reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

U nas jeszcze kikut wisi i ma sie dobrze..pryskam codziennie octeniseptem..a wczoraj na bodziaku tez byly dwie plamki krwi...

Dzisiaj wyciągnęłam chustę,pewnie źle ja zawiazalam,ja mam ta kolkowa,ale nosilismy sie ze Mlodym i chyba mu sie podobalo bo zasypia s niej w 5 minut;);)

Dziewczyny kiedy wychodzicie z dzieciakami na pierwszy spacer?? U nas dzisiaj minus 5..i sie zastanawiam czy juz myslicie o spacerach?

reklama
Vinga u nas tez troszke zaschnietej kwi strupka z pepuszka wychodz.. mi sie wydaje ze jest ok. Jakby jak maly prostuje nozki to. Strupek sie odrywa i wtedy znowu lekko krewka leci i nowy strupek sie robi.

My spacerujemy juz od tygodnia ;)

Jagus mi polozna na patronażu powiedziała ze stópki muszą byc ciepłe wiec zakładać skarpeciochy mam takie frotowe i juz jest dobrze rączki mogą byc zimne ale lepiej zakładać na nie niedrapki albo skarpetki :)

malinka moja ma jeszcze kikutek ale kłade ja na brzuszek :)

u nas sytuacja z pępkiem podobnie, odpadl tydzien temu, a wydzielina i strupek pojawia sie caly czas. Psikam ocniseptem i czyszcze patyczkiem do uszu przy kazdym przewijaniu i goi sie bardzo ładnie. Na brzuszku kladlam nawet jak byl jeszcze kikucik.
U nas w szkole rodzenia mowili o tej wydzielinie z pepusia, ze to zupelnie normalne i nie mamy sie martwic, tylko dbac i czyscic.

Na spacerze byliśmy juz 2x, ale teraz jest spory wiatr, wiec odpuszczamy spacerowanie, tylko często wietrzymy pokoik malucha.

Od wczoraj Leos ma jakby gorszy apetyt - possie 10-15 minut i koniec. Mecza juz go kolki, wiec po jedzeniu zawsze z godzine placze, az mi serce peka z bolu :(
Tule, kolysze, masuje, cieple oklady tez przynosza ulge, ale na krotko. Odstawilam juz mleko i przetwory, teraz czekam na rezultaty. Daje mu tez biogaie, polozna powiedziala, ze moge, nawet jesli nie ma miesiaca skonczonego.

Ale ten brak apetytu mnie martwi, czy to możliwe, ze sie najada w 10-15 minut mniej więcej co 3 godziny?

Ikasia ja wychodze jak nie wieje, dzisiaj niestety wieje wiec odpuszczam chociaz u lekarza bylismy wiec jako tako ma zaliczona odrobine poweitrza

ja tez mam chuste ale jeszcze nie nosze, poczekam na wizyte u ortopedy i zapytam czy mozna juz,

w szpitalu polozna mowila ze wystarczy 10 minut i dziecko jest najedzone

My jeszcze na spacerze nie byliśmy. planowałam dzisiaj a tu mróz ogromny minus 15 stopni. Może jutro będzie ciepłej to spróbujemy.
U nas rączki prawie zawsze też chłodne. Jeśli ma stópki zimne to zakładam skarpetki.

U nas raczej tez raczki zimne, wczoraj obcielam mu pierwszy raz paznokcie , wiec nie zakladam niedrapek.

My na spacerze bylismy juz kilka razy, ale na takie wielkie mrozy to ani rusz z domu, jak nie wychodzilismy to wystawialam go na balkon.

reklama
A ja juz nie wiem czy ten mój sie najadą czy nie. Bo czasem possie porządnie wlasnie krotko i potem spi, a czasem wisi po godzinie albo i dluzej a po 10 min sie budzi i znowu do piersi o tak sobie ja ciumka bo ssaniem tego nazwac nie mozna.

a ile na tydzień przybierają wasze dzieciaki?

dużo Wam wylatuje pokarmu jak przycisniecie reka? Bo u mnie to fontanny nie ma

Do góry