reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tłusta cera

Ja mam bardzo prosty sposób na przetłuszczającą się cerę. Po prostu regularnie ( nawet 3 razy dziennie ) myję twarz tonikiem i 2-3 razy w tygodniu stosuję peeling. Nie jest to duży wysiłek, a cera wygląda dużo lepiej niż przedtem. Zawsze staram się wybierać możliwie jak najlepsze kosmetyki ( i wcale nie najdroższe ), a warunek jest jeden - muszą to być kosmetyki naturalne. Zgodzę się, że ceną odbiegają trochę do pozostałych, ale nie jest z tymi cenami tak źle jak w momencie ich pojawienia się na rynku. Najczęściej kosmetyki zamawiam sobie przez internet ( leniwa jestem i nie chcę mi się łazić do sklepów ) albo chodzę do apteki juventy w CH manufaktura w łodzi bo cenowo rzeczywiście są atrakcyjni.

reklama
I tylko tonik i peeling przyniósł jakiś efekt? Zazdroszczę... Mi niestety to nie pomogło, myślę że dla młodszej niż moja skóry takie zabiegi są ok, ale ja już mam swoje lata :p

ja mogę polecic mydło szary/ biały jeleń, nie uczula i napawdę fajnie działa, skóra nie ma wyprysków oraz nie przetłuszcza się po nim. myję nim buźke rano i wieczorem - radzę spróbowac, a i można uciąc sobie małą gąbeczkę z dużej i nią nakładac mydło i mydlic twarz - taki mały peeling, a równie skuteczny.

Ja próbowałam kiedyś szare mydło ale potem miałam wrażenie że mie twarz śmierdzi. Ja strasznie jestem przewrażliwiona na zapachy więc jak dla mnie to odpada.

Oktavia a może Ty w ciąży jesteś? :p Wiesz co ja byłam ostatnio się spytać o ten urt-oil ale u mnie w aotece go nie mieli. Więc się za dużo nie dowiedziałam.

Już od kolejnej osoby słyszę że urt-oil świetnie działa. Chyba coś musi w tym być. Nawet miałam zamiar go kupić już jakiś czas temu ale nie mieli w aptece niestety.

Hehe, nie w ciązy nie jestem - przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo :p a może zamów sobie urt-oil z internetowej apteki. Tam jest tego pełno.

Nie będę musiała zamawiać bo kupiłam w aptece. Chyba po mojej ostatniej interwencji zamówili hehe. No to się okaże czy urt-oil na prawdę jest taki dobry jak go chwalicie. Mam nadzieję że się nie zawiodę.

reklama
Do góry