reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cos mi się stało z postem :szok: zniknął cały, szok

http://www.dlanoworodka.pl/

Po lewej stronie znajdziecie m.in co zabrac do szpitala. Zastanwia mnie tylko dlaczego nie każą zabrac pajacyka albo śpiszki :confused:

Ja zabieram 3 komplety, w tym 1 rozm 56, a 2 rozm 62. W razie żółtaczki i dluższego przebywania MM dowiezie, ale wcześniej będę musiał przygotować w domu za wierzchu. Nie chcę dużo zabierać do szpitala, bo jak nie załozę, to i tak po przyjściu do domu będę musiała wyprać.

Kosmetyki dla dziecka (mydełko, chusteczki nawilżane) zabieram swoje, bo nie chcę Johnson'a baby, a te przeważnie szpital oferuje, jesli ma własne.
Do pupy zabieram linomag lub alantan. I ze 3 pieluchy tetrowe, o których nie ma mowy w tym artykule. Piszą o pieluchach, ale pewnie o jednorazowych mowa.

Rodzić będę, jak poprzednio, w dłuższej koszulce, którą potem wyrzucę. Do pełnego rozwarcia chodziłam w szlafroku dodatkowo i dopiero na samą akcję zdjęłam i przyjęłam odpowiednią pozycję do wystrzału bobaska :-D

Nie zapomnijcie Kochane o aparatach i kamerach :-):tak:

reklama
Fajna stronka:-)
...na stronie św Zofii pisza natomiast o ..... 10 tetrowych pieluchach. Na cholerę im (mi?)tyle????:confused::confused::confused: I jeszcze- że czapeczki bez sznurków. Dlaczemu???????:oo:

moze sie te pieluchy im zostawia? niektore szpitale praktykuja cos takiego ze kaza zabrac np dodatkowa paczke pieluch lub wlasnie tetrowe jako dar dla oddzialu.

Fajna stronka:-)
...na stronie św Zofii pisza natomiast o ..... 10 tetrowych pieluchach. Na cholerę im (mi?)tyle????:confused::confused::confused: I jeszcze- że czapeczki bez sznurków. Dlaczemu???????:oo:

Moim zdaniem chcą tych pieluch używac własnie do wycierania i potem wyrzucą bo im szkoda kasy swoich używac i prać - albo nie używają pampersów:confused:, a co do czapeczki to
1. nowodki się wkurzają jak mają zawiązane coś pod szyją i lepsze są wkładane czepeczki
2. leniwym pielęgniarom nie chce się zawiązywać :tak: i wymagania robią "pod siebie"

A swoją drogą za ten cennik co stoi w necie za poród w Zofii to darowaliby sobie te wymagania.

Ja to mam w ogóle wrażenie, że te listy szpitalne ktoś ułożył 10 lat temu i nie są aktualizowane... A jak myślicie- czy muszę mieć kaftaniki??? Czy nie wystarczą tylko bodziaki i pajace???

Ja to mam w ogóle wrażenie, że te listy szpitalne ktoś ułożył 10 lat temu i nie są aktualizowane... A jak myślicie- czy muszę mieć kaftaniki??? Czy nie wystarczą tylko bodziaki i pajace???
Pewnie właśnie dlatego, że te listy nie są aktualizowane. ;-) Bierz bodziaki i pajacyki, będzie dużo wygodniej:tak:

A u nas z kolei tylko kaftanki - bo dziecko ma wietrzyć pępek i nie pozwalają nic zakładać zabudowanego. Pajace czy body to na wyjście - więc się dopytaj.

reklama
cale szczescie ze u mnie w szpitalu nie trzeba ubran dla malucha tylko na wyjscie:-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry