reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Torba do szpitala - co zabrać???

devi, jak tak patrzyłam to chyba Biedronka najlepiej, potem w nie każdym, ale w Rossmanie czasami są fajne ceny, no a ja kupuję w sławnym już selgrosie. Ostatnio za niespełna 10 zł był kartonik.
Co do mleka, to trzeba obserwować tak naprawdę 2-3 tygodnie żeby wiedzieć czy to mleko źle wpływa. My tak mieliśmy, że najpierw wydawało się super (bebilon comfort) potem okazało się, że jednak nie i to dopiero po miesiącu!

reklama
Asiacur- tylko na jakiej podsatwie to jest szjas :? Ja to sie wogole nie znam ale patrzac tylko na skład (przy czym osttnio chyba godzine z P. spedzilismy w sklepie na czytaniu etykiet) to te mleka nie wiele sie od siebie różnia. Przynajmniej jesli chodzi o mleko 1-nki, potem to sie moze zmienia bardziej :?

Szkoda , ze na 1-nki nie ma promocji. Ostatnio wchodziłam na strone Bebiko i zeby poczytac o mleko1 musialm wyraziic na to zgode ze czytam to swiadomie...jak strony erotyczne :p

devi, mój lekarz też uważa że różnice są naprawdę niewielkie, dopiero są między właśnie zwykłym a HA ew. AR(chociaż tutaj dodają coś żeby po prostu mleko szybciej gęstniało w brzuchu). Ale malutkie różnice mogą spowodować, że jedno dziecko więcej ulewa po mleku, albo ma problem kupowy, a najczęściej sprowadza się do smaku, każde ma nieco inne, jedne są bardziej słodkie drugie mniej, i dzieci chętniej piją jedne od drugiego.

no tak, u takich malenstw to pewnie nie wielkie róznice w skladzie robia roznice w trawieniu :) a da sie jakos poznac ktore jest mniej słodkie??

Asiacur- tylko na jakiej podsatwie to jest szjas :? Ja to sie wogole nie znam ale patrzac tylko na skład (przy czym osttnio chyba godzine z P. spedzilismy w sklepie na czytaniu etykiet) to te mleka nie wiele sie od siebie różnia. Przynajmniej jesli chodzi o mleko 1-nki, potem to sie moze zmienia bardziej :?

Szkoda , ze na 1-nki nie ma promocji. Ostatnio wchodziłam na strone Bebiko i zeby poczytac o mleko1 musialm wyraziic na to zgode ze czytam to swiadomie...jak strony erotyczne :p
devi, ja nie wiem na jakiej podstawie, ale to była wypowiedź pediatry do koleżanki,która stosuje to mleko dla córki, że jest ono jednym z gorszych. A dlaczego, I dont know. Ja je stosowałam przy Filipe i nie sądziłam, że to szajs. ale może coś się zmieniło przez te 3,5 roku.

devi, możesz próbować hahaha ale nie polecam. Raz się zaciągnęłam to myślałam, że zwymiotuję wszystko co zjadłam przez ostatni rok :-D. a bebilon HA wygrywa konkurs na najokropniejsze mleko:-D
Generalnie HA zawsze są mniej słodkie i przez to troszkę mniej (przynajmniej na początku) smakują dzieciom. A z tego co pamiętam jak tak czytałam, to chyba bebilon ma najmniej słodkie, nan myślę że słodkie jest w miarę, bo jak zmieniłam Li to piła ponad normę z wrażenia :-D. Bebiko chyba też zalicza się do tych w miarę słodkich.

a czy mleko z cycka tez jest slodkie (chyba nie) ze modyfikowane musi byc slodkie w smaku...nie rozumiem po co przyzwyczajac dzieci do slodkiego smaku :?

asiacur, nie serwowałam sobie, trudno mi ocenić. Ale te wszystkie kaszki, mleka itp. są okropne - dziwię się dzieciom ;-D

devi, to nie chodzi o to, że oni dosypują do tego mleka cukier ;-). Dziecko pamięta słodki smak z brzucha, bo ponoć wody płodowe takie są? i chyba to jest najlepiej rozwinięty smak u niemowlaków. No i mleko matki jest słodkie. Próbowałam :zawstydzona/y:. Ale strasznie(wg mnie) śmierdzi i to mnie odpychało, sama nie mogłam z tym smrodem wytrzymac jak mi z cycków ciekło :-D.

reklama
Do góry