reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

hihi mama sama się doiła ;D Mnie się kiedyś śniło, że sama sobie swojego cyca ciągnęłam - jak jakaś kobieta guma bo aż takich zwisów to nie mam ;D

reklama
o to faktycznie trudna sztuka ::) :D

nie próbowałam ale sie domyślam ::)

cały czas obsesyjnie myslę o tym kiedy skończyć karmić
raz chcę już za tydzień
a innym razem myślę, żeby pokarmić do końca marca ::)

z jednej strony zjadłabym juz tą wymarzoną zupę mleczką z lanymi kluskami i wyjechałabym sobie gdzieś sama zostawiając tatę i Parisę samych,
a z drugiej myślę, że teraz choróbska się kręcą i dobrze by było pokarmić Parisę do początku wiosny ::)

Mam podobna mysli Melanie caly czas testuje na Ivusiu niewielkie ilosci mleczka, ktore spozywam i mam nadzieje ze jak sobie porzadnie podjem to tez mu nic nie bedzie, uwielbiam wszelkie mleczne potrawy i brakuje mi ich w jadlospisie(moj synus ma skaze)
Z drugiej strony boje sie troche chwili odstawienia dzidzi od piersi bo straszny z niego cycolek ::)

Kingusia no ja się nie boję za bardzo, bo Paris od 3 tygodnia dostaje mleczko modyfikowane - 1 flaszkę dziennie
Najpierw dawałam jej Nan ha - bo było podejrzenie o skazę
a potem po wizycie u alergologa został nam przepisany nutramigen :( , któty juz pewnie zostanie z nami do końca :p

Melanie nie chodzilo mi o przyzwyczajenie do butli bo moje malenstwo tez od 6 tygodnia dostaje raz dziennie nutramigen( wczesniej enfamil ale mial straszna wysypke) ,bardziej o to ze on czasem po tej butli i tak sie musi do cycolkow poprzytulac bo inaczej robi awanture.
A jesli chodzi o nutramigen...myslisz o tym zeby sprobowac innego mleczka....bo moze organizmy naszych dzieci juz dojrzaly do tolerancji bialka krowiego w normalnym modyfikowanym mleczku?
Mnie kusi zeby sprobowac dac ponownie enfamil.

:D
dopiero teraz zobaczylam moja literowke ;D
poprawilam, zeby mozna bylo mnie zrozumiec ;D

kurcze, jak sobie pomysle ile musialam sobie poodmawiac, zeby mojego alergika karmic to mi ciezko
za dluga jest ta lista alergenow ;D
i tak sobie mysle, ze tyle miesiecy juz za mna to jeszcze nastepne wytrzymam
tak mi od wczoraj ciezko z ta dieta, zwlaszcza, ze mala od czasu do czasu cos wysypuje i wlasciwie nie wiadomo po czym,
najgorsze, ze po 6 miesiacu tez trzeba diete trzymac, bo nie przejde na mleko modyfikowane, wiec nie jest lekko
tak sobie ponarzekalam, ale mi przejdzie, nie takie rzeczy sie robilo ;D

Ineczko kazdym usmiechem, spojrzeniem, trzymaniem za ręke Milenka sie odwdzięczy
pomyslisz sobie warto było :)
na pewno dasz radę twarda babka z Ciebie!!!

KINGUSIA pisze:
Melanie nie chodzilo mi o przyzwyczajenie do butli bo moje malenstwo tez od 6 tygodnia dostaje raz dziennie nutramigen( wczesniej enfamil ale mial straszna wysypke) ,bardziej o to ze on czasem po tej butli i tak sie musi do cycolkow poprzytulac bo inaczej robi awanture.
A jesli chodzi o nutramigen...myslisz o tym zeby sprobowac innego mleczka....bo moze organizmy naszych dzieci juz dojrzaly do tolerancji bialka krowiego w normalnym modyfikowanym mleczku?
Mnie kusi zeby sprobowac dac ponownie enfamil.

mnie też kusi ;D

nie wiem ..... chyba poczekam ze zmianą
no kurcze ale chciałabym sprawdzić ::)

sama nie wiem ::) pomysle jeszcze o tym :)

marta3x pisze:
Ineczko kazdym usmiechem, spojrzeniem, trzymaniem za ręke Milenka sie odwdzięczy
pomyslisz sobie warto było :)
na pewno dasz radę twarda babka z Ciebie!!!
dzieki Marta ;D
na pewno sie uda ;D
biore przyklad z Ciebie ;D

reklama
Paris dzisiaj tylko 3 razy wcinała z piersi ::)

strajk normalnie :D

buteleczkę chetnie
cycuś zdecydowanie bleee :o

chyba to jest dla mnie cynk, że koniec z cycoleniem ::)
chyba nawet mi to pasuje :)

zobaczymy co jutro i pojutrze

ale już czuję, że mam mniej mlika - o 15 karmiłam dzisiaj ostatnio, a jescze mnie nawet cycki nie bolą ::)

Do góry