reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

reklama
no to rosnie chłopak ;D
Ty to bedziesz miała ochrone w domu ::) :)

u mnie pory karmienia i apetyt córki wróciły do normy tzn co około 2 h w dzień, a w nocy co ok 3 h

rosnie, rosnie
ubranka na 80 zakładamy
nie wiem po kim bo z mężem do olbrzymów nie należymy ;D
wózek robi sie za mały ::) :p

My powoli z 68 będziemy już na 74 przechodzic, ale Kuba dosyc długi się urodził i tak mu już zostało (Nie wiem po kim, chyba po sąsiedzie, bo ja mam tylko 165, a Artek 172 chyba). Z tym, że te ciuszki są troskę luźne, bo w takich rzeczach dopasowanych to Kubie jest niewygodnie.

marta3x pisze:
rosnie, rosnie
ubranka na 80 zakładamy
nie wiem po kim bo z mężem do olbrzymów nie należymy ;D
wózek robi sie za mały ::) :p

No proszę jak szybko Marcelek rośnie. Maciek nosi 68, ale już są trochę krótkie :laugh:

edyta27 pisze:
No proszę jak szybko Marcelek rośnie. Maciek nosi 68, ale już są trochę krótkie :laugh:
U nas tak samo to wygląda Będę musiała mu już przygotować ubranka na 74, bo nagle okaże się, że nie mam co mu włożyć ::)
marta3x pisze:
Marcel od wczoraj je co chwile, w nocy sie budził chyba co godzine, a dzis od 20 godz już 3 razy go karmiłam ::) ::) ::)
jakas faza intensywnego wzrostu czy co??
My mamy podobnie i dlatego Robert spi z mamusi,ą, bo tak wygodniej dla mnie. W ciągu dnia natomiast nie chce jeść za często. Pewnie dlatego nadrabia w nocy. Robert może mi się w nocy nie budzi, tylko przez sen woła cycusia i tak chcyba co godzinę. daję mu smoczka, ale on się bardziej denerwuję, a jak podam pierś, to się uspakaja, ale ciągnie krótko.

reklama
My już też na 74 ciuszki ubieramy.
Mała dzisiaj w nocy obudziła się o 1.30 i nie chciała dalej spać. Gadała sobie. Dałam jej mleka wypiła może z 50 i dalej gadała. Musiałam to przeczekać...ale nie wyciągałam jej z łóżeczka. Usnęła sama o 2.40. Wstałą o 6 ale szybko do swojego łóżka ją włożyła i tym sposobem spałyśmy do 8.30. W nocy wogóle głodna nie była. Więc nie wiem już co ją tak wybudza/??

Do góry