reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

NO WIECIE CO!! oburzająca hipokryzja!
ja rodzę akurat w Żeromskim ale już im dam popalić jak mi taki numer wywiną a ordynator jest moim prowadzącym więc niech lepiej nie próbują! ja też wolę nie dawać smoczka i nie przyzwyczajać jak nie będzie potrzeby (bo niby zaburza ssanie piersi a chcę karmić naturalnie) ale mam awaryjnie i biorę. i niech mnie w szanowne cztery litery rozflaczałe po porodzie cmokną! zrobię co będę uważała za najlepsze dla dziecka i dla mnie!

Nie jest prawdą, że zaburza. Możesz mieć za to inny problem :jak dziecko będzie chciało ssać żeby się uspokoić, a jedyne co będzie miało do dyspozycji to Twój cycek;-)
Wiem o czym mówię, bo mi też nawciskali głupot o smoczku kiedyś i nie dawałam córce i to był mój największy błąd.
Teraz zamierzam nauczyć syna korzystania ze smoczka, nawet siłą:-D

reklama
Od wczoraj próbuję się spakować. Moje rzeczy już upchnięte w jednej torbie, teraz pora na malucha.
I tu jest problem... Nie mam wyczucia co spakować, w sensie pajace, czapki i niedrapki to wiadomo, ale body z krótkim czy długim rękawem? i czy do tego spodenki? na filmiku ze szpitala widzialam, jak dziecko ma ubrane body i na to pajac, do tego rożek (nie wiem jaka to pora roku była).
Kaftaników & śpiochow klasycznych nie posiadam. Czy takiemu noworodkowi z kikutkiem ubiera się w ogóle spodenki czy nie?

No i co na wyjście... przy w miarę ładnej pogodzie to założyłabym pajacyk + dresik i do fotelika, na wszelki wypadek kocyk mąż przywiezie. Dobrze myślę ?

Od wczoraj próbuję się spakować. Moje rzeczy już upchnięte w jednej torbie, teraz pora na malucha.
I tu jest problem... Nie mam wyczucia co spakować, w sensie pajace, czapki i niedrapki to wiadomo, ale body z krótkim czy długim rękawem? i czy do tego spodenki? na filmiku ze szpitala widzialam, jak dziecko ma ubrane body i na to pajac, do tego rożek (nie wiem jaka to pora roku była).
Kaftaników & śpiochow klasycznych nie posiadam. Czy takiemu noworodkowi z kikutkiem ubiera się w ogóle spodenki czy nie?

No i co na wyjście... przy w miarę ładnej pogodzie to założyłabym pajacyk + dresik i do fotelika, na wszelki wypadek kocyk mąż przywiezie. Dobrze myślę ?

Wejdź na stronę szpitala, w którym rodzisz. Tam powinna być lista rzeczy niezbędnych do zabrania i dla mamy i dla malucha;-)

ja wzięłam pajace z długim rękawem i rampersy, nie mam zamiaru dziecka kisić w taki upał. I normalnie w spodenkach wychodzi ze szpitala tak jak i pierwszy z kikutkiem nic się nie dzieje.

Na wyjście mam cienkie płócienne białe spodenki, body z krótkim rękawem, cieniutki kapelusik, i jak będzie zimno to sweterek, a jak nie to tylko pieluszką tetrową przykrywam, spróbuj się sama w taki upał ubrać w podkoszulkę z długim rękawem i dres ;-)

szuszu tylko prawie w każdym szpitalu piszą o kaftanikach np, a one są mega nie wygodne ;-)
ja się nie sugeruję tymi listami

Ja w takiej sytuacji zamiast kaftaników biorę body;-)
U mnie na liście chyba tego nie było.
Ale była przydatna pod względem ilości ciuszków do zabrania itd. bo ja już niby przez to przechodziłam, ale już nic nie pamiętam:-D

reklama
Ja na szczęście ubranek do szpitala też nie muszę brać, ale taki sam problem miałam jak szykowałam ubranka na wyjście do szpitala żeby M zabrał - bo nawet nie wiem który rozmiar body naszykować :)

Do góry