sorki, ale nie mogłam się powstrzymac. Jak Artur jeszcze raz wymyśli szpinak na obiad to napiszę pozew o rozwód, w uzasadnieniu podając że próbował mnie otruc ;D

reklama
Do góry