reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala

reklama
Dziewczyny - nie ma co sie waga przejmowac - moja sasiadka w ciazy przytyla ponad 20 kg a jest niziutka a zebyscie ja teraz zobaczyly - maly ma roczek a ona wyglada rewelacyjnie, zgrabniutko, szczuplutko i bez zdanych zwisow! Takze luzik!!!:-)

Z tą wagą to jest bardzo indywidualna sprawa.... Każdy organizm jest inny - na przykad nasza Kasia_z cały czas chudnie w ciąży, a przytyje przy karmieniu... Ja wiem, że będzie mi baaaardzo ciężko zrzucić nadmiar kilogramów - po prosu mam tendencję do tycia. Niby nie byłam i nie będę filigranowa, zawsze musiałam się pilnować - czeka mnie ciężka praca po urodzeniu Małej....:zawstydzona/y::tak:

No i zależy, który pomiar wagi się lekarzowi podaje. Bo u mnie pomiędzy porannym a wieczornym ważeniem jest dwa kilo różnicy:-p. Oczywiście na niekorzyść tego wieczornego:-D.

Kochane jesteście , zawsze można na was liczyć :)

kama - musze to sprawdzić może ja też mam takie odchyłki a u lekarki byłam w sumie późno bo o 18 20..

Ja na wagę nie patrzę...wystarczy mi to co widzę w lustrze....i strach mnie ogarnia....!

Ale Aniam - przeczytałamtakie mądre zdanie - 'tyłaś 9 miesięcy więc daj sobie czas na schudnięcie, nic nie dzieje sie od razu' - taaak...:-);-):tak:

płód - 3,5 kg

macica - 1 kg

łożysko - 0,8 kg

płyn owodniowy - 1,2 kg

piersi - 0,5 kg

woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg

zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg

Razem 10 kg
To nie jest tak zle;-). Tyle ze po porodzie ubylo mi tylko7 kg. Ciekawe jak bedzie tym razem.

reklama
Do góry