reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

torba do szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja na chwile obecna mam 3 opakowania podkladow tych bella noi kupilam sobie 3 paczki podpasek bella tych maxi w granatowym opakowaniu a potem sie zobaczy jak z tym krwawieniem bedzie

reklama
A ja na otarcie łez dostałam sweterek. Śliczny, pomarańczowy, z ptaszkiem, w rozmiarze 68 :-D

Melodie, szczuplutka jesteś!!;-)

Podzielam zdanie Chrupci- najlepiej pakować się z mężem, albo- jak radziła położna- przygotować rzeczy, które chcemy zabrać do szpitala i niech mąż włoży je do torby, żeby wiedział co gdzie jest- bo to on będzie nam podawał, gumkę do włosów czy ręcznik pod prysznicem.:tak:

Co do pakowania, to chyba spakuję torbę tuż przed świętami- na święta jedziemy do Białego- i będę woziła ją w samochodzie, bo co będzie jeśli poród "złapie" mnie gdzieś poza domem????:dry: Wiem, że pierwsze skurcze mogą trwać kilka godzin, ale będę spokojniejsza, jak torba będzie sobie jeździła ze mną:tak::tak::tak:

mego meza nie bedzie ze mna przy porodzie,mam juz liste rzeczy ktore musza znlaesc sie w torbie i razem ja spakujemy w nast tyg aby wlasnie np na izbie przyjac mogl wyjac mi np klapki itp

Ja kupiłam 3 paczki podkładów, majtki-siateczki, wkładki laktacyjne, podkłady na łóżko, maxi podpaski bella, tantum rosa, i nie wiem co jeszcze mi będzie potrzebne???:confused::confused:

Moj szpital dal mi taka liste, co musze spakowac na sale porodowa i potem do szpitala dla mnie i dla maluszka i wedlug niej sie spakuje. Bede miala 1 walizke do szpitala i mniejsza torbe na porodowke. Co do tych podkladow, to tutaj takich chyba nie ma. Nigdy nie spotkalam sie, a na liscie ze szpitala sa wlasnie te wielkie zwykle podpaski z ta powloka bawelniana bez tej siateczki. Takie mialam wlasnie przy pierwszym porodzie. Mysle, ze jak nie znajde tych podkladow to zaopatrze sie w 1-2 paczki tych pieluch dla doroslych, to na sam poczatek po porodzie, a potem to wystarcza te podpaski.

Mysle, ze jak nie znajde tych podkladow to zaopatrze sie w 1-2 paczki tych pieluch dla doroslych, to na sam poczatek po porodzie, a potem to wystarcza te podpaski.

Masz na myśli takie klasyczne pieluchy dla dorosłych? One chyba nie będą dobre bo są zakładane jak pampersy i będziesz miała takie niewygodne wielkie majty...

To te wkladki sa jednak jakies inne od tych pieluch? Poszukam jeszcze tutaj, moze znajde. A jak nie to poprzestane w takim razie chyba na tych wielkich zwyklych podpaskach. Tak teraz sobie wyobrazilam mine meza jakby te pieluchy zobaczyl. U marl by chyba ze smiechu.

co do hartmanna to doczytalam ze te podklady niby przepuszczaja powietrze. to bardzo dobra firma wiec mysle ze mozna zaufac i wyprobowac.

reklama
JusteMe, teraz rozumiem, bo mi ktos tu wczesniej pisal, ze to to samo co pieluchy dla doroslych. W takim razie to zupelnie cos innego. Podobniejsze do podpasek niz do pieluch. Bo pieluchy to dokladnie takie wielkie pampersy. Poszukam w carrefour itp. moze znajde, jak nie no to trudno, to zwykle te wielkue podpaski beda.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry