reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Toksoplazmoza

reklama
ja zrobie 4d gdzieś przy połówkowym, mam na tyle dobrze że robi je mój gin, zresztą przy normalnych wizytach też czasem przełącza z normalnego na to ale to na chwilę bo w nim nie mierzy maluszka tylko podgląda ....no i ja do niego chodzę na NFZ ale on przyjmuje równolegle prywatnie i właśnie to tzw "neuroobrazowanie 3d/4d z nagraniem na płytę"(tak wpisane w cenniku w przychodni) to kosztuje 200 zł, napisane w cenniku 20/22 tc i ok 30 tc - chyba znaczy że wtedy najlepiej widać...
a na wyniki też nie kieruje mnie za każdym razem, pamiętam że jak mocz miałam coś nie tak to kazał przy najbliższej wizycie potórzyć, ale jak jest ok to rzadziej...

ja mam wizytę dopiero 09.03 - trochę ponad miesiąc po poprzedniej (chciałam z tydzień wcześniej ale gin na urlopie)

Ja sobie tak czytałam o tym usg ale w Wawie to jakis kolosalny koszt bo ok. 500zł :szok::szok::szok:

KARINCIA ja juz sobie robiłam badanie - w większości było w 3d ze wzgledu na to, ze lekarz sprawdzał przeziernosc karkową itd, ale 4d tez przez chwilke było. Robiłam u dr. Makowskiego na Łuckiej i koszt 200zł daje Ci namiary:
Gabinety Lekarskie "Łucka" - kontakt

Całe badanie dostalismy na płycie :-D
Swoja drogą to baaardzo dobry specjalista ze szpitala na Żelaznej

KARINCIA ja juz sobie robiłam badanie - w większości było w 3d ze wzgledu na to, ze lekarz sprawdzał przeziernosc karkową itd, ale 4d tez przez chwilke było. Robiłam u dr. Makowskiego na Łuckiej i koszt 200zł daje Ci namiary:
Gabinety Lekarskie "Łucka" - kontakt

Całe badanie dostalismy na płycie :-D
Swoja drogą to baaardzo dobry specjalista ze szpitala na Żelaznej

Jeny mju dziękuje Ci bardzo za te namiary.
Jeśli mówisz że tam za USG 4D płaciłaś 200zł to na pewno sie tam zapiszę :-)
Wszędzie jak szukałam w internecie to ceny ok 500zł więc juz się załamałam a tu proszę :happy:

W zwiazku z tym ze juz niedlugo a nawet juz niektore z nas wiedza kogo nosza pod serduszkiem przewidywanych chlopcow bede zaznaczac na kolor niebieski a dziewczynki bardziej w rozu, zeby bylo czytelne;-):-):tak:

Dobry pomysł. Ciekawe ile z nas będzie mieć dziewczynkę. Mi się wydaję, że będzie chłopczyk i nici z sukieneczek i różowych ubranek.

Deli nie badz czarnowidzem, ale ciekawie bedzie jak te co chca dziewczynke porodza synkow i odwrotnie:wściekła/y:

Ja mam wizytę 25.02. lekarz chce jeszcze raz zrobić badanie przezierności karkowej, bo ostatnio maleństwo za małe było. Też on robi badanie 4D, więc jak przyjdzie czas to do niego pójdę.

A wizytę u swojej dr. G mam dopiero 11.03 i dopiero założą mi kartę ciąży i porozmawiam z położną:szok: jeszcze badania mi dodatkowe zrobią.

reklama
Do góry