reklama
Akuku
Fanka BB :)
Caro moj wczesniej robil nawet 5 razy dziennie a tak to zrobil kupke w ostatni piatek po 4 dniach przerwy I dzisiaj z rana. Jak nie marudzi to noc robic nie musisz tylko czekac...nawet 10 dni moze noe robic I to jest normalne znaczy sie ze masz dobrze przyswajalne mleczko. ale nie martw sie jak zrobi to baarzo duzo hehe. U nas mimo ze odczekalam to plywala kupka w pieluszce.ale maly czysty byl. Tzn nke wyszlo z pieluchy. A I dodam ze wogle nie meczylo go zrobienie kupki gazy te usowa caly tydzien. Nie martw sie ..jak bedzie jeczal to napij sie rumianku. Ja w sumie pilam dwa razy dziennie ale widze ze jak nie wypije tobnic go nie boli czyli juz sie unormowal.
Pustiszi a mozna u was kupic takj krem Metanium ? W zoltej tubce I go zolta smierdzaca masz ale trzyma sie pupy I nie sciera wiec chronk zeby nie odraznialk od nowa. U nas to pomaga zawsze..tzn pmagalo przy staszakach...bo w trakcie zabkowania kwasne kupy I momentalnie pupa sie odparzala...
Pustiszi a mozna u was kupic takj krem Metanium ? W zoltej tubce I go zolta smierdzaca masz ale trzyma sie pupy I nie sciera wiec chronk zeby nie odraznialk od nowa. U nas to pomaga zawsze..tzn pmagalo przy staszakach...bo w trakcie zabkowania kwasne kupy I momentalnie pupa sie odparzala...
anbas
Mamusia Kubusia
Pustiszi ja mam jeszcze dwa pomysly dla ciebie...pierwszy to taki ze moze sprobuj ten crem co ja ostatnio malej kupilam na ta buzke jak miala takie zaognione placki chyba od tej skazy to bylo ale nie o tym. .. krem ma vit b5 ktora pomaga w gojeniu sie skory a krem nazywa sie CICAPLAST baume B5 z firmy La Roche- Posay. Mozna stosowac juz u bejbikow. Kosztuje u mnie ok 12€. A druga rzecz to najzwyklejsza maka ziemniaczana. Podobno u niektorych sie super sprawdza przy odparzeniach. Tyle ze nie wiem czy u was to tez juz odparzone jest czy wlasnie uczulenie jakieś. Ale sprobowac mozesz. Trzymam kciuki za poprawę &&&&&
dona_76
Fanka BB :)
Pustiszi u mojej starszej jak mialam takie mega odparzenie po pieluszkach to pomoglo wietrzenie, ale faktycznie nagrzewalam pokoj farelka bo dom mielismy nieocieplony i mimo goraczych kaloryferow bylo zimno, wiec wracam do mysli ze ogrzewalam pokoj, rozkladalm podklad do przewijania, i rozbieralam mala i tak lezala z godzine a pupa sie wietrzyla, i z 3 razy tak w ciagu dnia lezala z gola pupa, a do kapieli stosowalam nadmanganian potasu, to takie fioletowe tabletki wlasnie na zmiany skorne, u nas trwala chyba tydzien ale pomoglo.
P
Pustiszi
Gość
Wiecie co ja myślałam ze ja tym pogotowiu to ten facet da mi cos lagodzacego ale ten puder alkoholowy no tak wysuszyl ze zrobiły sie owrzodZenia... Przemywam rozpuszczonym nadmanganianem i te strupki natluszczam poki co jest zagonione czerwone ale jakby natłuszczona skóra łatwiej sie regenerowala... No takie mam wrażenie jak od południa mu tak delikatnie smaruje no i jak jutro będzie wiecej tej wysypki to jadę znowu... I Spróbuje to co mi polecacie tylko pojadę do babki polkil w aptece pracuje i niech mi da chociaż nawet jak nie będzie to cos z tym podobnym składem... No żebym o dziecko nie dbała nie myła nie zmieniała pampka w nocy mimo ze raz posikany to zmieniam eeeeeh szkoda mi tego siurka cZerwoniutki taki
Marika30708
Fan(ka)
Moze i antybiotyk w masci. A bephanten masz? mozesz tym smarowac to co suche. Starszak poparzyl reke dystrybutorem do wody to wlasnie beohantenem smarowalam. Jak nie pomoze to jedz niech obejrza go, bo moze cos ze sterydami bedzie potrzebne na te uczulenie. A siureczek tez jest odparzony? Jak tak to oby mu nie doszlo do pracia. Jeszcze Tantum Rosa mogloby pomoc inna nazwa to Rosalgin. Takie co po poridzie tym sie podmywa. Dziala odkazajaco, przeciwbakteryjnie i przeciwbolow a dziala miejscowo. I moze z tego porobic oklady 2 razy dziennie.
Nadmanganian tez dziala wysuszajaco i przecuwbakteryjnie
Nadmanganian tez dziala wysuszajaco i przecuwbakteryjnie
P
Pustiszi
Gość
Wlasnie bepanthenem mu smaruje a nadmanganianem przemywam, zaginione dalej dzisiaj pojedziemy znowu niech ratują siurka
Marika30708
Fan(ka)
Biedulek oby mu pomogli. A tam u was jest ktos taki jak lekarz rodzinny?
reklama
Fifka
♥ Chłopcowa Mama ♥
Pustiszi o Boże. .. wlasnie jak cos takiego zlapie to ciezko wyleczyc... ten tormentiol u nas wszystko fajnie goil... no i wietrzenie.... zdrowka dla tej biednej dupki... :-(
Podziel się: