reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Tętno w 6 tygodniu

reklama
Dziękuję Wam za ciepłe słowa. Jutro mam kolejną wizytę i zobaczymy co dalej ;)
Agusieczku co tam u Ciebie słychać? jak Twoja wizyta? Ja jestem ciut młodsza od Ciebie, ale niewiele ;) Teraz może zrobię sobie jakieś badania, a jak dalej nic nie wyniknie z badań i leków, to zdecyduję się na invitro ;)
Co do wielkości zarodka w pierwszym badaniu to tydzień 6.1 , crl 5.9 mm, Gs 16.0 mm i ys 7.0mm (w tym samym czasie w poprzedniej straconej ciąży pęcherzyk był 4.5 i wydaje mi się, że też był zbyt duży). Jednak pęcherzyk ys jest kwestią drugoplanową, jeśli pozostałe parametry są dobre crl, fhr, Gs ;)
U mnie za bardzo się nie ruszyło 😕 Znów kazali przyjść za tydzień Tak będziemy latały co tydzień aż się wykończymy psychicznie To już moje czwarte usg nie tak sobie wyobrażałam ciąże Powinnysmy teraz wszystkie siedzieć i planować co kupujemy dla maluszków jak dekorujemy pokoik wybierać imię czytać w Google co maleństwo robi właśnie w naszym brzuszku itd a nie siedzieć i się zamartwiać i googlowac jakie jest prawdopodobieństwo ze przetrwa a jakie ze nie komu się udało a komu nie Masakra jakaś Mam dzisiaj jakiś cięższy dzień ☹️

U mnie za bardzo się nie ruszyło 😕 Znów kazali przyjść za tydzień Tak będziemy latały co tydzień aż się wykończymy psychicznie To już moje czwarte usg nie tak sobie wyobrażałam ciąże Powinnysmy teraz wszystkie siedzieć i planować co kupujemy dla maluszków jak dekorujemy pokoik wybierać imię czytać w Google co maleństwo robi właśnie w naszym brzuszku itd a nie siedzieć i się zamartwiać i googlowac jakie jest prawdopodobieństwo ze przetrwa a jakie ze nie komu się udało a komu nie Masakra jakaś Mam dzisiaj jakiś cięższy dzień ☹️
Wiem Kochana, to jest psychiczny rollercoaster… miałam identyczne stany po głęboki ryk, panikę i spokój. Daj sobie możliwość przeżywania tych emocji tak jak potrzebujesz. To nie jest łatwa sytuacja, ale trzeba wziąć to na klatę i dać szanse maluszkowi, być może właśnie się rozkręca i będzie dobrze ☺️ ale nie czuj się w ogóle źle z tym, że masz gorszy czas, ja przez cały sierpień miałam miliony takich i to całkiem normalne. Dużo leż, śpij, nie wiem czy pracujesz, ale jeśli tak to może poproś o zwolnienie. Nie ma co się stresować dodatkowo pracą tylko skup się na sobie.

Wiem Kochana, to jest psychiczny rollercoaster… miałam identyczne stany po głęboki ryk, panikę i spokój. Daj sobie możliwość przeżywania tych emocji tak jak potrzebujesz. To nie jest łatwa sytuacja, ale trzeba wziąć to na klatę i dać szanse maluszkowi, być może właśnie się rozkręca i będzie dobrze ☺️ ale nie czuj się w ogóle źle z tym, że masz gorszy czas, ja przez cały sierpień miałam miliony takich i to całkiem normalne. Dużo leż, śpij, nie wiem czy pracujesz, ale jeśli tak to może poproś o zwolnienie. Nie ma co się stresować dodatkowo pracą tylko skup się na sobie.
Dzięki za wsparcie Kochana jesteś ♥️ Wzięłam sobie tydzień wolnego w pracy i praktycznie nic nie robię w domu Trzeba czekać pewnych rzeczy się nie przeskoczy

Dzięki za wsparcie Kochana jesteś ♥️ Wzięłam sobie tydzień wolnego w pracy i praktycznie nic nie robię w domu Trzeba czekać pewnych rzeczy się nie przeskoczy
Dokładnie pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Byłam w tym samym momencie i sytuacji co Ty, doskonale rozumiem z czym się mierzysz, to bardzo przykre, ten stres, ale mocno trzymam kciuki i pamiętaj, że jesteś mega silna! Wszystkie jesteśmy 💪🏻❣️

reklama
Masz racje tylko potem te cholerne myslenice jak coś idzie nie tak 😕
Hej, ja dzisiaj mały update. Byłam prywatnie u ginekologa, według aplikacji 7t2d. Lekarz stwierdził, że wychodzi 6t2d. Zarodek w zeszły czwartek 5mm, a dzisiaj 5.9mm i twierdzi, że to w porządku... Serce bije nieregularnie, więc dostałam duphaston na 10 dni, zbadać beta HCG i potem kontrola... czy któraś to brała może?i czy to może pomóc na rozwój zarodka?

Do góry