reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toruń

reklama
melduje się nie śpie:-)
Mam pracowity dzień dałam ogłoszenie, że przyjmę nianię i full telefonów i spotkania:-( Jak na razie żadna mnie nie zachwyciła ale jedną mam na oku. Blisko nas mieszka to zawsze jest plus.
Dziewczyny nie wiem jak Wy ale ja jestem taka nieufna do tych babek zaraz przypomina mi się jak kiedyś było nagłośnione w telewizji nagranie z ukrytej kamery jak niańka zajmowała się dzieckiem. Biła je i rzucała na łóżku. To było straszne.

co do opiekunek tez nie ejstem ufna moj brat mial 2 jedna ok roku byla u nas i mnie okradla krecila sie po calym domu robila co chciala pewnego dnia wychodzilam do szkoly i widziala gdzie trzymam kase w szufladzie przyszlam chcialam isc co kupic a tam pusto zrobilam taka zadyme mamie i jej ze juz wiecej nie przyszla do nas. potem 2 juz brala go di siebie do domu i potem jak Pawelek mowil to sie wypytywalam co robi to mowil ze ogladal na wspolnej. :p

ojjj tak to bywa z opiekunkami, trzeba miec duzo szczęścia, by spotkać uczciwą i kochającą dzieci panią. Jęśli dziecko jest duże to poskarży sie, a taki malec nic biduś nie powie...

śmiałam sie kiedys z koleżanki, że nagrywała dyktafonem nianię. Druga mówiła,że kasę z portfela wyciągała czujecie z portfela i to w obecności domowników w domu :-)Takie to mają tupet.

jedna była u mnie super babka, z sercem do dziecka jako jedyna od razu zaczęła bawić się z Damiankiem ale jakie żądania ok 1100 zł wynagrodzenia :-)

o kurcze to wyplata na nianie. jak by byla u Ciebie Anna Sulowska to odrazu podziekuj to ta co mi ukradla kase. pisze specjalnie na foprum zeby uprzedzic inne dziewczyny.

a ja mam wenę twórczą i już piszę:-)

Więc tak nianię już wybrałam tylko ciekawe czy nie zrezygnuje do 15 marca.
Byliśmy dzisiaj z dziećmi u lekarza i Damian dostał skierowanie do alergologa na badania i standard kolejki trzeba czekać 3 tyg. a młody mi sie zakaszle i obsmarka na amen.
Starsza po bilansie dostała skierowanie do ortopedy. Jeszcze mąż nie rejestrował ciekawe na kiedy będziemy mieć termin.
To tyle u mnie jak się coś wali to wszystko.

a ja mam wenę twórczą i już piszę:-)

Więc tak nianię już wybrałam tylko ciekawe czy nie zrezygnuje do 15 marca.
Byliśmy dzisiaj z dziećmi u lekarza i Damian dostał skierowanie do alergologa na badania i standard kolejki trzeba czekać 3 tyg. a młody mi sie zakaszle i obsmarka na amen.
Starsza po bilansie dostała skierowanie do ortopedy. Jeszcze mąż nie rejestrował ciekawe na kiedy będziemy mieć termin.
To tyle u mnie jak się coś wali to wszystko.

pocieszwe cie- nie jestes sama...:(

reklama
My dzisiaj na bilansiku i szczepieniu byliśmy. Ważymy ponad 11 kg.:-) Lekarka zaleciła mi w okresie jesienno-zimowym podawanie małemu tranu lub Sanostolu. Polecicie mi coś może?

Póżniej pojechaliśmy po papucie. Okazało się, ze na wysokie podbicie i musi mieć butki wysokie i wiazane. "Urwis" był jedynym sklepem, gdzie nabyłam takie papcie, za 38 zł. Zawału mało nie dostałam. :szok:
Mały teraz kocha swoje butki i nie płacze kiedy je zakłady.

Ostatnia edycja:
Do góry