reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

hihi mama sama się doiła ;D Mnie się kiedyś śniło, że sama sobie swojego cyca ciągnęłam - jak jakaś kobieta guma bo aż takich zwisów to nie mam ;D

reklama
o to faktycznie trudna sztuka ::) :D

nie próbowałam ale sie domyślam ::)

cały czas obsesyjnie myslę o tym kiedy skończyć karmić
raz chcę już za tydzień
a innym razem myślę, żeby pokarmić do końca marca ::)

z jednej strony zjadłabym juz tą wymarzoną zupę mleczką z lanymi kluskami i wyjechałabym sobie gdzieś sama zostawiając tatę i Parisę samych,
a z drugiej myślę, że teraz choróbska się kręcą i dobrze by było pokarmić Parisę do początku wiosny ::)

Mam podobna mysli Melanie caly czas testuje na Ivusiu niewielkie ilosci mleczka, ktore spozywam i mam nadzieje ze jak sobie porzadnie podjem to tez mu nic nie bedzie, uwielbiam wszelkie mleczne potrawy i brakuje mi ich w jadlospisie(moj synus ma skaze)
Z drugiej strony boje sie troche chwili odstawienia dzidzi od piersi bo straszny z niego cycolek ::)

Kingusia no ja się nie boję za bardzo, bo Paris od 3 tygodnia dostaje mleczko modyfikowane - 1 flaszkę dziennie
Najpierw dawałam jej Nan ha - bo było podejrzenie o skazę
a potem po wizycie u alergologa został nam przepisany nutramigen :( , któty juz pewnie zostanie z nami do końca :p

Melanie nie chodzilo mi o przyzwyczajenie do butli bo moje malenstwo tez od 6 tygodnia dostaje raz dziennie nutramigen( wczesniej enfamil ale mial straszna wysypke) ,bardziej o to ze on czasem po tej butli i tak sie musi do cycolkow poprzytulac bo inaczej robi awanture.
A jesli chodzi o nutramigen...myslisz o tym zeby sprobowac innego mleczka....bo moze organizmy naszych dzieci juz dojrzaly do tolerancji bialka krowiego w normalnym modyfikowanym mleczku?
Mnie kusi zeby sprobowac dac ponownie enfamil.

:D
dopiero teraz zobaczylam moja literowke ;D
poprawilam, zeby mozna bylo mnie zrozumiec ;D

kurcze, jak sobie pomysle ile musialam sobie poodmawiac, zeby mojego alergika karmic to mi ciezko
za dluga jest ta lista alergenow ;D
i tak sobie mysle, ze tyle miesiecy juz za mna to jeszcze nastepne wytrzymam
tak mi od wczoraj ciezko z ta dieta, zwlaszcza, ze mala od czasu do czasu cos wysypuje i wlasciwie nie wiadomo po czym,
najgorsze, ze po 6 miesiacu tez trzeba diete trzymac, bo nie przejde na mleko modyfikowane, wiec nie jest lekko
tak sobie ponarzekalam, ale mi przejdzie, nie takie rzeczy sie robilo ;D

Ineczko kazdym usmiechem, spojrzeniem, trzymaniem za ręke Milenka sie odwdzięczy
pomyslisz sobie warto było :)
na pewno dasz radę twarda babka z Ciebie!!!

KINGUSIA pisze:
Melanie nie chodzilo mi o przyzwyczajenie do butli bo moje malenstwo tez od 6 tygodnia dostaje raz dziennie nutramigen( wczesniej enfamil ale mial straszna wysypke) ,bardziej o to ze on czasem po tej butli i tak sie musi do cycolkow poprzytulac bo inaczej robi awanture.
A jesli chodzi o nutramigen...myslisz o tym zeby sprobowac innego mleczka....bo moze organizmy naszych dzieci juz dojrzaly do tolerancji bialka krowiego w normalnym modyfikowanym mleczku?
Mnie kusi zeby sprobowac dac ponownie enfamil.

mnie też kusi ;D

nie wiem ..... chyba poczekam ze zmianą
no kurcze ale chciałabym sprawdzić ::)

sama nie wiem ::) pomysle jeszcze o tym :)

marta3x pisze:
Ineczko kazdym usmiechem, spojrzeniem, trzymaniem za ręke Milenka sie odwdzięczy
pomyslisz sobie warto było :)
na pewno dasz radę twarda babka z Ciebie!!!
dzieki Marta ;D
na pewno sie uda ;D
biore przyklad z Ciebie ;D

reklama
Paris dzisiaj tylko 3 razy wcinała z piersi ::)

strajk normalnie :D

buteleczkę chetnie
cycuś zdecydowanie bleee :o

chyba to jest dla mnie cynk, że koniec z cycoleniem ::)
chyba nawet mi to pasuje :)

zobaczymy co jutro i pojutrze

ale już czuję, że mam mniej mlika - o 15 karmiłam dzisiaj ostatnio, a jescze mnie nawet cycki nie bolą ::)

Do góry