reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

Joanka a te sterylke sa bardziej szczelne od tych niesterylnych?
bo ja mialam przeboje z tymi niesterylnymi ;D

reklama
są takie pojemniczki jałowe, z zamknięciem nie gwintowym a takim hmm, jak to określić , naciskanym zwyczajnie dociskasz do pojemnika wieczko, gwarantuje trwałe zamknięcie i jak dla mnie gwarancji dotrzymało, najlepiej nalać mleczka, zamknąć, postawić w zamrażalce i nie tykać do otwarcia. ;) ;D
pamiętam jak dziś, jak straszne mieliśmy kłopoty żeby Majce pobrać siuśki do badania ( to tak na temat) i kiedy w końcu siknęła kilka kropel, pełni radości zabraliśmy owe cudo do przychodni ( w pojemniczku z gwintem), a przed przychodnią, pojemnik pusty, kieszeń pełna...i mokra.
To był moment kiedy najwięcej przekleństw padło z moich, zwykle spokojnych, ust. ::)

:)
ja w czasie ciazy nakupilam tych z gwintem i tez pomyslalam, ze jak nie wykorzystam na badania to beda na mleczko, ale o d je rozbic ;D

a strerylne widzialam w aptece takie same (z gwintem) tylko w woreczku (ze niby sterylne)
ale ich juz nie kupowalam
dobrze wiedziec ze sa jeszcze takie na wcisk ;D

od czasu podawania na noc bebilonu Łukasz wypija na noc około 210 ml mleka zaciągniętego 2 czubatymi Łyżkami kaszki. Zasypia około 19 i śpi średnio do 5 a nawet 6 rano czasem do 3 ale rzadko. Na piersi miał straszne problemy z zasypianiem, męczył się do 23 lub dłużej, co chwilę się wybudzał i był niespokojny. i w nocy budził się średnio co 2 godziny i zdarzało się ze nie mógł spowrotem zasnąć

hmm....to u nas dosyc podobnie to wyglada, jak u was na cycu, wiec moze powoli bede dokarmiac...skoro nauczyla sie juz ciągnąc smoka... :) to moge

reklama
Do góry