reklama
mamatrojeczki
Fanka BB :)
W sumie właśnie wolalabym jechać do domu, niż siedzieć w szpitalu także dlatego pytam
Nie amniopunkcje miałam ambulatoryjnie bo mam wskazanie do badań genetycznych przy okazji lekarz pobrał więcej płynu do badania PCR Real time toxo i wysłali prywatnie do laboratorium co z tego wyjdzie zobaczymy. Pewnie lepiej byłoby przez szpital tylko wtedy amnio przechodziłabym dwa razy.
Zieloneq
Początkująca w BB
Ja jestem po konsultacji genetycznej przed amnio. Wreszcie jakiś lekarz rozwiał wszystkie moje wątpliwości i odpowiedział na wszystkie pytania. Także dzięki niemu się zdecydowałam na zabieg.
Wskazaniem do badania jest aktywna toxo, ale zaproponował mi także badanie mikromacierz i kariotyp skoro już się kujemy.
No i najważniejsze, że ze względu na epizod powiększonych węzłów chłonnych 1,5 Msc przed ciążą zasugerował, że to wtedy przechodziłam toxo i prawdopodobnie będzie wszystko okej z dzieckiem, bo sprawa przedawniona!
Wskazaniem do badania jest aktywna toxo, ale zaproponował mi także badanie mikromacierz i kariotyp skoro już się kujemy.
No i najważniejsze, że ze względu na epizod powiększonych węzłów chłonnych 1,5 Msc przed ciążą zasugerował, że to wtedy przechodziłam toxo i prawdopodobnie będzie wszystko okej z dzieckiem, bo sprawa przedawniona!
mamatrojeczki
A powiedzcie mi, w którym tygodniu robicie amniopunkcje? Mi zakaznik powiedział, że po 18tc, zaś ginekolog zdziwił się ze tak późno, bo ponoć od 15tc można robić amniopunkcje.
mamatrojeczki
Jak długo czeka się na wynik amniopunkcji?
reklama
Folami83
A jak jest z cytomegalia ? Igm ujemne ,Igg dodatnie ?? Czy to bardzo źle ?Bardzo mi przykro ,avidnosc możesz zrobić, ale ja miałam dużo wyzsze i wyszło że dawno przebyte ,i nie mogło ciąży zagrażać, w tej donoszonej