reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Trudna sztuka karmienia piersią

Melanie pisze:
ale numer
czyżby smoczek ją uwiódł ::) ;)

no wygląda na to, że tak. ale już raz to przerabiałyśmy, w szpitalu nie mogłam od razu jej karmić bo brałam antybiotyk na te nery, więc nakarmili ją butelką, później przystawiałam do cycka i był krzyk na całego, więc jakiś czas piła tylko z butelki aż pewnego dnia stwierdziłam że nauczą ją na cycka i się nauczyła i było dobrze jadła z butelki i ssała cycka. a teraz znowu się jej coś odwidziało. ale cały czas próbuję ją przekonać że cycek jest ok :) .

izis, jeszcze nie mysl o tym, przecież zamierzasz karmić do wakacji, wię masz jeszcze trochę czasu, nie martw się na zapas, a kubuś napewno nie pomyśli, że go nie kochasz.

reklama
izis nie mysl tak to co ja mam myslec ?????
ja odstawilam martyne jak miala 2 tygodnie
Wychodzi na to ze wcale jej nie kochalam

Kociak pisze:
slyszalam ze jak dziecko zje pare razy z butelki to poznie nie chce jesc z cyca ::)

zonk ;D
Paris pije z cyca i z butelki

Izis kobieto, pieposądzłabym Ciebie o taki stres na zapas ;D

Tunia
Paris prosi, żeby przekazać Rozalce, że cycki są ok :D

Kociak ale Martynka była wtedy malutka i króyko jadła z piersi a dziecko jak tak długo jest przy piersi to nie jest tak łatwo odzwyczaić
trzeba to robic delikatnie żeby dziecko nie poczuło sie odrzucone ::)

tak Tunia do wakacji chcę karmic ale czas tak szybko leci że chcę się przygotować na to :(

a jakich laktatorów używacie?muszę jakiś kupić szybciutko, bo jak wczoraj wychodziłam i próbowałam ręcznie trochę wycisnąć, wyszło ze 20 ml i cały cycek mnie bolał... ;D
Majka została z tatą i podobno wcale jej nie przeszkadzało, że to butla a nie cyc. ale do tej pory tylko cycka używałyśmy

reklama
Do góry