reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Testy owulacyjne

oliwko, w cyklu w którym zafasolkowaliśmy, kochalismy sie prawie codziennie :-) pomimo zakazu lekarza (baardzo słabe parametry nasienia). i udało się:-) :-) :-)
było super:tak:;-) , teraz to jakos nie mam ochoty.

reklama
Ja stosowałam raz i też miałam jasną kraeską ale

stosowałam przez 5 dni i najpier była śłabutka potem ciut ciemniejsza a potem zanikła prawie niewidoczna.
Do tego mierzyłam temp + sluz i dokładnie gdy najbladsza kreska była njsilniejsza był koniec śluzu płodnego i skok temp .

dlatego uważam że owul była - mimo że testowa kreska nie była tak ciemna jak kontrolna

Jeśli chodzi o testy owulacyjne, to ja też się na nie napaliłam, no i zakupiłam ich 8, ale żaden z nich nie wyszedł pozytywnie, mimo iż robiłam w momencie gdy tempka pokazywała owu. Pewnie moje hormonki nie są za mocne i to dlatego, ale według mnie te testy są przereklamowane i sprawdzają się tylko w przypadku wyjątkowo nieregularnych cyklach, bo nie dowiedziałam się dzięki nim niczego czego nie wiedziałam z pomiarów temperatury (a myślałam że bedę wiedziała z dokładnością kilku godzin kiedy mam owu). Według mnie przy staraniach bardzo dobrze egzamin zdają metody npr.

W moim przypadku test sie sprawdzil i to po pierwszym miesiacu testowania, a wcale nie mialam nieregularnych okresow (28-30 dni). Moze zle je testowalas, ja nigdy nie miezrylam temperatury i nie badalam sluzu, bo poprostu nie dostrzegalam zadnej roznicy miedzy dniami plodnymi i nie.

Witajcie przyszłe mamusie!

Przejrzałam Wasze posty i gorąco Was pozdrawiam! Sama niedawno cudowałam na wiele sposóbów by ujrzeć na teście ciążowym 2 kreseczki i dlatego przesyłam Wam wszystkim ciążowe fluidki. Ja osobiście korzystałam z testów LH firmy hydrex, bo były w korzystnej cenie. Sprawdźcie, czy nadal tak jest, ponieważ nie ma sensu wydawać pieniążków na droższe produkty, które działają tak samo. Testy owulacyjne hydrex działały u mnie w 100%, bo prowadziłam jeszcze oprócz nich monitoring cyklu, więc mogłam potwierdzić ich skuteczność. 3mam za Was wszystkie kciuki! Oby czas do owulacji leciał Wam błyskawicznie! A przebrzydła menstruacja odeszła w jasną cholerę!!!!!!

Zgadzam sie, ja kupilam najtanszy i sie sprawdzil:-)
Widze Mala Mi, ze jestesmy na podobnym etapie ciazy. Pozdrawiam:-D

reklama
Ja testuję od niedzieli.:tak:
Testy kupiłam w aptece 5szt. za 25zł:baffled:
sugar_and_spice a ile twoje testy kosztują:confused:

Do góry