reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

toksoplazmoza

Nie właśnie.. To są moje pierwsze

Hej :) ja jestem w 23 tyg ciazy i powiem Ci, ze na poczatku ciazy wszystko bylo ok. Nigdy nie chorowalam. 2 tyg temu robilam 2 probe, bo jesli kobieta nie chorowala to powtarza badania w ciazy niby 3 razy. I niestety igm wyszlo reaktywne. Wiem co czujesz, bo to stres, obawy, nerwy. Mam to samo. Dzis powtorzylam wyniki i dla mnie sa niejedoznaczne. Tez nie mam norm. Ginekolog ginekologiem, ale udaj sie do zakaznika. Mam teraz watpliwosci czy faktycznie jestem chora. I moze byc tak, ze Ty tez nie jestes chora. Ja mam 1 wizyte u lekarza chorob zakaznych za tydzien. Uwazam, ze musze miec konsultacje z kims kto sie na tym zna, na tych calych dziwnych awidnosciach i przeciwcialach. My tak naprawde same do tego nie dojdziemy, nie bedziemy wiedziec nic z tego, dla mnie to czarna magia jest, a z tego wiem i dla niektorych lekarzy tez. Mi dzisiaj tlumaczyli w labolatorium, ze czasami sa takie wyniki ponad norme i niekoniecznie musialo dojsc do zarazenia. Hormony, ciaza itp. itd.

reklama
Hej :) ja jestem w 23 tyg ciazy i powiem Ci, ze na poczatku ciazy wszystko bylo ok. Nigdy nie chorowalam. 2 tyg temu robilam 2 probe, bo jesli nie chorowalam to sie powtarza w ciagu ciazy niby 3 razy. I niestety igm wyszlo reaktywne. Wiem co czujesz, bo to stres, obawy, nerwy. Mam to samo. Dzis powtorzylam wyniki i dla mnie sa niejedoznaczne. Tez nie mam norm. Ginekolog ginekolgiem, ale udaj sie do zakaznika. Mam teraz watpliwosci czy faktycznie jestem chora. I moze byc tak, ze Ty tez nie jestes chora. Ja mam 1 wizyte u lekarza chorob zakaznych za tydzien. Uwazam, ze musze miec konsultacje z kims kto sie na tym zna, na tych calych dziwnych awidnosciach i przeciwcialach. Mysle, ze tak naprawde my same nie bedziemy wiedziec nic z tego, dla mnie to czarna magia jest, a z tego wiem i dla niektorych lekarzy tez.
No właśnie mam dziwnie niskie igg bo 19, norma do 3. Nibu dodatnie... I igm też norma 0,650 ja mam 0,944 więc już nie wiem co myśleć. A wyniku awidności nie mam. Może być tak, że chorowałam już, A to zaburzyła ciąża. Najpierw muszę iść na 1 usg i pierwsza wizytę, żeby zobaczyć maluszka, czy w ogóle jest i rozwija się prawidłowo. Bo póki co za wcześnie.

No właśnie mam dziwnie niskie igg bo 19, norma do 3. Nibu dodatnie... I igm też norma 0,650 ja mam 0,944 więc już nie wiem co myśleć. A wyniku awidności nie mam. Może być tak, że chorowałam już, A to zaburzyła ciąża. Najpierw muszę iść na 1 usg i pierwsza wizytę, żeby zobaczyć maluszka, czy w ogóle jest i rozwija się prawidłowo. Bo póki co za wcześnie.
Ja i cyferki to czarna magia, nie wypowiem się, wiem tylko, ze toksoplazmoza jest ciezka to stwierdzenia przez lekarza. U Ciebie wczesniej, ja juz polowa ciazy to i stres duzy czy nie przeszlo na dziecko (o ile jestem chora) i kiedy, jesli juz....okropne uczucie

Ja i cyferki to czarna magia, nie wypowiem się, wiem tylko, ze toksoplazmoza jest ciezka to stwierdzenia przez lekarza. U Ciebie wczesniej, ja juz polowa ciazy to i stres duzy czy nie przeszlo na dziecko (o ile jestem chora) i kiedy, jesli juz....okropne uczucie
Tak samo u mnie wielki stres.... :(

Witam. jestem w 11 tc i dziś dostałam wyniki toxo igg 231.00 A igm 0.232 jak mam rozumieć ten wynik jest pozytywny czy negatywni

Załączniki

• Screenshot_20190612-211048_Chrome.jpg
    Screenshot_20190612-211048_Chrome.jpg
    316,1 KB · Wyświetleń: 133

Chorowalas dawno temu, nic Ci nie grozi, masz przeciwciala. Nic tylko sie cieszyc. Gorzej jakbys nigdy nie chorowala przed ciaza, jak ja i podlapala w ciazy.

reklama
Do góry