reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

reklama
a ja po raz kolejny jestem w kropce i sama nie wiem co robić.
a mianowicie powstała "grupa nacisku" która twierdzi, że może powinnam zacząć karmić Majkę sztucznie....
bo skoro zaczęła tak nagle przybierać od kiedy jej dałam marchewkę itp. to może jednak to, że taka malutka jest to dlatego, że mam lewe mleko :(
no nie mówią tak jakoś że mi przykro, ale zastanawiam się... no i troszkę bym się uwolniła i małżona zaprzęgła do opieki nad dzieckiem ::)

poradźcie coś, bo do pediatry idę za 3 tygodnie a ostatnio ta pipa nic mi nie powiedziała wogóle o karmieniu :p

Beatko- mysle jakbys miala lewe mleko to mala by Ci sygnalizoala,ze jej nie wystarcza- a skoro sie najada to wydaje mi sie ,ze mleko jest ok. Sama najlepiej bedziesz wiedziala co robic :)

Beatko kurna, ja nienawidzę, kiedy ktoś udziela mi rad na temat karmienia mojego dziecka (chodzi mi o karmienie piersią), że może za mało mam mleka, za często lub za rzadko karmię itp... Wkurza mnie to że hej! Reaguję na to strasznie nerwowo. Dziewczyny mają świętą rację - nie daj się i słuchaj Majki, ona wie najlepiej czy jest głodna czy nie i myślę, że by się upomniała jak by była głodna... a po samej marchewce raczej by nie zaczęła nie wiem jak rosnąć! Wrrrr... :mad: ;) ;D

reklama
dzięki Dziewczyny :) moje matczyne serce mówi mi, że mleczko jest ok... ale na próbę zaczęłam dawać Majce kaszkę raz dziennie, zobaczymy co dalej będzie.
w sumie to już duża jest i może nie potrzebuje tak cyca ::)
fakty są takie, że naprawdę zaczęła rosnąć, a czy to zbieg okoliczności - nie wiem.
głodna nie jest bo na cycu przesypia całe noce, to chyba świadczy o czymś. a skoro je mniej to znaczy że tyle jej potrzeba, nie będę jej jak gęsi tuczyła :p

Do góry