reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Torba do szpitala - co do niej spakować?

a ja myślę,czy w ogole japonki to dobry pomysł, bo chciałam wziąść takie co mam japonki sportowe z żelowymi wkładkami bo są super wygodne..a każdy mówi,ze jakies pod prysznic itd.to ja chciałam własnie te..a później myślę sobie czy po CC bedzie mi wygodnie celowac w te japonki,czy nie lepiej zwykłe klapki,mimo,ze te takie wygodne...i czy nie lepiej kupic zwykłe papcie/klapki domowe i takie zwykłe "basenówki"

reklama
traschka nie będzie tak źle, ostatnio też mi się to sprawdziło, te moje są jakieś super szybko obciekające z wody :-) i raz dwa są suche więc myślę, że drugie kapcie to zbędny element, zanim się wytrę to zdążą mi wyschnąć

no właśnie ja miałam poprzednio takie basenówki i w sumie były tylko one w użyciu, bo gorąco szalenie było, chociaż to był luty i kapcie normalne na nic sie nie zdały, nawet skarpet nie zakładałam z tego ciepła..no i pod prysznic były ok, wiec osuszałam je później szybko ręcznikiem papierowym i teraz chyba też tak zrobię...kupie jakieś zwykłe proste i tyle...japonki mam takie sportowe adidaski, no ale nie wiem...

melduje, ze moja torba juz spakowana, jeszcze pare drobiazgów zostało, teraz jeszcze dla dziecka kilka szczegółów i do porodu, jakąś małą :-)

Ale powiem wam, ze sie zmeczyłam;-)

kati moja torba już ze 2 tyg stoi, ale jutro mąż ją wypakuje i sam zapakuje tak, żeby wiedział co gdzie jest
a co do klapek - pod prysznic japonki a do szpitala basenówki

Ja kończe pakowanie torby dzisiaj a co do klapek to biorę tylko jedne plastikowe ktore będą służyły również pod prysznic, też mi się wydaje ze bedzie gorąco i one same szybko wyschną lub je papierowym ręcznikiem osuszę a jak coś to zawsze M może się przejechać po drugie :)))

Gratuluję spakowanych toreb:)

Traschka - ja też myślałam o tym jak się w skarpetach w japaneski wbiję więc biorę dodatkowo takie zwykłe basenówki do śmigania po szpitalu:) Acha i idąc za Twoją radą kupiłam dziś Auchan T-shirt do porodu - taki męski XL za 9.90 zł:) Nawet ładny - M. powiedział, że jak nie upaskudze, to będzie w nim latem śmigał normalnie więc super ekonomiczny zakup zrobiłam, 2 w 1 hihihi:)

Ja do porodu szukam czegoś z góry do dołu na guziki żeby mi mogliszybko Tosię na brzuch dać- poprzednio musiałam się cała rozbierać żeby mi położyli Zosię na brzuchu i choć wtedy było mi wszystko jedno( w końcu pół szpitala widziało moje krocze) teraz myśląc na trzeźwo wolę być przygotowana:)Co do klapek to kupiłam zwykłe chyba za 10 zł. I przed porodem okropnie chcę jeszcze iść na pedicure to zaoszczędze na skarpetkach-zresztą pewnie będzie za gorąco.

reklama
ja myślę by bezpośrednio do porodu użyć szpitalnej koszuli a dopiero jak wezmę prysznic już po wszystkim to się przebiorę w moją, nie wiem czy to dobry plan ale trochę szkoda mi moich nowych koszulek :zawstydzona/y:

Do góry