Gosiczka pisze:
Melanie pisze:
no tak ale jak nie wypija to co zrobić
dobre pytanie, bo Kuba tylko 1 posiłek dziennie wypija większy,ok 180-200ml
a tak to średnio 100-130ml
czy ktoś zna sposób,żeby jadł więcej?
i jak uregulowac takiemu bobasowi posiłki, bo już wymiękam..wogołe nie da się przewidziec,kiedy będzie głodny. wolna amerykanka poprostu
Ja myslę że nie powinnaś zmuszac Kubusia do wypijania więcej, bo widocznie mu to starczy. A jak uregulować??? Powiem Ci na swoim przykładzie ale zrobisz jak uważasz:
Jak Łukasz był całkiem piersiowy, starałam zachowywac około 3 godzin przerwy między posiłkami. Wiadomo na poczatku to się nie udawało tak do końca i czasem dawałam wcześniej. Z butla jest łatwiej bo wiadomo ile dziecko wypija. postaraj się zachowywac około 4 godzin przerwy między karmieniami. W międzyczasie, tak np godzine po mleczku możesz podac Kubusiowi herbatkę do popicia. W ciągu kilku dni zauważysz że karmisz zawsze o tych samych godzinach i Kubus w ciągu kilku dni przyzwyczai sie do takiego karmienia i wtedy będziesz mogła łatwo ustalic p[lan dnia: Na przykład o 8 mleczko, (tak jest u mnie ale ja w dzień karmię pirsią więc te przerwy sa krótsze) około 11 następne mleczko i spanie około godziny. Następne karmienie około 14 ( i tu od kilku dni daję butlę) I spanie po tym karmieniu. Wytrzymuje około 4 godzin. O 18 kapiel i po kąpieli drugoi raz butla tak około 18,30. o 19 Łukasz już śpi i na następne karmienie budzi sie w zalezności ile wypił po kąpieli,średnio około północy lub około 1,30 i dostaje pierś i śpi do rana do godziny 8.