reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

TESTY rowerka biegowego First BIKE. Opinie, relacje, komentarze.

Kamlotko, Oliwia czuje się już zupełnie pewnie na rowerku :-)
To prawda, nie szarżuje jak Szymek, ale też się nie boi i prawidłowo się porusza. Zabierajcie rower ze sobą na spacery jak tylko Oliwia będzie maiła ochotę. Każdy dzień treningu będzie przynosił kolejne postępy i a małej dostarczy radości i umili spacer. Przy pogodzie, która normalnie nie wyciągnęłaby Was z domu pretekstem do wyjścia będzie pojeżdżenie - choćby w drodze po codzienne zakupy.

MaLea, niesamowity agent z tego Twojego Szymka :-)
Dzięki za zdjęcia i podsumowanie. Taki rezultat po 2,5-tygodniowym treningu jest doskonałym dowodem na to, jak szybko maluchy opanowują umiejętność, z którą mają problem dużo starsze dzieci próbujące nauczyć się jeździć na dużym, klasycznym rowerze z pedałami i bocznymi kółkami. A Szymek doszedł w tym czasie już do kolejnego etapu! Przy jego ułańskiej fantazji, odwadze i chęci do poszukiwania nowych "mocnych" wrażeń już jestem ciekawa co będzie dalej :-) Mamo, ćwicz kondycję :-) :-) :-)

Tyńka, kroczek po kroczku i każdy maluch, w swoim tempie, znajdzie drogę do rowerka. Wszystko jest tak, jak powinno być. Nauka w domu jest ważnym etapem rozpoczynającym. Istotne jest to, że taki mały rowerek to umożliwia. Nie zajmuje dużo miejsca, nie niszczy w domu niczego i zawsze jest po ręką. Manewrowanie po pokoju czy korytarzu to bardzo ważny etap oswajania z pojazdem i zrozumienia jak on się porusza. Nie wszyscy muszą nauczyć się jeździć w takim tempie jak Szymuś. Ale ważne, że w naturalny sposób i samodzielnie opanują umiejętność utrzymania równowagi w wieku 2-3 lat, a nie 5 czy 6-ściu... :-) Gratuluję Wam postępów. Widać je wyraźnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Aniu z tym kto będzie bardziej zmęczony po spacerze, to faktycznie może paść na mnie
:-D Ale to tylko dla zdrowia takie aktywne spacerki :tak: Pogoda naprawdę dopisuje, trzeba kożystać jak najwięcej :tak:

To kolejny Kolaż ;-)

No i filmiki, drugi przedstawia zabawę w GDZIE JEST MÓJ ROWER? :-D

[video=youtube;XwZlkpKpKmc]http://www.youtube.com/watch?v=XwZlkpKpKmc[/video]

[video=youtube;vy4FDP5kOdM]http://www.youtube.com/watch?v=vy4FDP5kOdM[/video]

[video=youtube;m2caAHBV6Hs]http://www.youtube.com/watch?v=m2caAHBV6Hs[/video]​

a nas choroba Adasia przystopowała spacerowo niestety w tym tygodniu :-(

Tyńko
Brawa Wielkie! Wiedziałam, że Hania wsiądzie i ruszy :-D

kamlotko a kto tak schował dziecku rowerek ;)?

MaLea- Szymek wymiata! :-D

żałuję, że mi padł aparat akurat tego dnia (baterie siadły), ale Tosia podnoszenie nóżek do góry to pikuś, potrafi też, jak starszy brat, zakręcać efektownie jak mężczyźni, którzy umieją robić efektowne bajery na motorach ;)

u nas na podjeździe zjeżdża i zakręca nagle w bok tak bajerancko ;)

może jutro uda mi się wyruszyć na spacer z Maluchami, a może i z Adasiem, który dziś już ma się znacznie lepiej i nie gorączkuje wreszcie, to nakręcę go "w akcji" :-)

i czekam z niecierpliwością na dalsze Wasze weekendowe relacje z Tosiem pospołu, bowiem on właśnie uwielbia oglądać ze mną nakręcone przez Was filmiki. Oliwkę nazywa Liwka :) no i za każdym razem twierdzi, że to "jego rowerek" jest ;)

Dziewczyny to widzę, że utworzyła nam się samoczynnie rowerkowa telewizja :-)
Taki First BIKE Tube :-) :-) :-)
To ja też coś tu wrzucę.

Najpierw zapowiedź: Drogie Mamy, zapraszam Was serdecznie na film z Niemiec. No cóż... nie mojego oczywiście autorstwa. Ale podoba mi się też z tego powodu, że pokazuje wiele z tych aspektów, o których w trakcie naszych testów rozmawiałyśmy.

To jedziemy:

[video=youtube;VhKTf7coiPw]http://www.youtube.com/watch?v=VhKTf7coiPw&feature=related[/video]

Ostatnia edycja:
A teraz Moje Drogie (po tych kilu tygodniach wspólnej zabawy chyba mogę tak się do Was zwrócić :-)) pozwolę sobie na małą, późnowieczorną szczyptę melancholii...

