reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

WŁASNIE to chciałam napisać
a, to że cieknie to warto co jakiś czas troszkę odessać laktator od piersi, wtedy spłynie do pojemnika a nie na zewnątrz :p
ja np jak ściągam mliko, to nie pompuje cały czas tylko trzymam i samo leci 8)

reklama
A ja miałam zwykły polski laktator za niecałe 30 zeta i działał idealnie, tylko prawie nigdy nie chciało mi się go używac. Właściwie przydał mi się tylko jak miałam zapalenie piersi i jak kończyłam karmienie. Zapasów ani razu nie ściągałam, bo i tak miałam w domu nutramigen bo musiałam małego dokarmiac ;D ;D ;D

gosiczka a jak ci szło konczenie karmienia?
czy jak jest pełna pierś ale zbytnio nie boli tylko przy dotyku troche to powinnam odciagnać?
kurde przy Emili to mi się sama laktacja zatrzymała a teraz tak się muszę męczyć :/

Ja odciągałam jak już miałam mocno napełnione piersi, ale mnie one prawie nie bolały tylko strasznie twarde były. Odciągałam odrobinkę i miałam spokój na kilka godzin. Po paru dniach laktacja całkiem zanikła. I miałam dobrze dopasowany usztywniany biustonosz (prawie ciasny), wreszcie mogłam się pochwalic sexy rowkiem między piersiami ;D

no tak bardzo nie jakbym miała np siniaka kurcze mam nadzieje ze nie zrobi mi sie jakies zapalenie :/

od wczoraj pije szałwie i zauważyłam że się mnaij robi ale tak sie zastanawiam co z tym pokarmem co sie już zrobił wchłonie sie jakos ?

reklama
Do góry