- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A ja na otarcie łez dostałam sweterek. Śliczny, pomarańczowy, z ptaszkiem, w rozmiarze 68
Melodie, szczuplutka jesteś!!;-)
Podzielam zdanie Chrupci- najlepiej pakować się z mężem, albo- jak radziła położna- przygotować rzeczy, które chcemy zabrać do szpitala i niech mąż włoży je do torby, żeby wiedział co gdzie jest- bo to on będzie nam podawał, gumkę do włosów czy ręcznik pod prysznicem.
Co do pakowania, to chyba spakuję torbę tuż przed świętami- na święta jedziemy do Białego- i będę woziła ją w samochodzie, bo co będzie jeśli poród "złapie" mnie gdzieś poza domem???? Wiem, że pierwsze skurcze mogą trwać kilka godzin, ale będę spokojniejsza, jak torba będzie sobie jeździła ze mną
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
Ja kupiłam 3 paczki podkładów, majtki-siateczki, wkładki laktacyjne, podkłady na łóżko, maxi podpaski bella, tantum rosa, i nie wiem co jeszcze mi będzie potrzebne???
Moj szpital dal mi taka liste, co musze spakowac na sale porodowa i potem do szpitala dla mnie i dla maluszka i wedlug niej sie spakuje. Bede miala 1 walizke do szpitala i mniejsza torbe na porodowke. Co do tych podkladow, to tutaj takich chyba nie ma. Nigdy nie spotkalam sie, a na liscie ze szpitala sa wlasnie te wielkie zwykle podpaski z ta powloka bawelniana bez tej siateczki. Takie mialam wlasnie przy pierwszym porodzie. Mysle, ze jak nie znajde tych podkladow to zaopatrze sie w 1-2 paczki tych pieluch dla doroslych, to na sam poczatek po porodzie, a potem to wystarcza te podpaski.
Mysle, ze jak nie znajde tych podkladow to zaopatrze sie w 1-2 paczki tych pieluch dla doroslych, to na sam poczatek po porodzie, a potem to wystarcza te podpaski.
Masz na myśli takie klasyczne pieluchy dla dorosłych? One chyba nie będą dobre bo są zakładane jak pampersy i będziesz miała takie niewygodne wielkie majty...
To te wkladki sa jednak jakies inne od tych pieluch? Poszukam jeszcze tutaj, moze znajde. A jak nie to poprzestane w takim razie chyba na tych wielkich zwyklych podpaskach. Tak teraz sobie wyobrazilam mine meza jakby te pieluchy zobaczyl. U marl by chyba ze smiechu.
N
nataliak
Gość
co do hartmanna to doczytalam ze te podklady niby przepuszczaja powietrze. to bardzo dobra firma wiec mysle ze mozna zaufac i wyprobowac.
reklama
JusteMe, teraz rozumiem, bo mi ktos tu wczesniej pisal, ze to to samo co pieluchy dla doroslych. W takim razie to zupelnie cos innego. Podobniejsze do podpasek niz do pieluch. Bo pieluchy to dokladnie takie wielkie pampersy. Poszukam w carrefour itp. moze znajde, jak nie no to trudno, to zwykle te wielkue podpaski beda.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.