reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
pomysl ma sens ale kazdy szpital wymaga czegos innego (najlepszy przyklad to wyprawka dla dziecka - w moim trzeba miec wlasne ciuszki a niektore szpitale zapewniaja). poza tym watek ma tez sluzyc troche do omawiania co i gdzie kupic (jakie majtki, wkladki czy podklady sa najlepsze), fajnie tez jak majowki ktore juz rodzily moga napisac co sie nie przydalo, ile czego faktycznie potrzebowaly i co z poza tych list warto ze soba zabrac. takie jest moje zdanie ale oczywiscie watek dostosuje do wiekszosci :)
nie no, dyskusja jak najbardziej - inaczej nuda na całego :-p ja myślałam o liście naszych wspólnych wypocin, przemyśleń i doświadczeń.. wiadomo, że każdy zweryfikuje ją później do własnych potrzeb ;-) ale oczywiście nie naciskam, żeby nie było :-p

reklama
jestem podobnego zdania,na rynku pojawiło się tyle nowości i jak kazda z nas napisze co zobaczyła albo co słyszała że w szpitalu się może przydac to tu napisze...pomocne będą też rady już doświadczonych mamuś...a taka LISTE można sporządzic za jakiś czas...albo osobną stonkę....np tak jak jest lista mamuś majowych.'Taka moja propozycja ale nie wiem czy tak można....

Trzeba miec - przynajmniej w moim szpitalu...

sztućce, kubek, maly talerzyk (niezle co???)

Wszystko co napisalyscie napewno trzeba wziac...

warto jeszcze pamietac, ze wodę ktora organizm zatrzymał w czasie ciazy - bedzie oddawał - ja potwornie sie pocilam - wiec koszul - czy pizam - potrzebne mi bylo cale mnostwo - nie nadązali przynosic.... teraz wezmę ich 4-5 szt

koniecznie klapki pod prysznic

Ja rodziłam 3,5 h wiec mąz sie "nie zmęczył", ale fakt moj kuzyn opowiadał, jak rodziła sie jego 3-ka dzieci...

Pierwsze - Jula- chodził na kawkę do siostr oddzialowych, spal, jadł kanapki...
Drugie - Dominik - zalozyl fartuch- wszedl - zdjęcie i wyszedł
a trzecie - nie zdązyl dojechac z pracy do szpitala, bo juz bylo po wszystkim :)

Ostatnia edycja:
a poza poceniem sie to te koszule jakos strasznie sie brudza? chodzi mi o przeciekanie podkladow itd. bo nie wiem czy brac takie ktore bede po prostu wyrzucac czy tez beda sie nadawaly do wyprania i ponownego zalozenia :p nigdy nie korzystalam z koszul nocnych i perspektywa kupienia kilku nowiutkich ktore wyladuja w smieciach jest troche slaba...

U nas nie robia lewatywy wiec lepiej sie nie objadac:blink:,choc pewnie to ostatnie rzecz o ktorej sie mysli.
Moja przyjaciolka rodzila w wodzie i opowiadala,ze stoi sobie taki czlowieczek z siateczka jak na rybki w akwarium i dodatki wylawia:baffled:

dlatego wolę lewatywę - przepraszam, ale potem nad fizjologią sie nie jest w stanie zapanować... wątpliwa przyjemność - taka niespodzianka

jesli lewatywa to ja mysle ze w domu przed wyjazdem do szpitala. jakos tak... swobodniej bym sie czula.

a poza poceniem sie to te koszule jakos strasznie sie brudza? chodzi mi o przeciekanie podkladow itd. bo nie wiem czy brac takie ktore bede po prostu wyrzucac czy tez beda sie nadawaly do wyprania i ponownego zalozenia :p nigdy nie korzystalam z koszul nocnych i perspektywa kupienia kilku nowiutkich ktore wyladuja w smieciach jest troche slaba...

Ja ubabrałam głownie tą w ktorej rodziłam, potem mialam majteczki poporodowe ktore dobrze trzymaly wkłady poporodowe... i wbiłam sie w pizamkę... ze spdniami...

Koszule Ci sie przydadza na pozniej, bo przeciez bedziesz ich uzywac podczas karmienia ... a jezeli kupisz do tego jeszcze takie rozpinane a nie typowo ciazowe/ do karmienia to posłuza dlugo...

Ja przed porodem wybieram sie do Etam i do La Senze lub Intimissimi - wybiore cos co wyglada ładnie, normalnie i ma tylko opcje rozpiecia ktore wykorzystam do karmienia ... poza tym ja nie przepadam za koszulami - lubię fajne pizamy

ok dzieki, to jakas wizje bielizny szpitalnej juz mam w takim razie :)
a co do pizam to polecam sklep 'oysho' w tarasach :)

reklama
....tym bardziej że w Oysho trwają (jak wszędzie) przeceny... Tyle tylko, że większość pizam jest w stylu T-shirtowym, a nam będzie przecież potrzebne rozpięcie:eek:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry