reklama
Ja niestety tez jestem na antybiotyku od 18 tc teraz obecnie jestem w 25tc z małą wszystko jest okej, ale bardzo sie boje o nią ze jej szkodze tym antybiotykiem igm mialam ujemne igg wysokie ale awidnosc wyszla niby niska ale nie za niska, mialam 69.5 a od 70 zaczynala sie szara strefa. Zaluje ze nie powtorzylam badan , lekarz zalecil antybiotyk 2xdz do konca ciazy bo nie jest mi wstanie powiedziec kiedy doszlo do zarazenia.
anecia_o
Zaciekawiona BB
Hej, witamy;-) ja też martwię się czy rovamycyna nie szkodzi , ale wierzę lekarzom, którzy mówią, że jest bezpiecznym lekiem......dziś policzyłam sobie ile tego już zjadłam, wyszło mi 141 dni po 3 tabletki czyli przeszło 400 tabletek:-o a do końca 8 tygodni.....czasem już nawet nie mogę jej przełknąć, tak mi obrzydła. Na usg wszystko wychodzi dobrze i mam nadzieję, że po porodzie będzie tak samo.
No niestety ale przechodzi przez łożysko ale lepiej leczyć niż nic nie robic w tym kierunku. Na szczescie nie ma dowodów na to ze antybiotyk zle dziala na płód. Tylko poprostu reakcja nie ktorych osob na wiadomosc ze musze brac antybiotyk mnie przeraża (cos w stylu ale antybiotyk do konca ciazy, przeciez to napewno szkodzi) i wtedy mam zalamanie, ale w głębi serca wiem ze robie dobrze. Zreszta konsultowalam sie z dwoma lekarzami, wiec tak jak mowilas @anecia_o trzeba ufac lekarzom przeciez nie ryzykowali by zdrowia maluchów Musi byc dobrze nie ma innej opcji 16.07 mam trzecie prenatalne i mam nadzieje ze nadal bedzie wszystko w porzadku z moja małą
Ostatnia edycja:
monitkaz
Fanka BB :)
reklama
Dziewczyny ratunku!!! Jestem w 7 tc, dzisiaj mi przyszły wyniki. IgM 0,28, czyli niereaktywny, ale za to IgG 98 - co wskazuje na reaktywny. Poleciałam od razu do lekarza, który stwierdził bardzo obojętnym tonem, że mam przeciwciała bo kiedyś chorowałam i to tyle. Umieram z niepokoju, nie zlecił mi żadnych dodatkowych badań. Czy któraś z Was miała podobne wyniki? Czy ten lekarz miał racje, czy jest ryzyko, że mam toksoplazmozę? Co powinnam jeszcze zbadać, żeby mieć pewność?