reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

to się rozpłacze i ją nakarmisz jak wypluje smoka. Ale jak dzieciom wychodza zabki to lubia sobie pociągnąć coś, na przykład pierś ale i smoczek bedzie dobry. u mnie działało. Zrób tak karmisz o 12, 3, 5.... jak Ci się obudi po godzinie, np o 4 lub 5 to wtedy smaruj. Bo przerwa międzu 12 a 3 jest całkiem normalna, a p[otem powinna pospac troche dłużej.

Albo możesz posmarowac po karmieniu i dać smoczka, jak nie wypluje to znaczy że przynosi jej ulgę

Powinnysmy przenieśc sie na inny wątek ;)

reklama
Mel dla mnie to jak najbardziej na zabkowanie wyglada :(
Arisa budzila sie w nocy z placzem (co w ogole jej sie nie zdarzalo)
tak ja bolaly dziasla, ze nie mogla sutka w buzi trzymac
wiec najpierw dawalismy jej schlodzonego gryzaka, potem zel
i jadla
ale prawda jest taka, ze w czasie zabkowania spala z nami
bylo wygodniej, bo sie pocieszala cycem
a ja nie musialam sie zrywac

Blanus a Ty jakim żelem smarujesz?

OGÓLNE PYTANIE JAKI ŻEL MAM KUPIĆ?
CO KOCHANE DZIAŁA NAJDŁUEJ I SZYBKO ::)

o odpowiedzi poroszę nawątku ząbkowanie
tam skopiuję tego posta ;)

nie wiem za bardzo gdzie to umieścić, więc tu spytam się mam cycusiowych, jak często Wasze dzieci robią kupę? te dzieciaczki tylko na cycku!
Majka zaczęła robić co 4 dni. raczej nic ją nie boli i to chyba narmalne, ale ciekawa jestem

Robert robi 1-3 kupek dziennie. Miał taki dzień, że wcale nie zrobił, ale się nie niepokoiłam, bo tak może być. Słyszałam, że kilkudniowa przerwa też może być i jak kupka potem jest papkowata, to wszystko w porządeczku.

Melanie mój Robert też robi takie koncerty jak mu daję pierś a on akurat w tym momencie nie ma na jedzonko ochoty. Paris widocznie wie czego chce ;D

U nas jedna kupka dziennie, czasem 2. Bardzo rzadko zdarza się żeby nie zrobił kupki w ciągu dnia. Słyszałam, że jak dzieci ząbkują to kupy mogą być rzadziej

reklama
Beatka jak Łukasz był całkowicie cyckowy to tez kilka razy mu się zdarzyło nie robic kupki przez kilka dni, więc się nie martw. Potem jak zrobi to szykuj wannę do kąpieli ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Do góry