reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Torba do szpitala

Ewa_II- może dlatego, że widok wanny wody zabarwionej krwi kojarzy mi sie z rekinem ludojadem a nie z cudem narodzin :-D
Aniam- spokojnie, dacie radę, trzeba wierzyć, że ułoży się jak trzeba
Wiecie co, obniżył mi się brzusio, a to znaczy, że chyba małej się spieszy i nie dotrwamy do 22.09. może za 2 tyg już będe rozdowjona??jejku, jak ja bym chciała

reklama
Dziewczyny obkupcie się w duże podpaski ze 3 paczki takich na noc jak najdłuższe bo po wyjściu ze szpitala sporo się tego zużywa i tantum rosa i małą buteleczkę z ustnikiem do polewania i odkażania wiecie czego(to w szpitalu jest zbawienne)
Buziaki.

ja jeszcze usłyszałam ze tantum rosa jest dobrze wymiennie stosować z fioletem ponoć rewelacyjnie wysusza a nie ściąga.... wypróbowany i polecony przez mamuśke 3 tyg córy

Tej nocy 1,5 godziny mała nie pozwalała mi zasnąć. Nie było jej wygodnie ani na jednym ani na drugim boku, na wznak też nie wchodziło w grę :crazy:. Gdy w końcu zasnęłam śniło mi się... że zaczęły się skurcze a ja mam nie spakowaną torbę :-) i co gorsza nie mam wszystkiego kupionego:szok: Ani wkładów poporodowych, ani koszuli do karmienia (a nie posiadam w domu żadnych koszul nocnych:no:) i kazałam mojemu zagubionemu mężowi jechać po szybkie zakupy :-D:-D:-D. Pamiętam że włos mi się jeżył na myśl "co z lewatywą?" bo oczywiście zestawu własnego tez nie miałam...
Kolejny sen pt. "kupuję wózek". Pamiętam tylko że nie było żadnych innych kolorów oprócz białego (już miałam wizję prania tapicerki po każdym spacerku :szok:) i jak się okazało nie był kompletny...
Chyba na serio poważnie się zabiorę za pakowanko.... ;-)

Marta - raczej;)))) Zmeczona musiałaś wstać:(

Celka - u nas nie ma tantum rosa. Jest za to Savlon, to samo;) Trochę ma specyficzny zapach, ale nic to, najważniejsze żeby działało:)

Chyba mnie pogięło... Spakowałam podkład i tusz....

Anaklim- ale mnie pocieszylas, już myślałam że tylko ja zamierzam zabrać malowidła hehe. na okazję porodu nawet nowy cień kupiłam, ale kto powiedział, że po porodzie mamy się nie malować hehe:-)

sreberko- czy ty mówisz o tym fiolecie co do pępka?:confused:

majeczka- dzieki za informacje, napewno skorzystamy i sie zaopatrzymy:tak::-)

anaklim- moja córka sie smieje, że tez zabrałaby podkład i tusz:-D

a co do torby to ja sie zmobilizowałam i dziś sie napewno spakuje;-)

Ja jeszcze nie zaczęłam pakunków ale w torbie na maksa będzie tusz do rzęs i pianka do układania włosów. Nawet spięte w kucyka muszą jakoś wyglądać... A co...

Ja obcinam włosy na krótko, bo mi i tak będą zaraz łysieć - to a propos pianki ;-)
A makijażu już 100 lat nie robię bo mam takie podbite oczy że jak się wymaluje to wyglądam już całkiem jak noc żywych trupów brrr. :-D

nie zapomnijcie o przekąskach dla gości ;-)

reklama
goście...no tak, dla nich też warto coś mieć, chociaż po porodzie to oprócz P. i mamy to chyba nikogo nie będę chciała widzieć. Ale na wszelki wypadek spakowałam kilka torebek herbat itp co by potem nie szukać

Do góry