reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

Izis za 3 miesiace bedziesz wprowadzac soczki i przecierowe zupki lyzeczka na przemian z cycusiem, pozniej dziecko chce coraz wiecej kosztowac, jesc to co rodzice, zobaczysz jak sie bedzie wyrywal do kielbaski i innych hamburgerow ;D
nawet sie nie obejrzysz a Kubus bedzie samodzielnie jadl, a tylko od czasu do czasu bedzie chcial sobie mleczka pociagnac i sie poprzytulac ;D

Beatka odwiedz poradnie laktacyjna w swoim szpitalu i niech Ci dadza na wyprobowanie elektrycznym sciagnac, ja np. recznym nie wydoje ani kropli ;(

reklama
dzięki dziewczyny, tak myślałam o avencie.
Ineczko, mam nadzieję, że ja coś wydoję, bo zamówiłam sobie właśnie na allegro ;D
mam taki cichy plan, żeby uzbierać sporo tego mleczka, zamrozić i w marcu na tydzień gdzieś wyskoczyć tylko z mężulkiem. obawiam się trochę, żeby przez to nie skończyć karmienia i nie wiem czy wogólę się zdecyduję zostawić Majkę...

Cześć ! Jak na razie karmie tylko piersią Weroniczka waży 6300-3.5 miesiąca.Zaczęłam odciągać już dwa tygodnie po urodzeniu ,bo musiałam wrócić na studia.Cięzko jest -kiedy mam jakieś przewy na uczelni odciągam na zaspas i zamrażam.Od początku miałam niezbyt wiele mleka i bardzo musze sie nmęczyć żeby ten zapas był.Mam nadzieje że dotrwam do szóstego miesiąca.

w zwiazku z tym że wracam do pracy będę musiała odciagać mleko w tygodniu dwa razy o 16 gdzieś i o 19 w sobote lub niedzielę będę w pracy cały dzień więc będę to musiała robić częściej ::)
Myslicie że w ten sposób moja laktacja sie nie zaburzy?
Zacznę go uczyc pic z butli mleko już od dziś :(
Aniulka ile ty dajesz Łukaszkowi ml na noc bo ja niemam pojęcia ile Kuba je w ml bo zawsze tylko z cyca jadł ::)

reklama
Do góry