reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

"To, co nam mamom spędza sen z powiek" - Dolegliwości maleństw...

Moj starszak do roku jak nie dluzej musial chodzic non stop ze sliniakami i to takimi z ceratka pod spodem. Tak mocno sie slinil ze bez sliniaka cala bluzka mokra po pepek. Kazde zdjecie mamy ze sliniakien. Chodzilismy z nim do miasta i do przychodni

bylam z Laura. Akurat miala ta brzydka chrypke i kaszlala to lekarka zobaczyla. Osluchowo czysto. Dostala plyn do inhalacji, leki na refluks. A ja na 2 tyg mam diete scisla bez nabialu i bez tego plynu do plukania. Plecy ma czyste to nie wiadomo jaka to alergia. Mowila z chrypka poki deszcze sa to nie wychodzic

Poratujcie przepisami na swieta co bym mogla jesc. Mam zakaz na wszystko alergenne

Ostatnia edycja:
reklama
Marika u nas też alergia na białko :( ja przeszłam na nutramigen bo pomimo ścisłej diety zamiast poprawy tylko zmiany skórne się pogarszały. Mąż w dzieciństwie też miał AZS więc lekarz pooglądając małego stwierdził że to bedzie nawet bardzo zaostrzone AZS :-:)-( Póki co na nutramigenie bardzo się poprawiło i przestał wymiotować, nie płacze mi tak strasznie, nie podkurcza nóżek. Kąpiemy się w emolium, mamy całą serię kosmetyków do pielęgnacji. Kolejna wizyta u alergologa w maju.

anbas mój Filip też jakby się chciał po migdałkach drapać już tak 2 tydzien, dziś az prawie zwymiotował. Na ząbki to chyba za szybko?

Marika u nas też alergia na białko :( ja przeszłam na nutramigen bo pomimo ścisłej diety zamiast poprawy tylko zmiany skórne się pogarszały. Mąż w dzieciństwie też miał AZS więc lekarz pooglądając małego stwierdził że to bedzie nawet bardzo zaostrzone AZS :-:)-( Póki co na nutramigenie bardzo się poprawiło i przestał wymiotować, nie płacze mi tak strasznie, nie podkurcza nóżek. Kąpiemy się w emolium, mamy całą serię kosmetyków do pielęgnacji. Kolejna wizyta u alergologa w maju.

anbas mój Filip też jakby się chciał po migdałkach drapać już tak 2 tydzien, dziś az prawie zwymiotował. Na ząbki to chyba za szybko?

Iwusia tylko mnie zastanawia czy po 3 tyg jedzenia nabialu dopiero wyszly zmiany? Nie znam sie na tym :( A jej ewidentnie cos przeszkadza, spi niespokojnie po 10 min od urodzenia. Kolki i ulewania no a teraz wysypka od tyg.
Czasami jak wychodze to jest karmiina Nan HA 1. Od 3 dni dopiero od urodzenia normalna nie wodnista kupka

a spróbuj nie karmić przez parę dni odciągaj i albo zamroź albo wylej :( ja jak tak zrobiłam to widziałam po kilku dniach poprawę a jak zaczełam z powrotem karmić to w oczach go sypało ;/
Choć jak odstawiłam wszystko co ma w składzie mleko i jego śladowe ilości + jaja to przestał wymiotować i mniej się ulewało, kolki jakby ustąpiły był spokojniejszy ale i tak coś go dalej uczulało

IWUSIA bardzo chce karmic piersia i wiem, ze jak tak zrobie to bedzie koniec z karmieniem.
Na razie sprobuje diety eliminacyjnej. A to dopiero drugi dzien.
Wypralam wszystko ponownie w samej Loveli proszku plus podwojne plukanie woda.
Kapie w Oilatum i smaruje kremem oilatum praktycznie od urodzenia. Dzis nawet nie pokremowalam.
Ciezko tak patrzec na ta wysypke, miliony mysli nachodza :(
Plecki sa czyste tylko w okolicach szyi
A czy u twojego synka na nutramigenie wszystko przeszlo?

Marika, wysypka schodzi niestety wolno. Smaruj ją często, ja miałam zalecenie od lekarki że minimum 5 razy dziennie. I pamiętaj, że uczulają także ryby, wołowina i cielecina. To tak jakbyś chciała jakieś mięso zjeść w święta :-(

Marika, wysypka schodzi niestety wolno. Smaruj ją często, ja miałam zalecenie od lekarki że minimum 5 razy dziennie. I pamiętaj, że uczulają także ryby, wołowina i cielecina. To tak jakbyś chciała jakieś mięso zjeść w święta :-(

siva a czym to smarowac? Lekarka nic nie mowila. Daje juz na wlasna reke Calcium hipoalergiczne 1ml dwa razy dziennie. Czytalam, ze 3 krople zyrtecu by pomogly na wieczor ale tego na wlasna reke nie bede zmieniac.
Czytalam tez ze zmiany alergiczne wychodza po 3 mscach zycia dziecka

My smarujemy Oilan Baby a do kąpieli Ballneum. Czytałam, że do kąpieli jest dobry zwykły olejek migdałowy, tylko nie mogę go dostać w aptece. I do mycia mydło marsylskie.

reklama
My smarujemy Oilan Baby a do kąpieli Ballneum. Czytałam, że do kąpieli jest dobry zwykły olejek migdałowy, tylko nie mogę go dostać w aptece. I do mycia mydło marsylskie.

a ja mam oilatum do kapieli i krem oilatum. Czy to moze byc?
Mam olejek migdalowy w domu ale wole nie eksperymentowac

Do góry