reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Moj starszak do roku jak nie dluzej musial chodzic non stop ze sliniakami i to takimi z ceratka pod spodem. Tak mocno sie slinil ze bez sliniaka cala bluzka mokra po pepek. Kazde zdjecie mamy ze sliniakien. Chodzilismy z nim do miasta i do przychodni

bylam z Laura. Akurat miala ta brzydka chrypke i kaszlala to lekarka zobaczyla. Osluchowo czysto. Dostala plyn do inhalacji, leki na refluks. A ja na 2 tyg mam diete scisla bez nabialu i bez tego plynu do plukania. Plecy ma czyste to nie wiadomo jaka to alergia. Mowila z chrypka poki deszcze sa to nie wychodzic

Poratujcie przepisami na swieta co bym mogla jesc. Mam zakaz na wszystko alergenne

Ostatnia edycja:
reklama
Marika u nas też alergia na białko :( ja przeszłam na nutramigen bo pomimo ścisłej diety zamiast poprawy tylko zmiany skórne się pogarszały. Mąż w dzieciństwie też miał AZS więc lekarz pooglądając małego stwierdził że to bedzie nawet bardzo zaostrzone AZS :-:)-( Póki co na nutramigenie bardzo się poprawiło i przestał wymiotować, nie płacze mi tak strasznie, nie podkurcza nóżek. Kąpiemy się w emolium, mamy całą serię kosmetyków do pielęgnacji. Kolejna wizyta u alergologa w maju.

anbas mój Filip też jakby się chciał po migdałkach drapać już tak 2 tydzien, dziś az prawie zwymiotował. Na ząbki to chyba za szybko?

Marika u nas też alergia na białko :( ja przeszłam na nutramigen bo pomimo ścisłej diety zamiast poprawy tylko zmiany skórne się pogarszały. Mąż w dzieciństwie też miał AZS więc lekarz pooglądając małego stwierdził że to bedzie nawet bardzo zaostrzone AZS :-:)-( Póki co na nutramigenie bardzo się poprawiło i przestał wymiotować, nie płacze mi tak strasznie, nie podkurcza nóżek. Kąpiemy się w emolium, mamy całą serię kosmetyków do pielęgnacji. Kolejna wizyta u alergologa w maju.

anbas mój Filip też jakby się chciał po migdałkach drapać już tak 2 tydzien, dziś az prawie zwymiotował. Na ząbki to chyba za szybko?

Iwusia tylko mnie zastanawia czy po 3 tyg jedzenia nabialu dopiero wyszly zmiany? Nie znam sie na tym :( A jej ewidentnie cos przeszkadza, spi niespokojnie po 10 min od urodzenia. Kolki i ulewania no a teraz wysypka od tyg.
Czasami jak wychodze to jest karmiina Nan HA 1. Od 3 dni dopiero od urodzenia normalna nie wodnista kupka

a spróbuj nie karmić przez parę dni odciągaj i albo zamroź albo wylej :( ja jak tak zrobiłam to widziałam po kilku dniach poprawę a jak zaczełam z powrotem karmić to w oczach go sypało ;/
Choć jak odstawiłam wszystko co ma w składzie mleko i jego śladowe ilości + jaja to przestał wymiotować i mniej się ulewało, kolki jakby ustąpiły był spokojniejszy ale i tak coś go dalej uczulało

IWUSIA bardzo chce karmic piersia i wiem, ze jak tak zrobie to bedzie koniec z karmieniem.
Na razie sprobuje diety eliminacyjnej. A to dopiero drugi dzien.
Wypralam wszystko ponownie w samej Loveli proszku plus podwojne plukanie woda.
Kapie w Oilatum i smaruje kremem oilatum praktycznie od urodzenia. Dzis nawet nie pokremowalam.
Ciezko tak patrzec na ta wysypke, miliony mysli nachodza :(
Plecki sa czyste tylko w okolicach szyi
A czy u twojego synka na nutramigenie wszystko przeszlo?

Marika, wysypka schodzi niestety wolno. Smaruj ją często, ja miałam zalecenie od lekarki że minimum 5 razy dziennie. I pamiętaj, że uczulają także ryby, wołowina i cielecina. To tak jakbyś chciała jakieś mięso zjeść w święta :-(

Marika, wysypka schodzi niestety wolno. Smaruj ją często, ja miałam zalecenie od lekarki że minimum 5 razy dziennie. I pamiętaj, że uczulają także ryby, wołowina i cielecina. To tak jakbyś chciała jakieś mięso zjeść w święta :-(

siva a czym to smarowac? Lekarka nic nie mowila. Daje juz na wlasna reke Calcium hipoalergiczne 1ml dwa razy dziennie. Czytalam, ze 3 krople zyrtecu by pomogly na wieczor ale tego na wlasna reke nie bede zmieniac.
Czytalam tez ze zmiany alergiczne wychodza po 3 mscach zycia dziecka

My smarujemy Oilan Baby a do kąpieli Ballneum. Czytałam, że do kąpieli jest dobry zwykły olejek migdałowy, tylko nie mogę go dostać w aptece. I do mycia mydło marsylskie.

reklama
My smarujemy Oilan Baby a do kąpieli Ballneum. Czytałam, że do kąpieli jest dobry zwykły olejek migdałowy, tylko nie mogę go dostać w aptece. I do mycia mydło marsylskie.

a ja mam oilatum do kapieli i krem oilatum. Czy to moze byc?
Mam olejek migdalowy w domu ale wole nie eksperymentowac

Do góry