reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

agagsm- ja kupilam katetery wind...rano jak mu sie wlacza to czyszczenie magazynow to odpowietrzam go...robi wtedy mega kupke i odchodza gazy....zaraz sie uspokaja. robie to tylko raz dziennie a w ciagu dnia dalej podaje ten delicol...ale powoli zmniejszam dawke bo trzeba odstawic powolutku ten delicol

reklama
no może macie rację dziewczyny że niepotrzzebnie panikuję, musze wyluzowac

Wiolka u mnie zwłaszcza w nocy pojawialo takie charczenie noskiem, i trudnosci przy tym z oddychaniem, ten nosek byl taki jakby zatkany, a w ciagu dnia jak byl noszony i ta pozycja byla inna to rzadziej bylo to slychac. 3 razy dziennie a niekiedy czesciej czyscilam ten nosek woda morska ale jak po tygodniu nie bylo poprawy to poszlam go osluchac i okazalo sie ze na szczescie osluchowo czysto ale lekarka dala mi krople do noska jak powiedzialam jaki kolor ma ta wydzielina, bo wskazywalo to na jakies zakazenie bakteryjne

Donka moja mala ma katatek juz ponad 1.5 tyg. Lekarz sprawdzal juz 2 razy I osluchowo czusts wiec sie ax tak nie przejmuje tylko czyszcze czesciej. U nas tez z noska nie leci tylko skychac takie furczenie jakby w nosogardle. Umie ładnie odduchac noskiem bo smoka ciagnie bez problemu ale charczenie czasem I tak slychac.
Musisz jak dotaf czyscic czesciej woda morska lub sola fizjologiczna no I odciagac, odciagac I jesxcze raz odciagac. Do tegi glowka wyzej kiedy lezy, nawilżanie powietrza I wietrzenie pokoju przed spaniem. Tyle mozemy zrobic... Ty I tak madz ten plus ze dostalas kropelki na noc. U nas nic nie daja na katar... Nawet nie komentuja jak im powiesz ze dziecko katar ma... Ma wiec ma, w koncu przejdzie...tak to tu wyglada...

DONA kiedys dzwonilam do por laktacyjnej to mi mowili, ze na piersi kupki sa albo co karmienie, albo moze nie byc jej tydzien i to jest prawidlowo. Masz takie mleczko, ze wszystko jest wyjorzystywane.
Mozesz jesc sliwki tak jednej dziewczynie radzili jak syn kupki nie robil. Jablka tez by pomogly

nie wiem ale u mnie jak maly pije z cyca to mu czasami mleko do nosa wleci i tez tak oddycha jak by mial katar , bo mu mleczko tam furczy :tak:

My mieliśmy duży problem z kupkami ale już od jakiegoś czasu dostaje codziennie dicoflor i 100ml herbatki koprekowej i jest dobrze a zjada ten zwykły bebilon :)

za to mamy inny problem pleśniwki :/ już 2 kuracje aftinem i nic :( dziś zaczynamy Nystatyne oby zadziałalo

U nas tez furczy w nosie:( szczególnie po dłuższym spaniu zapuszczamy sól i odciaganie i powiem wam ze niewiem gdzie jej sie to mieści to nie katar to takie białe baby :) i po czyszczeniu odrazu lepiej :)

na te plesniawy dziewczyny moze jestem starodawna ale ja tam odrazu gencjane używam fakt faktem brudzi strasznie dziecko fioletowe ale pomaga naprawde !!!! Julia miała 4 tyg i cała buzia nie tylko język nawet na ustach miała Aftin zupełnie nam nie pomagał pojechałam do apteki gencjana czysta nie na spirytusie i po kilku dniach plesniawki zniknęły od tamtej pory zero tego dziadostwa :)
takze jesli któraś chce niech spróbuje napewno nie zaszkodzi bo na oddziale hematologicznm wszystkie dzieci maja plesniawki i tylko to pomaga :)

reklama
Do góry