reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

to i owo o marcóweczkach

Witam, mam na imię Ewa, mam 30 latek. Mamy już jednego urwisa - dwulatka i obecnie jestem bardzo szczęśliwa bo, no właśnie - magiczne dwie kreski + beta z 20 lipca -134mIU/ml :) Mieszkam w Łomży. Stała praca, mężatka od prawie 4 latek i tak powoli do przodu:) Ciszę się że mogłam do Was dołączyć.
O dzidzię staraliśmy się od pół roku. A teraz podczas urlopu -bingo!!:)

reklama
Miło mi was wszystkie poznać:-)
Ja nazywam sie Gosia, mam 26 lat, jestem po ekonomii i pracuje w korporacyjnej "księgowości". Z M jesteśmy 6 lat, małżeństwem od 2 lat, mieszkamy we Wrocławiu. Będzie to nasz pierwszy wyczekany dzidziuś, staraliśmy się o niego 10 miesiecy. Moje zainteresowania to muzyka i oglądanie sportu:), lubię długie spacery i chyba jestem juz uzalezioniona od netu:(
Życzę nam spokojnych 9 miesięcy:)

Witaj, ja też jestem z Wrocławia:-) W której dzielnicy mieszkasz? Ja na Krzykach.

To teraz ja;-)
Mam na imię Justyna, mam 26 lat i mieszkam w Lublinie. Jesteśmy z mężem roczek po ślubie. Ja jestem inżynierką;-) a teraz w lutym będę bronić magazyniera;-) Obydwoje z mężem jesteśmy studentami Politechniki, tylko ja na dziennych, a M na zaocznych. Modlę się teraz, żebym wyrobiła się z obroną przed marcem. I tak będę już mega ciężarówą w lutym:szok: a chciałabym zdązyć z obroną przed porodem.

Witaj, ja też jestem z Wrocławia:-) W której dzielnicy mieszkasz? Ja na Krzykach.

Cześć Nicole:-)
ja mieszkam na Fabrycznej, niedaleko Grabiszyńskiej. Fajnie spotkać kogoś "swego" :) zdedcydowałaś się już moze na jakiegoś lekarza prowadzącego, mogłabyś kogoś polecic? Jest to moja pierwsza ciąza i jak narazie nie mam orientacji:-( byłma dopiero raz w Medicover, bo tam mam pakiet z pracy, ale gin kazała mi przyjśc dopiero za 3 tygonie:( trochę to długo... ale sie rozpisałam, miło mi cię poznać:)

Cześć Nicole:-)
ja mieszkam na Fabrycznej, niedaleko Grabiszyńskiej. Fajnie spotkać kogoś "swego" :) zdedcydowałaś się już moze na jakiegoś lekarza prowadzącego, mogłabyś kogoś polecic? Jest to moja pierwsza ciąza i jak narazie nie mam orientacji:-( byłma dopiero raz w Medicover, bo tam mam pakiet z pracy, ale gin kazała mi przyjśc dopiero za 3 tygonie:( trochę to długo... ale sie rozpisałam, miło mi cię poznać:)
Ja na razie chodzę do dr Zosika z kliniki niepłodności dr Polaka (na Partynickiej). Ma bardzo dobrą opinię i jest bardzo uprzejmy. Przypuszczam, że będę musiała się później rozejrzeć za jakimś lekarzem ze szpitala, w którym będę rodzić. Chciałam chodzić do dr Fuchsa, ale rejestracja dopiero na wrzesień, no i nie jest z Brochowa:-( Bardzo dobry lekarz! Na Dyrekcyjnej pracuje bardzo wielu dobrych lekarzy, gorzej z położnymi i stanem szpitala. Natomiast na Brochowie szpital jest czysty i na położne nie można narzekać, a z lekarzami to różnie bywa - i to pod względem opieki medycznej jak i uprzejmości.

Gosiagro i Nicole ja też w Wrocka- Psie Pole:-D Ja serdecznie polecam doktora Szpyrko, przyjmuje niedaleko Carrefoura, ma swój prywatny gabinet - bardzo ładny z dobrym sprzętem, nawet ma USG 4G, przyjmuje w nim również na kasę chorych. Wizyta prywatna kosztuje 70zł+45zł USG. Na kasę chorych robi USG za 45zł. Daje skierowania na badania do Diagnosis-robi się je tam za darmo, bo ma z nimi podpisaną umowę. Przyjmuje od pon-pt, na wizyte prywatną czeka się tak samo długo jak na NFZ - około 3 tygodni
Bardzo rzetelny, miły i baaardzo delikatny, wszystko tłumaczy i daje poczucie bezpieczeństwa-a to jest dla mnie najwazniejsze. Prowadził ciążę moich dwóch koleżanek, które są bardzo zadowolone.
Ostatnio, jak mialam plamienia przyjął mnie bez kolejki bez problemu i zapłaciłam tylko za USG.
Nie pracuje w zadnym szpitalu, ale słyszałam wiele opinii, ze to czy ktos pracuje w szpiatlu czy nie, nie daje gwarancji lepszego traktowania w trakcie porodu czy po nim.
Jeśli chodzi o medicaver, słyszałam wiele dobrego o dr Papieżu, który tam przyjmuje i o dr Zajdlu, który podobno jest świetnym diagnostą.

To może ja parę słów o sobie napisz:-)
Na imię mi Agnieszka, latek mam 28. To moja pierwsza przygoda z ciążą. Dzidzia planowana- postanowiliśmy wybrać się w tym czasie nad Adriatyk, zrelaksować się od codziennych obowiązków i ... udało się :)) Jestem prze-szczęśliwa. :-) Teraz tylko żeby wszystko poszło tak dobrze jak się zaczęło. Na pewno każda z Was się o to modli! Trzymam kciuki za Was!!! Was proszę o to samo:)

No to i ja :)
Nazywam sie Sandra mam prawie 21 latek 9 miesięcznego urwisa Sebastianka. od ponad roku mężatka....dzidzia i śluib planowane bardzo pragnelismy szybko dzieci...za męzem pojechałam az do Jeleniej góry z Gliwic gdzie jest mój dom rodzinny. Od 5 tygodni jestem szczęsliwą mamą takzę małej fasolki która przyjdzie na świat 28 marca. Z wykształcenia jestem Stylistką oraz po szkole ceramicznej. Narazie nie pracuje jedynie dorabiam w domu. Ciesze sie ze mogłam do Was dolączyc
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie:)

reklama
Witam mam na imie Karolina ale wszyscy mówia na mnie kala, jestem z zawodu budowlańcem :) a mąż informatykiem, jesteśmy rodzicami trzyletniej Julci, ostatni rok "szwędaliśmy" się po świecie ale w końcu wróciliśmy do kraju i zapadła decyzja o kolejnym maluszku :) Pozdrawiam przyszłe mamy

Do góry