Tak więc muszę powiedzieć, że będę za Wami tęsknić... I coś czuję, że Wam też będzie brakowało naszego zakręconego, reporterskiego kółka? :biggrin2: :-) :-)

Ale tymczasem jeszcze mamy cały weekend i poniedziałek!
Dziś pogoda była przepiękna i słońce jeszcze troszkę muskało ciepłem po twarzy. Ale po zmroku, brrrrrr... Zimowa lodowatość dała o sobie znać. Trzeba się chyba zacząć przyzwyczajać. Podobno już niedługo ma zacząć padać śnieg... Ale miałyśmy szczęście do pogody! A ja do doskonałej formy Waszych szkrabów :biggrin2:

Ostatnia edycja:
marta zdrówka dla Adasia :-)
z tych naszych małych rowerzystów są niezłe gagatki :-) ja też zawsze oglądam filmiki z Szymkiem :-) a jak pokazałam mu pana skaczącego po ramie, to strasznie przeżywał, że psuje mu rowerek ;-) różnice kolorystyczne zauważa, więc twierdzi że rowerek jest jego, tylko przy oglądaniu zielonych First BIKE'ów :-)

jesień nam się naprawdę udała :-)

sama nie wiem co napisać - dziękuję Aniu, tak po prostu :-)

--
co do filmiku:
- First BIKE mieści się w bagażniku razem z wielką, rodzinną torbą podróżną, łóżeczkiem turystycznym i wózkiem :-) nie narzekał na warunki w jakich przyszło mu podróżować ;-)
- świetne są te uchachane małe buźki :-)

Witam Was serdecznie :-)

Aniu ja z córeczką również dziękujemy, że mogłyśmy wziąć udział w tej naszej wspólnie tworzonej stronce "First Bike Tube" :-):-) Mam nadzieję, że po prostu krótko mówiąc, jesteś zadowolona z naszych relacji, przemyśleń, postępów...... Że dzieciaczki radowały Cię każdym filmikiem czy zdjęciem....
Ale póki co, mam nadzieję, że do poniedziałku, jeszcze się tu spotkamy :tak: Rowerki, dzieciaczki i my mamy! W końcu trzeba to jakoś ładnie podsumować :-)

Marta zdrówka dla Adasia :tak: Schowałam rowerek ja, żeby mogła go szukać, z czym oczywiście problemu nie było :-D
MaLea nie wiem czy pisałam, ale fajnie że urlopik się udał, Szymuś to świetny jeździec, którejś zimy na pewno zaszaleje na First Bik'u z nartą, już widzę ten błysk w oczach na widok nowego wyzwania :-)

Hania
też już kolejny etap ma za sobą, fajnie, że się coraz bardziej przekonuje do rowerka.

Pozdrawiamy bardzo serdecznie

P.S. Pogoda na prawdę się udała :tak:

Witam, wszystkie reporterki.

To ,że Ania w poniedziałek kończy przygodę z forum eksperckim nie oznacza,że wy nie możecie nadal wstawiać swoich relacji. Jeśli tylko będziecie chciały pokazywać postępy waszych pociech - czekamy :tak::tak:

Witam jeszcze niedzielną, wieczorową porą, a zarazem już w tej końcówce długiego weekendu, mam nadzieję , że upłynął u Was pod znakiem pięknej pogody i mile spędzonych chwil :tak:

Dzisiaj już u mnie dosyć zimno, ale póki co, śniegu nie zapowiadają.

[video=youtube;J4kq4Bz8eWE]http://www.youtube.com/watch?v=J4kq4Bz8eWE[/video]

Załączniki

• a.jpg
    a.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 63
  • b.jpg
    b.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 61
  • c.jpg
    c.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 62
  • d.jpg
    d.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 56
  • e.jpg
    e.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 67
reklama
specjalnie nie wrzucałam filmu z pierwszego spaceru, żeby pod koniec zestawić go z tym ostatnim. niestety dzieciaki mi się pochorowały, więc ostatni spacer to ten sprzed tygodnia.
myślę że do porównania wystarczy, bo w tym czasie Szymek zrobił spore postępy :-)

pierwszy spacer (siodełko było za nisko, ale przy wyższym Szymek czuł się niepewnie i wolał stać)

[video=youtube;RLSbkxTTvlQ]http://www.youtube.com/watch?v=RLSbkxTTvlQ[/video]

i, dla porównania, filmik który pokazywałam ostatnio:

[video=youtube;F2sysfM1ny8]http://www.youtube.com/watch?v=F2sysfM1ny8&feature=player_embedded[/video]

--
Bestyja cieszę się, że temat nie będzie zamknięty :-) i czekam na wiosenne szaleństwa Hani, Oliwki i Antosia :-)

Do góry