reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
doniulka fajnie jest mieć butelkę z ustnikiem w której ma się rozrobiony roztwór tantum rosa i polewa kroczę po zrobieniu siku. Bo w polewaniu sobie krocza samą wodą i to w trakcie sikania to ja sensu nie widzę żadnego :no:

A! mamy ten sam termin:-) ciekawe kto pierwszy;-)

reklama
a u mnie od 3 tez he he jutro jeszcze spakuje rzeczy na wtyjscie dla malego i wsio

mam i ja :-D prawie spakowaną torbę.. co prawda brakuje jeszcze paru drobiazgów ale komfort psychiczny od razu lepszy :yes:
właśnie skończyło się pierwsze pranie z ubrankami malucha - jeszcze z 4-5 pralek się nazbiera.. od jutra prasowanie i układanie :-)

Ja też już prawie spakowana torba. Z tego co dowiedziałam się, z takich rzeczy o których możemy zapomnieć to warto zabrać: krem do brodawek, ładowarka do telefonu i telefon:), ostatnie badania w tym także na tokso, rożyczkę itp..., rogaliki lub jakieś kanapki do jedzenia dla taty i dla nas bo po samym porodzie ponoć strasznie chce się jeść, a jak urodzisz w nocy to nic szpital nie da. Oczywiście pieluchy dla dziecka!! mimo, że w wielu szpitalach obiecują dać paczkę pieluch ale różne to bywa.

A ja z pakowaniem walizki jeszcze w lesie :sorry2:
Jak pisałam, ze ją wyjęłam i wrzuciłam 2-3 rzeczy, tak sobie teraz stoi u nas w sypialni :tak:
Może jutro coś więcej zapakuję.

A pomyślałyście o ubraniach dla siebie na wyjście ze szpitala? Ja już zapomniałam czy po obecnych córach wbijałam sie w jakieś największe swoje spodnie przedciążowe, czy wkładałam wlaśnie ciążowe, hmmm

awru, dobra jesteś, nie ma co :-);-)
Ubranka dzidzi dopiero się piorą, ale grunt, że swoją torbę masz już spakowaną :tak:;-)
Dasz radę teraz jeszcze to poprasować? Ustoisz przy desce? bo mi już ciężko. Dzisiaj nawet śniadanie robiłam na siedząco, tak mi jakoś słabo było.

Nataliak, gratulacje że dałaś wreszcie radę temu ciężkiemu zadaniu;-)
Tiger, bierz przykład!:-p Też ostatnio myślałam nad ubraniami na wyjście, chyba postawię na jakąś sukienkę, żeby nie mieć dylematu, że wyglądam jak pół d... zza krzaka;-)

reklama
moje pakowanie do szpitala:

TORBA DLA MNIE
- koszulka do porodu
- koszule do karmienia (3szt)
- szlafrok
- kapcie
- klapki pod prysznic
- reczniki (3szt)
- podklady poporodowe (2paczki)
- podklady na lozko (5szt)
- majtki poporodowe (10szt jednorazowych i 3szt wielorazowych) + zwykle
- skarpetki (3pary)
- wkladki laktacyjne
- staniki do karmienia (2szt)
- masc do brodawek
- octenisept
- papier toaletowy, reczniki papierowe i chusteczki higieniczne
- woda w sprayu do twarzy
- woda mineralna z 'dziubkiem' (2butelki)
- lizaki
- pomadka ochronna
- biszkopty (na pozniej ;P)
- kosmetyczka (szampon, zel pod prysznic, lactacyd, zel do twarzy, pasta i szczoteczka, maszynka do golenia, antyperspirant, szczotka do wlosow)
- kubek, talerzyk i sztucce
- telefon i ladowarka
- aparat i baterie
- dokumenty (dowod osobisty, ubezpieczenie, karta ciazy, certyfikat ze szkoly rodzenia, skierowanie do szpitala, wyniki badan: grupa krwi, wr, hbs, gbs, ostatnia morfologia i badanie moczu, usg zrobione w I, II i III trymestrze)

TORBA DLA LENIUSZKA
- pieluchy jednorazowe
- chusteczki nawilzane
- ubranka (3komplety: body z krotkim rekawem, pajacyk, skarpetki, niedrapki, czapeczka)
- pieluchy tetrowe (5szt) i flanelowe (2szt)
- kremy przeciw odparzeniom (zwykly i apteczny)
- krem do twarzy i ciala
- szczoteczka do wlosow
- smoczki (2szt)

zapomnialam czegos?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry