reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tętno w 6 tygodniu

reklama
potwierdzenie i udwidocznienie pęcherzyka ciążowego w macicy to konieczność. Potem można czekac. Koło 7 tc już wszystko widać fajnie
No właśnie czytałam gdzieś, żeby dopiero pójść koło 8 tygodnia na USG. W ogóle tyle się dowiaduje teraz o ciąży, że szok 😅 myslalam, że brak okresu i pozytywny test to jest to! A tu jeszcze beta, a USG, pęcherzyk, zarodek itd.. Wiedzy dużo! Oczywiście naczytałam się o objawach i szukam ich na siłę 😅 a jak u Was z tym jest/było?

Byłam u dwóch różnych lekarzy w lux med i oboje jak dla mnie mało profesjonalni. W kolejnym tygodniu idę prywatnie, może coś się zmieni :) pytała mnie odnośnie witamin. Biorę jod, kwas foliowy i Wit D. Czy nie powinnam już brać kompletu witamin dla kobiet w ciąży? Nikt nic mi nie mówi :(
Ja dzwoniłam wczoraj do nowego lekarza bo tez nie mogę trafić na dobrego pytałam właśnie jakie witaminy bo jestem 6+2 to powiedział ze suplementy dla kobiet w ciąży bo tam wszystkie witamy są które potrzebuje Powiedział które kupić ale nie wiem czy wolno mi napisać żeby nie było ze coś reklamuje Ale możesz brać tylko wit d3 i kwas foliowy ale 1000 bo w ciąży zapotrzebowanie jest o wiele większe i 400 ng to stanowczo za mało I tak samo brać wit d3 a nie d bo d3 się lepiej i więcej wchłania

Ja dzwoniłam wczoraj do nowego lekarza bo tez nie mogę trafić na dobrego pytałam właśnie jakie witaminy bo jestem 6+2 to powiedział ze suplementy dla kobiet w ciąży bo tam wszystkie witamy są które potrzebuje Powiedział które kupić ale nie wiem czy wolno mi napisać żeby nie było ze coś reklamuje Ale możesz brać tylko wit d3 i kwas foliowy ale 1000 bo w ciąży zapotrzebowanie jest o wiele większe i 400 ng to stanowczo za mało I tak samo brać wit d3 a nie d bo d3 się lepiej i więcej wchłania
Oo, to o większej dawce folianu nie słyszałam :) są różne pakiety z witaminy, rozejrze się :)

No właśnie czytałam gdzieś, żeby dopiero pójść koło 8 tygodnia na USG. W ogóle tyle się dowiaduje teraz o ciąży, że szok 😅 myslalam, że brak okresu i pozytywny test to jest to! A tu jeszcze beta, a USG, pęcherzyk, zarodek itd.. Wiedzy dużo! Oczywiście naczytałam się o objawach i szukam ich na siłę 😅 a jak u Was z tym jest/było?
generalnie przy regularnych cyklach to 6+5 już wszystko widać ale dla pewności 7 tc najlepiej

Z witamin prenastart 1 naprawdę Ok. Magne b6 i vigantol bo to leki przebadane ale bez recepty i dobrze się wchłaniają.

Żałuję, że poszłam w 5tyg na USG, ale myślałam, że miałam infekcje i przy okazji chciałam potwierdzić ciążę. Teraz niepotrzebnie się stresuje, biegam po lekarzach :/ jeszcze nie mam żadnych objawów ciąży ( poza zatrzymaniem okres) i oczywiście szukam czy to w porządku 😅😅
Ja tez poszłam w 5tym i tez żałuje Trzeba było siedzieć na tyłku i czekać przynajmniej do tego 8go tygodnia A tak to dzień w dzień nic tylko myslenice i googlowanie 😁

reklama
Oo, to o większej dawce folianu nie słyszałam :) są różne pakiety z witaminy, rozejrze się :)
No właśnie żaden lekarz nigdy mi o tym folianie nie wspomniał a byłam u tylu różnych Wszyscy tylko żeby brać kwas hialuronowy i tyle Dwa lata temu trafiłam na lekarza który powiedział ze przed ciąża powinno się brać 400ng ale jak już sie zajdzie to 1000ng bo zapotrzebowanie wzrasta W sumie ma to sens bo nosimy w sobie drugie życie Ja zażywam Solgar Folate 1000ng Trudno najwyżej zablokują mnie za reklamę ale jesteśmy tu żeby sobie pomagać 😘

Do góry