reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

reklama
Yoanna, jak się maleństwu odparzy skóra na szyjce (ach te fałdki) to z autopsji polecam 2 rzeczy:
1) Cicaplast - to taki krem z La Roche Posay, można kupić bez recepty w niektórych aptekach lub np. w Superpharmie
- to nam poleciła pediatra dla Lenki, bo od ciągłego ulewania jej się odparza mimo, że staram się dokładnie przemywać
2) Sudocrem+Linomag - to moja inicjatywa na ostrzejsze przypadki odparzeń - najpierw troszkę sudocremu i na to posmarować cienko linomagiem. Poleciła mi to moja ginka, kiedy dostałam odparzeń alergicznych po antybiotyku i u Lenki też bardzo pomogło na szyjkę. Po 2 dniach było o niebo lepiej, a smarowaliśmy tak tylko na noc. Trochę to brudzi ubranka (linomag), ale coś za coś.

Antinetka, dzięki :) Próbuję z cicaplastem, to zawsze jedno smarowanie a nie dwa, a zgody na smarowanie Szymo nie wyraża, więc to megaważne :tak: Na szczęście nie jest jakoś bardzo źle pod tą szyjką i więcej robić nie muszę, bo ogólnie wszelkie zabiegi w tych okolicach spotykają się z czynnym oporem zainteresowanego...

Jeśli chodzi o alergię, spróbuję odstawić pszenicę. Jakoś wcześniej w ogóle nie brałam jej pod uwagę, a teraz czytam, że jest 2. po mleku najczęściej uczulającym alergenem...

Nabial. Najpierw 2 dni lekka ciemieniuszka, nastepny dzien wysypka i lekko suche plamy. A dzis wysypka i rozlegle suche plamy. Prawie caly brzuch.
nie ma poprawy u Laury. Chrypka i kaszel taki jak przed zastrzykami. A jutro 8 dzien zastrzykow

Acha, myślałam, że nabiału unikasz całkowicie i coś innego ją uczuliło... Tak to w sumie lepiej, bo wiesz co jest grane. Ja chciałabym wiedzieć więcej...
Kurczę, z tymi zastrzykami... Trzymam kciuki, żeby pomogły jednak. Jutro kontrola?

Yoanna unikalam wysypka zeszla, na swieta jadlam zurek, on ze smietana, jakis tam kawalek ciasta i wyszlo po 3 dniach. Teraz juz wiem, zeby prob nie robic tylko unikac.
Tak dzis kontrol, poprawy nie widze :(
A co bedzie jak szpital. Jestem sama a mam jeszcze starszego syna, dola mozna zlapac

reklama
Do góry