reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

No właśnie - nasze mamy i teściowie:-D Ciężko im odmówić wizyt w szpitalu, zwłaszcza jeśli to pierwszy wnuk. Mam jednak nadzieję, że uda mi sie przekabacić moją mamę, żeby przyjechała jak juz będę w domu. Co do teściowej, to nie wiem, bo to dość dziwna osoba. Tutaj liczę na męża:blink: To już jego działka, żeby nie odwiedzała nas w szpitalu. Moi rodzice mieszkają prawie 100km od nas, a teściowa jest na miejscu, więc nie wiem jak to będzie z tymi odwiedzinami. Liczę, że będzie po mojej myśli:tak:;-)

reklama
Ja mam z matka spokój nie gadamy juz 3 lata ze sobą .Nie przyłaziła do mnie jak leżałam w szpitalu to i po pordzie się jej nie spodziewam.A teście mieszkają 300 km od nas więc mam świety spokój.

Chogata, z jednej strony masz spokój, ale z drugiej, to jednak ciężko nie utrzymywać kontaktów z matką. Wiem, że są różne sytuacje w życiu i wcale Cię nie potępiam, czy nie oceniam, ale matka to zawsze matka.... Mam nadzieję, że kiedyś uda Wam sie pogodzić i wrócić do normalnych relacji.

no moi rodzice to przyjdą na pewno, mama pewnie jakiś rosołek zapoda ;) bo na szpitalnym to paść można...teściów to wolałabym jednak widzieć troche później a to dlatego że ich przyjazd wiąże się z noclegiem u nas a to już dla mnie problem...ale jakby byli na miejscu to tak na chwilę nie miałabym nic przeciwko, czyli -tatuś i dziadkowie a cała reszta dopiero jak sobie wszystko poukładamy a maluch trochę się do świata przyzwyczai :)

Ja mam z matka spokój nie gadamy juz 3 lata ze sobą .Nie przyłaziła do mnie jak leżałam w szpitalu to i po pordzie się jej nie spodziewam.A teście mieszkają 300 km od nas więc mam świety spokój.
Chogata to nie tylko Ty tak masz . Moja to nawet nie wie gdzie mieszkam --skąd sie tacy ludzie biora ?A zeby wsparła czy coś w tym rodzaju -jest mi poprostu przykro .Gdy urodze to nawet nie zadzwoni .

My tez wolimy najpierw sie przystosowac do nowej sytuacji, a dopiero po paru dniach spedzonych w domu zaprosic gosci do ogladania Maluszka.
Moja siostra bedzie w tym okresie u nas, wiec moze Maly sie urodzi zanim siostra wyleci do Polski. A rodzice maja biltey kupione na tydzien po terminie. I tak bedzie zamieszanie...ech:nerd:

a my nadal niezdecydowani mam nadzieje że jak już dziecko będzie to znajdziemy coś co będzie do niego bądź do niej ( a mam jeszcze nadzieje że to ona ) pasowało :happy2:

Witajcie sierpnióweczki!!! ja także mam termin na sierpnia na jutro:no:, ale napewno go przechodze , bo narazie nic mnie nie rozklada. Co do imienia maleństwa, to ja zanim jeszcze zaszłam w ciażę marzyłam żeby miec corcie i wtedy napewno bedzie miała na imie Zuzia. Otóż jestem w ciaży, bedzie dziewczynka , no i nie może być inaczej... bedzie ZUZIA:-):-):-)

oj zazdroszcze Ci że jesteś taką pewniaczke:-)

Taszka, ja tez nie wiem na jakie się zdecydować, w sumie już mąż odpuścił i dał mi wolny wybór(prawie) Alicja, Gabrysia, Laura albo Blanka i które??:confused:

reklama
Do góry