reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

toksoplazmoza

reklama
Zazwyczaj jest tak ze jeśli ma się igg dodatnie a igm ujemne, to faktycznie infekcje już się przechodziło i ma się przeciwciała. Także myślę, że możesz być spokojna. Jednak lekarzem nie jestem a toxoplazmoza to czasem wielka niewiadomą. Ja jako osoba z igg i igm dodatnim robiłam jeszcze awidnosc, żeby stwierdzić kiedy chorowałam. Jeśli bardzo się martwisz to możesz wykonać takie badanie :-)

Dziewczyny powiedzcie mi czy awidnosc to osobne badanie ? W sensie inne niż igg igm?

Po poronieniu chcemy wrócić do starań i nie mogę się toxo pozbyć... ciągle złe wyniki. A lekarz 3 raz kazal zrobić igm igg.
Już nie mówiąc o tym że podobno te badania są refundowane A Ja nie dostaje na nie skierowania.

Dziewczyny powiedzcie mi czy awidnosc to osobne badanie ? W sensie inne niż igg igm?

Po poronieniu chcemy wrócić do starań i nie mogę się toxo pozbyć... ciągle złe wyniki. A lekarz 3 raz kazal zrobić igm igg.
Już nie mówiąc o tym że podobno te badania są refundowane A Ja nie dostaje na nie skierowania.
awidność to coś innego ,osobne badanie ,zrób sobie przy okazji igm igg

Dziewczyny, a co sądzicie o sytuacji kiedy awidność spada.... W lutym było 78,2, potem 79,8% blisko już wysokiej a dziś sobie zrobiłam badania z ciekawości i mam...70% zalamka :-(

Dziewczyny czy jeśli tydzień temu robiłam badanie na toxo igg igm to teraz mogę zrobić sama awidnosc ? Jak to wygląda?

Co myślicie? Przechodzę aktualnie chorobę? Jestem kompletnie zielona w temacie. Jutro skonsultuje z gin ale kto by tyle wytrzymał [emoji26]
1564587175017.jpeg

Co myślicie? Przechodzę aktualnie chorobę? Jestem kompletnie zielona w temacie. Jutro skonsultuje z gin ale kto by tyle wytrzymał [emoji26]Zobacz załącznik 1004694
A masz igm? Ja w moim przypadku toxo już się pogubiłam, miesiące lecą a mi się nic wyniki nie poprawiają... U Ciebie awidność tak jak u mnie w szarej strefie, mój zakaznik nawet nie wiedział, kiedy się zaraziłam po moich wynikach. Pozdrawiam. Daj znać co Ci lekarz powiedział

reklama
A masz igm? Ja w moim przypadku toxo już się pogubiłam, miesiące lecą a mi się nic wyniki nie poprawiają... U Ciebie awidność tak jak u mnie w szarej strefie, mój zakaznik nawet nie wiedział, kiedy się zaraziłam po moich wynikach. Pozdrawiam. Daj znać co Ci lekarz powiedział
Igm u mnie 1.580 index A jak u Ciebie?

Nie byłam jeszcze u zaksznika.

Lecze się już rok A poprawy nie widać:(

Do góry