reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

reklama
Hej dziewczyny, przyznam że nie przeczytałam całego wątku od deski do deski więc nie wiem czy poruszałyście już sprawę kupna biustonosza do karmienia
embarrassed.gif
Tak sobie myślę, że jeszcze piersi pewnie nam porosną, ;-) już pomijając nawał mleczny po porodzie... ale jakiś trzeba mieć w torbie...powiedzcie, w jakich kategoriach rozpatrujecie zakupienie biustonosza? Po prostu o rozmiar większy, czekacie do ostatniej chwili, czy może już macie? Bo ja nie wiem...:confused:
A co do szlafroka to ja też zamierzam kupić bawełniany...w takim z froty byłoby nam za ciepło...

Dziś dokupiłam 3 koszulę nocną aż dałam 11,99zł oraz stanik do karmienia 8 zł :-D - czarny o rozmiar większy ale ewentualnie widziałam że może się jeszcze trochę rozciągnąć. Wrzucam do torby i będzie czekać. Stwierdziłam że na początek będzie ok jakby co to później M poleci i kupi większy bo ma dwa kroki. Jeśli chodzi o kolor to koleżanka odradzała biały bo niby szybko robią się żółte plamy i jest problem doprać.

Na allegro są chyba identyczne:

http://moda.allegro.pl/mega-hit-biustonosz-do-karmienia-90d-mix-kolory-i1709841986.html

Ostatnia edycja:
ellsi dzięki, że napisałaś "o rozmiar większy" ;-) Ja się zastanawiam czy większych zakupów nie zrobić na allegro bo nic konkretnego nie umiem znaleźć po sklepach, nawet koszuli dla karmiącej mamy...

ellsi dzięki, że napisałaś "o rozmiar większy" ;-) Ja się zastanawiam czy większych zakupów nie zrobić na allegro bo nic konkretnego nie umiem znaleźć po sklepach, nawet koszuli dla karmiącej mamy...

ja sobie kupiłam trzy koszule i jedną piżame, wszystko z opcją karmienia, napiszę linki to może się komuś przyda, bo jestem zadowolona z zakupu. Jeszcze jedną pożyczyła mi siostra i tak sobie myślę że chyba z tych koszul to będę zupę gotować :p
KOSZULA NOCNA CIĄZOWA KARMIENIA RAMIĄCZK FILM L/XL (1696755091) - Aukcje internetowe Allegro
Dyskretna piżama IDEALNA do karmienia MUZZY r.L (1691138694) - Aukcje internetowe Allegro
Dyskretna tunika do karmienia MUZZY 7 kolorów XL (1693387527) - Aukcje internetowe Allegro

i jeszcze muszę kupić stanik, zapomniałąm o tym :p ale widziałam w H&M, więc przy okazji

wrześniowa ja koszule mam 3 i myślę że mi starczą bo tak naprawdę takich wynalazków nie używam (najtańsze i najzwyklejsze bo później i tak będą leżeć). Kupiłam je w textil market

TEXTILMARKET - UBIERAMY CAŁĄ RODZINĘ - Sklepy

Stanik to na razie jeden bo i tak nie wiadomo co będzie z piersiami jak już Maleństwo się urodzi, a szkoda wydawać niepotrzebnie kasę. Liczę że przybiorą jeden rozmiar ale kto tam je wie. Dobrze że ten stanik jest rozciągliwy więc jakiś zapas jest.

Szlafrok mam frote i nie mam zamiaru kupować innego. Wprawdzie zajmuje pół torby ale koleżanka mówiła że nie chodziła w szpitalu we szlafroku.

aniawos faktycznie ładne te staniczki z linka, ale tez tak jak Ty mam obawy na allegro stanik kupić, bo ja w sklepie mam problem, zeby dobrać....na razie kupiłam sobie takie ładne cieniutkie na fiszbinach staniki w których bez problemu bedę mogła karmić, więc jak nic nie znajdę to te zostaną, bo na te typowe do karmienia to mnie nikt nie namówi brrr....

kasiula ja też jak nie znajdę czegoś ładnego na sklepach to będę karmić w normalnych. Mam zapinane z przodu, mocno wycięte, więc nie będzie to problemem. Z Igą przez pierwsze dwa tyg karmiłam z tym bawełniakiem, a potem do śmieci i karmiłam w zwykłych.

reklama
aniawos ja to w razie czego jeden kupiłam do przetestowania. Jak mi nie spasuje to nie szkoda 8 zł wydać jak tak to mogę zawsze dokupić. Trudno mi teraz na oko wybrać bo nie wiem co te moje piersi wymyślą sobie - czy będą 1 czy 2 rozmiary większe itp. Jak już wszystko się wyjaśni to kupię sobie też taki ładniejszy (choć za wymyślatymi to nie przepadam) żeby poczuć się seksownie:-D.

Do góry