reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

Ja do drugiej ciązy miałam pokarm, a Kube karmiłam tylko trzy tygodnie. Juz to kiedys pisałam.

miyu ja stopniowo przestawałam karmić. Najpierw dawałam butle tylko na noc, potem jeszcze raz w dzień, taki jakby obiadek, potem co drugie klarmienie a teraz karmię tylko w nocy, własciwie to nad ranem.

Tak jak dziewczyny piszą, na poczatku odciągaj dużo, tak jakbys karmiła, w mniej więcej porach karmienia, ale mniej niz bys karmiła. Stopniowo laktacja się zmniejszy, potem omin np jedno karmienie i odciągnij dopiero wtedy kiedy poczujesz nawał, ale nie za wiele.... malutkimi kroczkami sie bedzie zmniejszała.

A jesli wiesz że już na 100 % nie bedziesz karmiła, to idź do ginekologa i poproś o zastrzyk lub tabletki na zatrzymanie laktacji.

reklama
Dzieki dziewczyny za odzew wczoraj odciagnełam do tego stopnia aby ni bolały i dziś już bardzo nie bolą a mineła cała noc więc bedę sobie dalej szałwie piła i pomału odciągała myślę że tak za tydzień zostaną i flaczki ;D a za proszki to ja raczej podziękuję troche się naczytałam że mają jakieś skutki uboczne :/

no to dobrze miyu, bądź czujna!

Dziewczyny! ale mam cyce! jak donice, naprawdę!
Majka jadła jeszcze 3 razy przed zaśnięciem-tzn. położyłam ją w łóżeczku i co ok. godzinę stękała - wzięłam ja do cycka bez budzenia i jadła ostatni raz o 00.30.
chyba jednak zacznę coś jej wprowadzać poza cyckiem ::)

beatka nie wiem czy to konieczne w Twoim przypadku... może majeczka ma poprostu okres szybszego wzrostu i za dzień lub dwa wszystko wróci do normy???

edytko, obudziła sie o 9.40 razem z nami ;D
dobra zmykam, do zobaczenia po południu!
Aniulka wybadam sytuację, ale i tak zaraz będzie miała 5 miesięcy... nie wiem, mętlik mam w głowie
papapa

A my z mezm dzisiaj od 1.00 gdzies do 5.00 na zmiane z malym chodzilismy, jak zasypial to gdzies na 15-20 min te cholerne zeby moglyby sie pospieszyc.

hej dziewczyny ja tu po raz pierwszy :) jestem wrzesniaczka tak jak wy i mam maly problem. od jakich 3 dni moj maluch budzi sie nad ranem co 2 godziny czyli np zje o 12 potem 3 a nastepnie 5 i 7 z wielkom placzem nie wiem co sie dije zeby czy co potraficie doradzic dziekuje

reklama
Do góry