reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Toksoplazmoza

Andariel u ciebie dwie doby??:szok:U mnie az trzy a wolalabym juz po jednym:tak::tak:uciekac
Tak co rano jest obchod i wszyscy tam zagladaja, miedzy nogami sam podklad bez majtek

reklama
no, jeśli wszystko jest ok, to wypisują w 2 dobie od porodu (czyli razem wychodzą 3) - niezależnie od tego czy "stolec był" czy też nie (bo w niektórych bez stolca szpitalnego nie wypisują);

U gory ci opisalam jak wyglada obchod.
Co do tego stolca to u nas wlasnie bez nie wypisza, wiec ostatnio bezczelnie klamalam ze byl a w domu czopek i po krzyku:-D

a mi się udało załatwić w 15 godzin po porodzie ale pewnie dlatego że nie wiedząc że coś się dzieje i ze rodzic będę jadłam jak nie wiem;p

Dobrze,że podpwiadacie, bo nie lubię wisieć panią szanowną nad klozetem. Albo czegoś pożrę, albo skłamię, a w domu luz, można posiedzieć.

też bym chyba skłamała... w tym szpitalu mają takie podejście, że przecież niektóre kobiety mają choćby psychiczną zaporę i nie załatwią się w obcym miejscu itd., dlatego akurat brak stolca nie przesądza o wypisaniu;
to wszystko brzmi jakoś tak trochę przerażająco (przynajmniej dla rodzącej po raz pierwszy), z drugiej strony, skoro matka natura tak to ułożyła, to chyba jest to najlepszy sposób i tyle;

Kasiu - jeszcze wrócę do obchodu - czy zatem przed obchodem ktoś informuje, że trzeba ściągać gatki bo zaraz będzie oglądanie czy się je ściąga jak już zespół wchodzi do sali? wiem, że to takie pierdoły w sumie, ale mnie męcza...

Andariel prze obchodem przewaznie jakas polozna informuje ze zaraz bedzie obchod i trzeba sie przygotowac. Ale zdarzalo sie ze wpadali z zaskoczenia no to wtedy wyskakiwalismy z tych majtek. Acha no i w moim szpitalu obchod jest 2 razy tyle ze wieczorem ograniczal sie do slow: No i jak sie panie czuja??:-D

Chyba żadna nie lubi tego typu pezentacji, a tu jeszcze będziemy jak po przejechaniu czołgiem. Lekarza zawsze traktuję jak trzecią płeć, ale tutaj będzie więcej widzów i nie daj Boże jacyś praktykanci:baffled:
Koleżanka wspominała,że z czasem to jej było wszystko jedno i tak się naoglądali wystarczająco.

reklama
mi wody odeszły przed kompem ;) mogłam od razu na bb napisać...teraz tez wam napiszę ;)

a u nas teoretycznie nie wolno w ogóle majtek nosić...

Do góry