reklama
Marika30708
Fan(ka)
dziewczyny spkojnie. Piszac kolejne posty o tej ksiazce zaostrza sie tylko niemila atomsfera. Pamietajmy, ze tekst pisany moze byc roznie odebrane przez kazdego. Nie da sie w poscie napisac tego co sie mysli czy czuje, ktos cos wyrwie z kontekstu i nieporozumienie gotowe. A wiec dziewczyny spokojnie. Jestesmy tu aby sobie nawzajem doradzac a nie lapac za slowka
kasia150491
Mamusia synusia:)
Marika-brawo!:-) święte słowa!:-)
miejskibandyta
Fanka BB :)
Kasia - jaaaj, właśnie w dzień nie próbowałam usypiać jeszcze... : ( bo spał cały czas spał do 5 tygodnia, teraz w ciągu dnia ma aktywność all the time. Momentami jest bardzo zmęczony, chcę go ululać, ale coś mi nie wychodzi, Kajtek marudzi ze zmęczenia, rożnych sposobów już próbowałam, ale w dzień ciężko mi się go usypia. Ale już poczyniłam kilka dni intensywnych obserwacji i zapisków i popracuję nad dwoma przynajmniej godzinnymi drzemkami, bo Kajetan przejawia tendencje do spania o 12 i o 17, tylko jeszcze muszę wyczaić jakie warunki są dla niego optymalne do snu w ciągu dnia
Ikasia - Kajtek od początku przesypia noce, czasami były jakieś odstępstwa, ale od jakiegoś czasu z zegarkiem w ręku pilnujemy wieczoru - godzina przed kąpaniem jakieś zabawy, przytulanie, mówienie, czytanie, słuchanie muzyki, później kąpiel, masaż oliwką obowiązkowo bo go wycisza, karmienie i sen. Kajetan ewidentnie lubi powtarzalność i ten schemat do spania już zna. Po jedzeniu wieczornym śpi od razu ZAWSZE. Za dnia za to zero!
Ikasia - Kajtek od początku przesypia noce, czasami były jakieś odstępstwa, ale od jakiegoś czasu z zegarkiem w ręku pilnujemy wieczoru - godzina przed kąpaniem jakieś zabawy, przytulanie, mówienie, czytanie, słuchanie muzyki, później kąpiel, masaż oliwką obowiązkowo bo go wycisza, karmienie i sen. Kajetan ewidentnie lubi powtarzalność i ten schemat do spania już zna. Po jedzeniu wieczornym śpi od razu ZAWSZE. Za dnia za to zero!
wiolka_1982
Dziewczyny jak mauszki mają katar to im normalnie leci z noska, nie? Ten mój to jak płacze to czasami słychać jakby miał ale to chyba każdemu przy płaczu się zbiera..
ja to już wykończona jestem tym jego nie spaniem..
ja to już wykończona jestem tym jego nie spaniem..
dona_76
Wiolka mowią ze wlasnie leci z noska, ale mojemu malemu nie lecialu a takie smary wyciagalam z nosa zółtozielone ze sama bylam w szoku, wiec nie wiem czy zawsze musi leciec.
dziewczyny ja mam kolejny problem, moj maly 3 dzien z rzedu nie zrobil kupki, nie wiem czy to po tej odrobinie karmi jest mozliwe czy jakis inny problem, w nocy mi strasznie plakal i nie wiem czy przez ten brak kupki. boze jak nie biegunka to zatwardzenie. starsza robila mi regularnie i bez problemu a z Antkiem stale coś sie dzieje. jakies propozycje na pojawienie sie kupki macie?
dziewczyny ja mam kolejny problem, moj maly 3 dzien z rzedu nie zrobil kupki, nie wiem czy to po tej odrobinie karmi jest mozliwe czy jakis inny problem, w nocy mi strasznie plakal i nie wiem czy przez ten brak kupki. boze jak nie biegunka to zatwardzenie. starsza robila mi regularnie i bez problemu a z Antkiem stale coś sie dzieje. jakies propozycje na pojawienie sie kupki macie?
anbas
Mamusia Kubusia
Donka a karmisz piersią prawda? Po cycu dziecko moze nie robic kupki I 5-6 dni nawet I to nic nie normalnego. Moja Emma wlasnie tetaz nie robila przez 3 dni a wczesniej codziennie lub nawet kilka dziennie. Myske ze jelitka sie regulują coraz bardziej I nie masz powodu do obaw. No chyba ze czujesz ze maly jest niespokojny wlasnie dlatego. ..
Kiedy Kuba nam nie robil kupy po kilka dni probowalam stara metoda- delikatnie termometr z naoliwiona koncowka w pupke zeby rozluznic troszke...ale tetaz to sa I czopki ktore można stosowac dosc szybko...
Mysle jednak ze poki co nie musisz sie niepokoić
Kiedy Kuba nam nie robil kupy po kilka dni probowalam stara metoda- delikatnie termometr z naoliwiona koncowka w pupke zeby rozluznic troszke...ale tetaz to sa I czopki ktore można stosowac dosc szybko...
Mysle jednak ze poki co nie musisz sie niepokoić
wiolka_1982
Dona- ale to jaka się kapnelas ze ma katar. Bo Jas jak spi czy cyca doi to nic mu nie przeszkadza, w nosku czysto tylko czasem jak zaplacze to jakby cos mial..
reklama
My też mamy schemat usypiania nocnego podobny do Bandytki i Zosia czasami przesypia nam noce całe a czasem wstaje ok 2-3 dam butle i trakcie jedzenia usypia
Co do tego zamieszania całego, tresury itp, to ja mam takie zdanie że czasem trzeba być samolubną mamą bo taka niewyspana mama jest jeszcze gorsza Ja od kilku dni już zaczynam przeciągać karmienie bo jadała sobie po 60 ml co godzine, a teraz daje 120 i przeciagam do min 3h ale to różnie wychodzi czasem zje po 2,5 a czasem po 4, więc ja wprowadzam zasady ale zachowujemy pewien "margines"
Zosia kupki robi raz dziennie ale wiem że maluchy karmione piersią nie robią tak często, synek kuzynki miał rekord 11 dni! I był zdrowy i zadowolony
Co do tego zamieszania całego, tresury itp, to ja mam takie zdanie że czasem trzeba być samolubną mamą bo taka niewyspana mama jest jeszcze gorsza Ja od kilku dni już zaczynam przeciągać karmienie bo jadała sobie po 60 ml co godzine, a teraz daje 120 i przeciagam do min 3h ale to różnie wychodzi czasem zje po 2,5 a czasem po 4, więc ja wprowadzam zasady ale zachowujemy pewien "margines"
Zosia kupki robi raz dziennie ale wiem że maluchy karmione piersią nie robią tak często, synek kuzynki miał rekord 11 dni! I był zdrowy i zadowolony
Podziel się: